Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εσύ μπορείς να διακρίνεις το φάντασμα της ημέρας;

Εσύ μπορείς να διακρίνεις το φάντασμα της ημέρας;

Η φανταστική ειδησεογραφία θέλει τα φαντάσματα της. Αυτό πιστεύει η DailyMail, αυτό ισχυρίζονται τα media της Αυστραλίας, αυτό αναπαράγουμε και εμείς τώρα που κανείς δεν ξέρει αν στις 5 Ιουνίου θα έχουμε δημοψήφισμα, εκλογές, πάρτι ή θρήνο.

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου τραβήχτηκε από την Felicity Cole στο μπαρ της Townsville, The Brewery, λίγο πιο έξω από την Queensland στις 14 Μαίου. Η επαγγελματίας φωτογράφος είχε κληθεί για να βγάλει κάποια στιγμιότυπα από το event Spark It Up. Aυτό που αποτύπωσε με την κάμερα της, ήταν απανωτές κλήσεις στο μεταφυσικό. Η φιγούρα που διακρίνεται θα μπορούσε να είναι ίσως ένας άνθρωπος καθώς ο φωτογραφικός φακός τον “πιάνει” σε slow exposure μήπως; “Ναι, αλλά δεν είναι ολόκληρο σώμα, η φιγούρα είναι διακριτή μόνο από τη μέση και κάτω” απάντησε η Cole στην DailyMail Αυστραλίας. “Χρήση Photoshop;” την ρώτησαν. Καμία, απάντησε.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και πόλωσε τις απόψεις. “Βλακείες” λένε πολλοί. “Τρομακτικό” συμπληρώνουν άλλοι. Όλα αυτά κάποιες εβδομάδες μετά από τη φωτογραφία που επίσης έκανε το Διαδίκτυο να νοιώθει ανατριχίλες όταν πίσω από τα πόδια της κόρης του, στο Zushi της Ιαπωνίας τον Ιούλιο του 2014 ο 38χρονος Martin Springall διέκρινε δύο μπότες που κάποιοι πίστεψαν ότι ανήκουν σε σαμουράι.

Άλλωστε ο τόπος που τραβήχτηκε η φωτογραφία είναι εκεί που οι έθαβαν τους μαχητές με τα ξίφη. To Reddit είναι σίγουρο ότι πρόκειται για Photoshop, αυτοί που πιστεύουν στις ενέργειες και τα πνεύματα όμως καθόλου. Ανάμεσα σε αυτούς προφανώς και ο Kevin Mathew Dennis. O γαμπρός αποφάσισε να βγει μια αναμνηστική φωτογραφία με την εκλεκτή της καρδιάς του. Αυτό που ξεμύτισε ανάμεσα τους όμως δεν ήταν καν καλεσμένος στη γαμήλια τελετή.

Τέλος, κάτι περίεργο συμβαίνει στην Αυστραλία, πέρα από το ότι συμμετείχε στη Eurovision γιατί έτσι. Μια φωτογραφία από τον Μάρτιο του 2015 ακόμη χαρίζει εφιάλτες καθώς δείχνει δύο ενήλικες με τέσσερα παιδιά και πάλι στην Queensland. Τραβηγμένη στον ποταμό Lockyer, η φωτογραφία δείχνει τις Ms Davison & Jessie Lu να απολαμβάνουν παρουσία 4 πιτσιρικάδων.

“Ήμασταν όμως εμείς και άλλα τρία παιδιά. Το τέταρτο ποιο είναι;” αναρωτήθηκε η Davison. Σήμερα η ίδια είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται για τη φιγούρα της 13χρονης Doreen O’Sullivan που πέθανε από πνιγμό στο ίδιο σημείο το 1915.

Σε άλλα νέα της Aυστραλέζικης ημέρας ένα γιγαντιαίο καγκουρό τρομοκρατεί το Brisbane και τους κατοίκους του. Έχει ύψος περίπου 2 μέτρα, είναι περίπου 95 κιλά και κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί περιπλανιέται εκεί που οι ανυποψίαστοι πολίτες βγάζουν βόλτα τα κατοικίδια τους, παίζουν γκολφ ή παρκάρουν τα παιδιά τους σε κούνιες για να ξαποστάσουν. Κάποιοι ευφάνταστοι αποκαλούν τον επισκέπτη “Μαρσιποφόρο Rock”.

To μαρσιποφόρο

Ο Rock

H απόδειξη

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε