Κυριακή, 19 Μαΐ
24oC Αθήνα

DIY τρόποι να αντιμετωπίσεις τα πυρά της άρχουσας τάξης εαν και εφόσον σε ενοχλεί η αδικία γύρω σου

DIY τρόποι να αντιμετωπίσεις τα πυρά της άρχουσας τάξης εαν και εφόσον σε ενοχλεί η αδικία γύρω σου

Σε πιάνει το παράπονο για όλα αυτά που έγιναν στο Φέργκιουσον; Πιστευεις ότι ο μόνος τρόπος να φέρεις τη δικαιοσύνη είναι με συγκρούσεις στους δρόμους της γειτονιάς; Δεν έχεις αλεξίσφαιρο γιλέκο γιατί από που και ως που θα έπρεπε να είχες αλεξίσφαιρο γιλέκο εσύ που είσαι πολίτης και θες το κράτος να σε προστατεύει και όχι να σε κάνει καταδιώκει σε στενά και δρομάκια; ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Το WikiHow έχει τη λύση με κάποιες ιδέες που μπορείς να δημιουργήσεις στο καθιστικό σου πριν καεί -εαν κ εφόσον έχεις επιλέξει να μένεις στα Εξάρχεια εννοείται.

Πάρε χαρτί. Πάρε μολύβι. Πάρε ψαλίδι. Πάρε κουράγια. Ξεκίνησες.

1. Θα χρειαστείς: ανακυκλωμένο μέταλο. Plexiglass. Δερμάτινες λωρίδες. Για αρχή.

2. Σκέψου το ΠΛΕΟΝ βασικό: ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ; Τα γίνατα, το κεφαλι, το στομ’αχι και η σπουνδυλική σου στήλη μάλλον θέλουν περισσότερη προσοχή και προστασία από τα υπόλοιπα ανατομικά σου μέλη. Ναι ισχύει. Εαν προστατέψεις τα χέρια σου θα είσαι καπως δυσκίνητος αλλά πρέπει… Επιπλέον μην ανησυχείς για πνεύμονες και καρδιά. Ο θώρακας σου είναι αρκετά αποτελεσματικός να τα προστατέψει από μόνος του. Ω! Η ΦΥΣΗ!

3. Για να προστατέψεις αυτόν που προσταττεύει τα παραπάνω, τον θώρακα παρε μια μεζούρα και μέτρα από την κλέιδα στην σπονδυλική στήλη αριστερά και δεξιά και από το λαιμό μέχρι τη μέση σου. Κόωε σε οριγώνιο σχήμα το plexiglass ή το ανακυκλωμένο μέταλο και καλό είναι να το κάνεις σε μικρά κομμάτια (4; Οκ. 8; Ακόμη καλύτερα!) για να κινείσαι πιο εύκολα όταν πρέπει να λουφάξεις από οτιδήποτε σου ρίξουν κατα πάνω σου. Επιπλέον μέτρα περίπου οκρώ εκατοστά κάτω από τη μασχάλη σου μέχρι και τη μέση σου όπως και το πλάτος των πλευρών σου για μια πλευρική προστασία. ΙΔανικά θέλεις ένα και μόνο κομμάτι να προστατέυει την πίσω πλευρά σου aka τη σπουνδυλική σου στήλη αλλά ξέρω, ζητάω πολλά.

4. Για να προστατέχεις τα άνω ακρα σου μέτρα το μήκος αλλά και το φάρδος του βραχίονα και του πήχη σου. Κόψε και λύγισε το υλικό της επιλογης σου. Τελείωσες.

5. Εαν είσαι άντρας, είσαι τυχερός. ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΒΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙCKBOXING! Απλό.

6. Υπάρχει μια σειρά από εξαιρετικά χρησιμα προιόντα για τον διαδηλωτήπου δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ από τα καταστήματα αθλητικών ειδών. Οι αθλητιατρικές επιγονατίδες είναι ένα από αυτά, οι επικαλαμίδες με αποσπωμενο κουτουπιέ είναι ένα άλλο. Γενικά κάνε μια βόλτα από αθλητικά είδη για πολεμικές τέχνες. Σε πόλεμο πας. Το ξέρεις, σωστά;

7. Ανοιξε μικρές τρύπες στο υλικό και δέσε τα διαφορετικά μέρη της πανοπλίας σου με καλώδιο ή κάτι άλλο εξίσου ανθεκτικό. Επίσης μπορείς να δέσεις τα κομμάτια από plexiglass με μεταλικό καλώδιο και να το περάσεις πίσω από το κεφάλι σου σαν να φοράς ποδιά μαγειρικής. Σε αυτή την περίπτωση θα καταπονέσεις τον αυχένα σου. Χμ.

8. Μια άλλη εναλακτική είναι να κολλήσεις τα αποσπώμενα κομμάτια της χειρποίητης ασπίδας σου με μονωτική ταινία σε κάποιο μπλουζάκι που εννοείται μετά πάει στα σκουπίδια. Δεν θα είσαι ιδιαίτερα κομψός απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις αλλά δεν είσαι η Bundchen ούτε αυτό είναι το Victorias Secret Show 2014 ξέρεις.

9. Θες έξτρα επιλογή; Έχω. Πέρνα τα αποσπωμενα κομματια σε δερματινες λωρίδες και δέστα μεταξύ τους. Μπορείς να κάνεις ένα απο τα παραπάνω ή συνδυασμό όλων. Εσύ αποφασίζεις.

10. Μην τσιγκουνευτείς το ύφασμα επάνω σου. Μη ντυθείς ελαφριά, μη βάλεις λεπτό ρουχισμό, μην πάς να διαδηλώσεις και να συγκρουστείς με tank top και φόρα εξίσου σκληρό ύφασμα και κάτω αλλά και πάνω από την “πανοπλία” σου. Οι άκρες μπορούν να σε πληγώσουν και να σε γδάρουν, κάτι που έχουμε συμφωνήσει ότι μπορούν να το κάνουν οι άλλοι σε εμάς, όχι εμείς στους εαυτούς μας.

11. Για να προστατευθείς από τα δακρυγόνα αέρια και οποιαδήποτε άλλη ιδέα έχουν οι δυνάμεις καταστολέις των ταραχών εναντίον σου, φόρεσε πλαστικές σακούλες κάτω από τα ρούχα σου. Είναι μια οικονομική, έξτρα προστασία από οτιδήποτε μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σου.

12. Για έξτρα προστασία απέναντι σε χημικές ουσίες που θα εισπνεύσεις θέλοντας και μη όταν είσαι έξαλλος με την αδικία γύρω σου και υποθέτοντας ότι δεν έχεις μάσκα αερίων, φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα φουλάρι ή κάποιο άλλο κομμάτι υφάσματος εμποτισμένο σε ξύδι ή χυμό λεμονιού. Η νωτισμένη μπαντάνα θα σε προστεταύσει για κάποια λεπτά, η μπανάνα όχι αλλά θα σου δώσει ενέργεια. Όπως και να έχει ο συνδυασμός των δύο θα σου δώσουν τη δυνατότητα να αναπνεύσεις κάπως καθαρά μέχρι να απομακρυνθείς από το σημείο κρούσης. Έξτρα tip: το ξύδι από μηλίτη ας προτιμηθεί. Μυρίζει λιγότερο.

13. Τα προστατευτικά γυαλιά είναι must. Τα Google Glass όχι και τόσο εκτός και αν είσαι δημοσιογράφος και θα μας στείλεις ρεπορτάζ από τις μάχες σε real time.

Εκτύπωσε, διαμοίρασε, φύλαξε και θυμήσου. Σε ένα Φέργκιουσον ζούμε όλοι μας. Οι DIY μαχητές σε χαιρετούν.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε