Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

18 μεγάλα ψέμματα και μία αλήθεια

18 μεγάλα ψέμματα και μία αλήθεια

Τιμώντας το επετειακό κλίμα της ημέρας, αφού κάνεις ένα δροσερό ντουζ, πιείς δύο καφέδες, στείλεις μισό email, συνυπολογίσεις τα χρέη σου, αποδεχθείς τη μοίρα της νέας νέας φτώχειας κλπ αποφασίζεις να κολυμπήσεις σαν άλλος Σκρουτζ Μακ Ντακ στο θησαυροφυλάκιο των μεγάλων ψεμμάτων.

Εκεί, αρχίζεις να κάνεις πρόσθιο ή/και ύπτιο αλιεύοντας από το ίντερνετ δημοφιλείς αστικούς μύθους, ιστορικά ψέμματα και κάποια συνταγή για να αποτοξινώσεις το κεφάλι σου από τον κακό χαμό στον οποίο μόλις τον εξέθεσες. Το παρακάτω κείμενο διαβάζεται με δική σας ευθύνη, τη συνταγή να την αναζητήσετε μόνοι σας.

Ο Θάνος Τζήμερος ΔΕΝ είναι μάρτυρας του Ιεχωβά

Ο θείος του Αλέξη Τσίπρα δεν είχε διοριστεί ποτέ επί χούντας γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Επίσης ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν ποτέ μεγαλοεργολάβος, πάντα επί χούντας.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας δεν μετακόμισε στην Εκάλη όπου επίσης δεν ήταν και ποτέ το πατρικό του.

Η Apple δεν υλοποίησε ποτέ κάποιο πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών καθώς “οι εξελιγμένοι υπολογιστές δέχονται ως «νοηματική» μόνον την ελληνική”.

Η ελληνική γλώσσα δεν είναι η πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου με 6 εκατ. λέξεις και 78 εκατ. λεκτικούς τύπους, κάτι που είναι τιτανοτεράστιο μπροστά στο λεκτικό πλούτο της αγγλικής που αριθμεί μόλις 490.000 λέξεις.

Ο Χένρι Κίσινγκερ δεν είπε ποτέ: «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. (…) Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει…»

Ο Σαρλ Ντε Γκωλ δεν έθεσε ποτέ βέτο στην είσοδο της Μ. Βρετανίας στην ΕΟΚ λόγω του ότι το όνομά της συμπίπτει με το όνομα της Γαλλικής Βρετάνης.

Η ελληνική δεν υπήρχε ποτέ πιθανότητα να είναι επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ, κάτι που δεν επιτευχθεί εξαιτίας μιας αρνητικής, και δη εβραικής, ψήφου.

Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν δεν ήταν ποτέ κακός μαθητής. Τουλάχιστον σύμφωνα με τη γιαγιά του η οποία και έγραψε το 1889: «…ο Αλμπερτ πήρε βαθμούς. Ηταν πάλι ο πρώτος μαθητής και οι βαθμοί του ήταν εξαιρετικοί».

Η Gaga δεν γεννήθηκε ποτέ άντρας.

Ούτε η Τζείμι Λι Κέρτις ήταν ποτέ ερμαφρόδιτη.

Η Μαρία Αντουανέτα δεν πρότεινε ποτέ να φάμε παντεσπάνι. Η φράση ανήκει στη φαντασία του Ζαν Ζακ Ρουσό και μόνο.

Ο Σαίξπηρ δεν έγραψε ποτέ την ιστορία του Αμλετ. Ο μύθος του καταραμένου πρίγκιπα προυπήρχε του βρετανού και ο Δανός συγγραφέας Σάξο Γραμμάτικους την είχε ήδη διαδώσει από το 1200 ή κάπου τόσο αρχαία τέλοσπαντων.

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ δεν έκοψε το αυτί του. Έκοψε κομμάτι βέβαια από τον αριστερό λοβό του ή του τον έκοψε ο φίλος και δεινός ξιφομάχος σύγχρονος του Γκογκέν.

Το Σινικό Τείχος δεν φαίνεται από το φεγγάρι ή τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο αστροναύτης Αλαν Μπιν και ποιοί είμαστε εμείς για να τον αμφισβητήσουμε.

Ο Χίτλερ δεν ήταν χορτοφάγος ούτε μισούσε τα ζώα περισσότερο από τους Εβραίους. Αντιθέτως, αν και απολαμβανε τα εκθέματα τωνκρεματορίων του, το ναζιστικό καθεστώς είχε εκδώσει συστάσεις προς τους ιδιοκτήτες εστιατορίων να περιορίσουν το φουαγκρά και να μην βράζουν τους αστακους ζωντανούς. Είναι σκληρό και απάνθρωπο κάτι τέτοιο, συμπλήρωναν.

Ο Αδάμ και η Εύα δεν έφαγαν κανένα μήλο. Ίσως έφαγαν κάποιο σύκο αν υποθέσουμε ότι υπήρξαν οπότε καταλήγουμε σε μια, τη μόνη, οικουμενική αλήθεια:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΔΕΛΦΙΑ!

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε