Δευτέρα, 20 Μαΐ
21oC Αθήνα

Έτσι τρολάρεις τη χούντα στην Ταιλάνδη

Έτσι τρολάρεις τη χούντα στην Ταιλάνδη

Χειρότερα από τον Έλληνα πολιτικό που έπεσε θύμα λεκτικής βίας στην πρωινή ζώνη, σε λαιβ αναμετάδοση κοκ. φέρεται να περνάει τη μέρα του ο ηγέτης του στρατιωτικού πραξικοπήματος της λαοφιλούς Ταιλάνδης.

Ο αρχηγός της στρατιωτικής χούντας, που κατέλαβε στην εξουσία με πραξικόπημα τον Μάιο, έχει ορισθεί ήδη από τον Αύγουστο και πρωθυπουργός από μια μη εκλεγμένη συνέλευση στην οποία κυριαρχούν οι στρατιωτικοί. Γιατί;

Γιατί μπορεί.

Τότε συνολικά 191 μέλη της Εθνικής Συνέλευσης ψήφισαν υπέρ του στρατηγού Πραγιούθ Τσαν-Ότσα ο οποίος δεν μασάει από το γήρας και στα εξήντα του αποφασισε να θέσει υποωηφιότητα μόνο αυτός για τη θέση έναντι μόνο τριών αποχών, σε μια ψηφοφορία που διεξήχθη γρήγορα. Δημοκρατικά. Και αναμεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση. Δημοκρατικά. Ο στρατός υποστηρίζει πως πήρε την εξουσία στις 22 Μαΐου για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία και να αποκατασταθεί η σταθερότητα έπειτα από μήνες ταραχών ανάμεσα σε υποστηρικτές της ανατραπείσας πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα και τους μοναρχικούς αντιπάλους της που έχουν τη βάση τους στην Μπανγκόκ. Οι αντικαθεστωτικοί της νέας χούντας κάνουν τον χαιρετισμό των Αγώνων Πείνας καθώς εναντιώνονται στο φασισμό του.

Αν και έχει προσπαθήσει πολλάκις να φιμώσει τα κοινωνικά δίκτυα, τα κοινωνικά δίκτυα τον αγαπούν πολύ. Οπότε όταν πριν κάποια 24ωρα ζήτησε από τους παραγωγούς της τηλεόρασης να βρουν κάποιο πιο δημοφιλές φόντο για τους λόγους του, το Ίντερνετ ανταποκρίθηκε.

Ο ΠρΤσ-Ό. βλέπει τη θεαματικότητα των λόγων του και έτσι σε 44 λεπτά ομλίας στον τηλεοπτικά αέρα ζήτησε έμπνευση.

Πήρε αυτή και ακόμη περισσότεροι από όση του αξίζει





















Για απύθμενη έμπνευση παρακαλώ προς τα εδώ.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε