Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Για τη Μadonna σημασία έχει να ξέρεις να σηκωθείς

Για τη Μadonna σημασία έχει να ξέρεις να σηκωθείς

Η χθεσινή βραδιά ήταν γεμάτη χασμουρητά και γκρίνιες από κάθε στέλεχος της μουσικής βιομηχανίας που αναπνέει τον ακριβό αέρα του Λονδίνου.

Η τηλεθέαση των Brits είχε την τύχη των Oscars, κάθε μέσο ενημέωσης που σέβεται τον εαυτό του αποστασιοποιήθηκε από ένα θεσμό που το μόνο που δεν κάνει είναι να προάγει την καλή μουσική αλλά μια γυναίκα έφερε το buzz, το hype, την είδηση και την δημοτικότητα που θα τους άξιζε. Η Μαντόνα, ετών 56, έπεσε επικά, σηκώθηκε, συνέχισε και απέδειξε ότι για κάποιους ανθρώπους ο χαρακτηρισμός Μύθος είναι ακριβής.

“Took me to heaven, let me fall down … lifted me up and watched me stumble” τραγούδησε προφητικά και αυτό ακριβώς συνέβη. Πολλοί σκέφτηκαν ότι επρόκειτο απλά για ακόμη ένα τέχνασμα δημοσιότητας και σκέφτηκαν ανοησίες. Γιατί η πτώση της Μαντόνα, ετών 56, δεν ήταν ένα στραβοπάτημα. Δεν ήταν απλά ένα πέσιμο. Ήταν τρομακτική, σκληρή και επικίνδυνη. Ήταν το είδος εκείνο που μπορεί να σε αφήσει παράλυτο, με ανοιχτό κεφάλι, μπορεί να είναι ένα ατύχημα δυσοίωνο και οι ανάσες του κοινού που έμειναν μετέωρες το απέδειξαν. Ήταν μια από εκείνες τις πτώσεις που έχουν στοιχίσει καριέρες και ζωές στο Cirque du Soleil και η Μαντόνα, ετών 56, την νίκησε.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2015/02/26/261B5DB000000578-2969945-image-m-20_1424939494499.jpg

Η κάπα που είχε δεθεί πολύ σφιχτά στο λαιμό της ήταν ο λόγος. Ο Armani ήταν ο σχεδιαστής που κόντεψε να της στοιχίσει πολλά. Τα αστεία στα κοινωνικά δίκτυα για την καριέρα που έγινε παρελθόν του δύστυχου χορευτή που συμμετείχε στο λάθος. Οι κανίβαλοι που φέρουν άποψη και την δημοσιοποιούν όπου αλιεύουν likes άρχισαν να σχολιάζουν την ηλικία της, την απόδοση, την αστάθεια, την άρνηση της να αποδεχτεί ότι δεν είναι μια ποπ σταρ στην αυγή της καριέρας της αλλά μια μεσήλικη αρτίστα που θα πρέπει να αποδεχθεί ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της.

Τα hashtag του μίσους #shefellover, #Fallenmadonna κλπ κλπ συνοδεύονταν από σχολιασμό τύπου ο γέρος θα πάει ή από χέσιμο ή από πέσιμο. “Και η γιαγιά μου το ίδιο θα πάθαινε” λέγαν τα τρολάκια με την τερηδόνα στα κοφτερά δοντάκια τους να κάνει πάρτι μαζί με το δηλητήριο που τόσο εύκολα παράγουν οι αδένες τους. Αλλά όλα αυτά είναι βούτυρο στο ψωμί της γυναίκας που έχει περάσει πολλά και έχει ξεπεράσει περισσότερα, με ή χωρίς κάπα στο λαιμό της.

Η Μαντόνα, ετών, ναι το λέω ξανά, 56, έμεινε ακίνητη για λίγες στιγμές, μετά σηκώθηκε, ίσως πάτησε στην πλάτη ενός από τα αγόρια που ήταν γύρω της για να βρει το δρόμο της προς την κορυφή και συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει. Να μας διασκεδάζει.

“Πήρα το στέμα μου, το έβαλα στο κεφάλι μου. Μπορώ να συγχωρήσω, αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ” είπε. Τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοι της θα είχαν κάνει το πέσιμο ακόμη ένα δράμα στο reality της δημοσιότητας, εκείνη στράφηκε στο μόνο σύμμαχο της που δεν την έχει προδώσει ποτέ, τον εαυτό της και σχεδόν πεισμωμένη, νικήτρια, συνέχισε να τραγουδάει, να κάνει τη χορογραφία ακριβώς όπως είχε κάνει στις πρόβες της και απέδειξε ότι είναι η βασίλισσα, εαν όχι της ποπ σκηνής, σίγουρα της μοίρας και του εαυτού της.

Γιατί η Μαντόνα, ετών ξέρεις πόσο, δεν είναι ξένη προς το μίσος. Έχει πολεμήσει το μισογυνισμό, έχει πέσει θύμα βιασμού, τον έχει ξεπεράσει σαν αλεξίσφαιρη οντότητα και είναι έτοιμη να ζητήσει συγγνώμη ακόμη όταν και εφόσον χρησιμοποιεί ιστορικές φιγούρες για προώθηση του νέου της άλμπουμ Rebel Heart. “Αρέσει σε όλους να βάζουν τις γυναίκες να παλεύουν μεταξύ τους” σχολιάζει στην επερχόμενη συνέντευξη της στο Rolling Stone για τη φημολογούμενη κόντρα της με τη Gaga.

Πόσες φορές πρέπει να αποδείξει η Μαντόνα ότι είναι ταγμένη στο κοινό της; Όσες φορές τη ρίξουν κάτω. Ξανά και ξανά και ξανά καθώς σημασία έχει να ξέρεις ότι μπορείς πάντα να σηκωθείς με επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια -όχι εκείνη την αξιοπρέπεια που σήμερα ένας πολύ συγκεκριμένος πολιτικός πιστεύει ότι είναι βρώσιμη βεβαίως βεβαίως αλλά αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε