Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αυτό είναι το πρόσωπο που θα πουλήσει στην παγκόσμια αγορά όση μαριχουάνα θέλει

Αυτό είναι το πρόσωπο που θα πουλήσει στην παγκόσμια αγορά όση μαριχουάνα θέλει

Για τις απίθανες καπνισμένες αλλά όχι και απόλυτα καθόλου απαραίτητα λεγεώνες των οπαδών του είναι ένας ευπώλητος μουσικός θρύλος τουλάχιστον.

Είναι ένας ήρωας και ένας προφήτης, ένας αγγελιοφόρος της ειρήνης, της αγάπης και της δικαιοσύνης με ράστα μαλλιά.

Εννοείται ότι σήμερα που οι επιχειρήσεις δημιουργούν ανάγκες και επιθυμιες, ο Μπομπ Μάρλεϊ θα γίνει, δεκαετίες μετά τον αδικο επίλογο του το 1981, ένα ίνδαλμα που θα πουλήσει κάτι, ένα brand που θα εμπορευματοποιήσει το πιστεύω του στο βότανο της μαριχουάνας. Ο Μπομπ Μάρλει θα είναι το πρόσωπο επάνω στο οποίο θα στηριχθεί η καμπάνια του πρώτου παγκόσμιου μπραντ προιόντων μαριχουάνας.

«Τα προιόντα της Marley Natural θα είναι από εκλεκτές ποικιλίες χόρτου που οι ρίζες τους είναι στη ζωή και την κληρονομιά ενός από τους πιο πιστούς οπαδούς του», ήταν η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας με έδρα το Σιάτλ. Η εταιρεία με λογότυπο σχεδιασμένο από επαγγελματίες designers που έχουν καθιερώσει στο συνειδητό του καταναλωτή την υπεροχή των Starbucks και της New Balance δεν αστειεύεται. Ούτε και οι απόγονοι του Μάρλει που ήρθαν σε συμφωνία με την Privateer Holdings για να προσφέρει διάφορες ποικιλίες μαριχουάνας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ευδοκιμούν στη Τζαμάικα, όπου οι κανονισμοί επιτρέπουν την καλλιέργεια.

Μέχρι το τέλος του 2015 λοσιόν με εκχυλίσματα κάνναβης, ηλεκτρονικά τσιγάρα και είδη καπνού αλλά και καλλωπισμού θα είναι διαθεσιμα στις χώρες και τις αμερικανικές Πολιτείες, οι οποίες βρίσκονται στη διαδικασία αποποινικοποίησης και νομιμοποίησης της χρήσης της μαριχουάνας και των πωλήσεων της.

Τα προϊόντα με την επωνυμία Marley Natural θα έχουν διατεθεί στην παγκόσμια αγορά το πολύ σε 14 μήνες από τώρα σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στην αποποινικοποίηση της κάνναβης. Με το Λεξικό της Οξφόρδης να έχει ανακηρύξει το ρήμα Vape λέξη της χρονιάς η εταιρεία ξέρει πολύ καλά τι κάνει και που πάει. Αποτέλεσμα της δημοφιλίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι γλωσσολόγοι ανακάλυψαν ότι το vape, που προέρχεται από το vapour (ατμός) και χρησιμοποιείται για να δηλώσει την εισπνοή και εκπνοή του ατμού στο e-ciagarette ψελίζεται από ανθρώπινα χείλη διπλάσιες φορές σε σχέση με πέρυσι ενώ σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν, συναντάται 30 φορές συχνότερα. Η Αμερική καπνίζει πολύ και θα συνεχίσει να καπνίζει προιόντα που έχουν την ευλογία ενός ποιητή της ρέγκε. “Θεωρούσε το “χόρτο” κάτι πνευματικό που μπορούσε να αφυπνίσει την καλή διάθεση, να εμβαθύνει τον τρόπο σκέψης, να μας φέρει κοντά στη φύση και να απελευθερώσει τη δημιουργικότητά μας”, αναφέρει η 47χρονη κόρη του Cedella στην ανακοίνωση με την οποία έγινε γνωστό το deal μεταξύ της οικογένειας και της εταιρείας private equity. “Ο πατέρας μου θα ήταν πολύ χαρούμενος αν έβλεπε ότι ο κόσμος κατανοεί τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του βοτάνου” συμπλήρωσε.

Νομίζοντας ότι θα μας ξεγελάσει με το θεωρητικό της υπόθεσης η μία από τα άπειρα παιδιά του άντρα που αγάπησε τον καπνό δεν ανοίγει τα στρατηγικά πλάνα με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ο άντρας πίσω από την ιδέα. Αυτός που οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες δεν συμπαθούν καθόλου και λέγεται Mπρένταν Κένεντι. Φτάνουμε στο τέλος της απαγόρευσης.

Ο Μπομπ Μάρλεϊ επέμενε για αποποινικοποίηση πενήντα χρόνια πριν, είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε το λεργος του εις πέρας, δήλωσε στο NBC ανακοινώνοντας μια σειρά από καθόλου ταπεινές επιχειρηματικές κινήσεις.

Ο Μπομπ κάπνιζε περίπου 455 γραμμάρια μαριχουάνας την εβδομάδα

Η Μarley Natural θα έχει την έδρα της στο Μανχάταν, τα HQ θα είναι σε βιομηχανικό και σίγουρα άψογα σχεδιασμένο χώρο στην νοτιοανατολική πλευρά της ισχυρής γειτονιάς που οι καρχαρίες τρώνε τα ψάρια για πρωινό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Μπράιαν Κένεντι και οι Μάρλεις είναι καρχαρίες. “Το χόρτο είναι ιδανικό για να θεραπεύτεί το έθνος. Για διαλογισμό, για να ανυψωθείς σε άλλα βοητικά επίπεδα”, συμπληρώνει ο 42χρονος γιος του Ρόχαν. Σε όσους έθεσαν στην οικογένεια το ερώτημα κατα πόσο ο πατριάρχης θα εκτιμούσε τις επιχειρηματικές αυτές κινήσεις μιας απόλυτας ειλικρινής καπιταλιστικής μηχανής η απάντηση τους δεν αφήνει περιθώρια πολλά. “Να ξέρετε όλοι ότι ο Μπομπ δίνει την άδεια του από εκεί που είναι. Το υποστηρίζει 100% και είναι χαμογελαστός γιατί αυτό ήταν το όνειρο του που γίνεται πραγματικότητα”. Άλλωστε αυτό είναι δώρο Θεού. “Δεν επιτρεπόταν να το λέμε χόρτο ή ναρκωτικό. Το βλέπαμε σαν μέρος μιας τελετουργίας πνευματικής, μιας ανύψωσης που μας δίοθηκε από το Θεό” συνεχίζει η Ρίτα Μάρλει.

Ο Μπομπ κάπνιζε περίπου 455 γραμμάρια μαριχουάνας την εβδομάδα. Ήταν ο τρόπος του να ανοίξει τη συνείδηση του, να μιλήσει με το Θεό του και να συνθέσει μερικά από τα πιο δημοφιλή και θετικά επιδραστικά τραγούδια του 20ου αιώνα.
“Οι πολιορκούμενοι καπνιστές της Αμερικής είναι ήρωες” ήταν η απάντηση του όταν το περιοδικό High Times ρώτησε τη γνώμη του για το αν θα έπρεπε το Κονγκρέσο να νομιμοποιήσει τη χρήση του χόρτου. “Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτή η κυβέρνηση θα τους αναγνωρίσει, το Βασίλειο πάντως του Χριστού θα το κάνει” είπε, βαθειά θρησκευόμενος με ένα απόλυτα δικό του τρόπο. Η εταιρεία Μarley Natural θέλει να είναι ο επιχερηματικός άξονας αυτού του οραματιστή, να γίνουν τα Ben & Jerry’s της μαριχουάνας παγκοσμίως, να μοιράζονται τα έσοδα τους με τους μικρούς παραγωγούς της Τζαμάικα και να φέρει χρήματα στην κοινότητα.

“Δεσμευόμαστε στο να αλλάξουμε τη δημόσια εικόνα αυτού του φυτού. Να δώσουμε τέλος στα λάθη που έχουν γίνει, να δείξουμε τις πραγματικές ιδιότητες αυτού του θεραπευτικού βοτάνου και να προωθήσουμε με κάθε τρόπο μια δίκαιη, καθαρή, υπεύθυνη βιομηχανία κάνναβης”, είπε ο Κένεντι και μετά το βλέμα του έπεσε στο άλλο πράσινο, αυτό του δολαρίου.

Τα προιόντα, εαν πάρουν άδεια και διατεθούν στις τέσσερις μόνο πολιτείες που επιτρέπουν ήδη τη χρήση της κάνναβης, όχι μόνο για ιατρικούς σκοπούς όπως συμβαίνει σε άλλες 19, θα του φέρουν κέρδος 2.5 δισεκατομύρια δολάρια το χρόνο. Οι αναλυτές υπολογίζουν ότι σε έξι χρόνια το ποσό της αγοράς θα αγγίξει τα 10 δισεκατομύρια δολάρια. “Η βιομηχανία της κάναβης στην Αμερική είναι γύρω στα 50 δισεκατομύρια δολάρια, εκεί την υπολογίζω” είπε ο CEO. Εαν προσθέσει σε αυτά τα υπόλοιπα 100 δισεκατομύρια που υπολογίζεται, ο Μπρένταν Κένεντι είναι πολύ ουσιαστικός καθώς λέει ότι αυτή τη στιγμή ζει τη μεγαλύτερη στγμή της ζωής του. “Παίρνουμε βιογραφικά από παντού, από κάθε ειδκότητα και επαγγελματία. Οι άνθρωποι σκέφτονται. Αργήσαμε να σκεφτούμε το Facebook, αργήσαμε να σκεφτούμε τη Microsoft, Αργήσαμε για την Amazon. Ας μην αργήσουμε τώρα”, συμπληρώνει.

“Πολύ φοβάμαι ότι κάνουμε απλά ανταλαγές πληθυσμού” λέει η καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, Στάντον Γκλάτζ αναφερόμενη στις αμφίβολες συνέπειες χρήσης του φυτού. “Η νομιμοποίηση δεν έχει να κάνει με το δικαίωμα στη χρήση, έχει να κάνει με το να ανοίξεις μια γορά εκατομυρίων χρηστών σε μεγαλοβιομήχανους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού” λέει ο Κέβιν Σάρμπετ, πρώην συνεργάτης της ομάδας που είχε συνθέσει ο Μπαράκ Ομπάμα για τη στρατηγική του απέναντι στα ναρκωτικά και εμπνευστής του Project Sam. “Aνοησίες”, είπε ο 42χρονος απόφοιτος του Yale που ανακάλυψε τη χρυσή πράσινη επιχειρηματικότητα όταν δούλευε στη Σιλικον Βάλει.

Πρότυπο του ένας άλλος Κένεντι. Ο πατέρας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι ,Τζόσεφ ο οποίος λίγο πριν το τέλος της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική των 30’ς είχε ήδη φέρει σε αποθήκες τόνους από Dewar’s και Gordon’s.
“Ο Μπομπ Μάρλει δεν είναι ένα ίνδαλμα που ανήκει σε κολλεγιόπαιδα που δεν βγαίνουν από τα δωμάτια τους γιατί είναι λιωμένα. Ο Μπομπ Μάρλει δεν ήταν ένα party animal. Ο Μπομπ Μάρλει ήταν ένας φιλόσοφος που ήθελε να έρθει σε επαφή με τον κόσμο, όχι να είναι μακριά από αυτόν” είπε και μετά έκανε ένα δαχτυλίδι καπνού στο σχήμα του δολαρίου.

Στην υγειά του

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε