Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

5 ρολόγια που κοστίζουν όσο το Apple Watch και θα αντέξουν περισσότερο από αυτό

5 ρολόγια που κοστίζουν όσο το Apple Watch και θα αντέξουν περισσότερο από αυτό

Το επόμενο τεχνολογικό θαύμα της Apple έκανε την πρεμιέρα του εχθές και το Ίντερνετ το ξέσκισε όπως ακριβώς του έπρεπε.

Με το premium μοντέλο να αγγίζει τα 10.000 δολλάρια είναι σαφές ότι το μόνο σίγουρο είναι οι επερχόμενες αγορές μεγάλων ποσοτήτων χρυσού από την εταιρεία για να κατασκευάσει την 18 καρατίων έκδοση πολυτελείας του ρολογιού. “Η ποσότητα του χρυσού που απαιτείται για το χρυσό Apple Watch σημαίνει ότι η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μέχρι και 746 μετρικούς τόνους ανά έτος- κάτι που αντιστοιχεί στο 1/3 της συνολικής παραγωγής των χρυσωρυχείων ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της GoldCore” ανακοίνωσε το CNBC. Mάλιστα.

Πόσο αναγκαίο είναι ένα ψηφιακό ρολόι χειρός με έξυπνες εφαρμογές στον καρπό είναι μια απάντηση που μόνο ο καθένας μας ξεχωριστά μπορεί να δώσει. Σίγουρα πάντως, το ιδανικό αξεσουάρ ενός iPhone είναι ένα gadget που θα χάσει την επικαιρότητα και την αίγλη του με την πάροδο του χρόνου. Οι αισθητήρες του, η κάσα του, είτε φτιαγμένη από αλουμίνιο, ατσάλι ή χρυσό, η δυνατότητα που μας παρέχει να κάνουμε πληρωμές και οι λοιπές, πολλαπλές εφαρμογές του είναι καλοδεχούμενες, ωστόσο δεν το αναδεικνύουν σε μια επένδυση που θα μας κοστίζει 10 χιλιάδες δολλάρια και θα αξίζει ακριβώς τόσα ή και περισσότερα όσο οι μήνες περνάνε επάνω από το καντράν του.

Κάτι που συμβαίνει με όλα τα παρακάτω μοντέλα τα οποία και κοστίζουν ακριβώς ή περίπου ή έστω λίγο παραπάνω από το Apple Watch αλλά θα μείνουν στο χέρι μας όσο καιρό πρέπει για να αποσβέσουν το αντίτιμο τους. Και μετά θα περάσουν στις επόμενες γενιές που υποκλίνονται στον Θεό της Ακριβείας. Αυτά τα ρολόγια είναι επένδυση και αυτό είναι μια κυριολεξία που εξομολογείται κάποιος που δεν τα πάει καλά ούτε με το χρόνο ούτε με το χρήμα.

Jaeger-LeCoultre Master Calendar Meteorite Dial

Ένα από τα αστέρια της έκθεσης της Γενεύης και σίγουρα ένα από τα κορυφαία ρολόγια του 2015, το μοντέλο αυτό δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το Master Calendar του 2013 προσφέρει ενδείξεις ημερομηνίας, ημέρας, μήνα και φάσεων Σελήνης. Η κάσα των 39 χιλιοστών θα διατίθεται σε ροζ χρυσό αλλά και αλλά αυτό που κάνει αυτό το ρολόι να εαιρείται από τον ανταγωνισμό είναι το καντράν του το οποίο και είναι μια πολύ λεπτή φλοίδα που έχει κοπεί από μετεωρίτη ο οποίος και ανακαλύφθηκε από γεωλόγους στη βόρεια Σουηδία και τώρα έγινε ένα ακόμη συστατικό της επιτυχίας στην οποία έχει δώσει όρκο η Jaeger-LeCoultre. Το Master Calendar Meteorite Dial φέρει μηχανισμός Cal. 866, έχε αυτόματο κούρδισμα και 43 ώρες power reserve. Ναι κοστίζει κάτι παραπάνω από το wearable gadget αλλά δεν χρειάζεται να το φορτίσεις ποτέ ξανά.

TAGHeuer Formula 1

H εταρεία που έχει συνδέσει το όνομα της και με τις επιδόσεις οδηγών στις πίστες του ιλίγγου δεν βρέθηκε τυχαία στα pits. Επίσημος χρονομέτρης του πρωταθλήματος για περισσότερο από τo 1992 έως και το 2003 η ΤAG Heuer δεν έχτισε τυχαία αυτή τη σχέση. Αλλωστε όταν το 1916 παρουσίασε το Mikrograph, ένα μηχανικό χρονόμετρο που μπορούσε να καταγράψει ως και το 1/100 του δευτερολέπτου, οι ανταγωνιστές της τα είχαν καταφέρει ως το 1/5. Σύμμαχος της ΜcLaren εδώ και χρόνια, η ΤΑG Heuer η εμβληματική σειρά χρονογράφων της Formula 1 είναι μια προσιτή λύση με διάρκεια και ακρίβεια αφού αυτός ο αυτόματος χρονογράφος με μηχανισμό Calibre 6 θα σου κοστίσει περίπου όσο το 1/8 του Apple Watch.

Cartier Clé de Cartier

Με τη χαρακτηριστική υπεροχή του οίκου στην αισθητική του και τον αυτόματο μηχανισμό φτιαγμένο στο ελβετικό manufacture της Cartier, το Clé κερδίζει εντυπώσεις με την περίεργη κορώνα του που δεν είναι η γνωστή, στρογγυλή που έχουμε συνηθίσει, Εμπνευσμένη από τα μόνο τα κλειδιά κουρδίσματος των παλιών ρολογιών τοίχου (εδώ άλλωστε οφείλεται και το όνομα του μοντέλου), το Clé αυτή τη στιγμή διατίθεται σε τιμή διπλάσια του Apple Watch ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα mainstream μοντέλο της εταιρείας, όλοι αναμένουν και φθηνότερες εκδόσεις του πέρα από τη χρυσή.

Panerai Radiomir 47mm 3 Days Firenze Acciaio

Η χαρακτική στην κάσα του το εξαίρει από τον ανταγωνισμό ενώ ο χειροκίνητος μηχανισμός του P.3000 θα φροντίσει να μην χάσεις κανένα λεπτό από την υποτιθέμενη σημαντική καθημερινότητα σου. Ένα ρολόι συλλεκτικό αφού διατίθενται μόλις 99 κομμάτια του και αυτά αποκλειστκά στη μπουτίκ της Panerai στη Φλωρεντία, θυμίζει πολύ τα κλασικά καταδυτικά ρολόγια του ιταλικού οίκου που έχουν γίνει εμμονή σε πολλούς -με λόγο και αιτία. Κοστίζει όσο το Premium ΑW και οι δύο άλλες εκδόσεις του μαζί. Είναι οκ.

Vacheron Constantin Harmony Ultra-Thin Grande Complication Chronograph Caliber 3500

Τέλος, εαν η Premium έκδοση του Apple Watch σου φαίνεται μια χαρά υπερβολή σου προτείνω να βάλεις το χέρι βαθειά μέσα στην τσέπη, να κάνεις τη δικιά σου, αυστηρά προσωπική γεώτρηση και να αποκτήσεις ένα ρολόι που θα το μποιραστείς με 9 μόλις ακόμη άλλους σαν εσένα στον πλανήτη Γη τον οποίο και σταδιακά καταστρέφουμε αλλά το τώρα σε αφορά, που καιρός για κλιματολογικές καταστροφολογίες ε; 300.000 δολάρια λοιπόν και ο πολυσύνθετος μηχανισμός του χρονογράφου Harmony με split seconds σε μια κάσα κομψοτέχνημα, θα είναι δικός σου. Όσο τουλάχιστον το φαινόμενο Ελ Νίνιο εξακολουθεί να είναι καθυστερημένο και εξασθενημένο με αποτέλεσμα να μην επηρεάσει το παγκόσμιο Κλίμα το 2015.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε