Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιατί η Φινλανδία έχει εμμονή με τον πισινό της Νίκι Μινάζ;

Γιατί η Φινλανδία έχει εμμονή με τον πισινό της Νίκι Μινάζ;

Δεν έχω ιδέα. Έχει. Όπως και με την έξοδο μας από την Ευρωζώνη και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, είναι και αυτό εμμονή επίσης.

Μετά από τη Σύνοδο που έσπασε κάθε ρεκόρ υπνηλίας και ενημέρωσης κλπ κλπ αποφάσισα να αναζητήσω τη viral επικαιρότητα της χώρας για να καταλάβω προς τι η μανούρα. Ήταν δικαιολογημένη; Ήταν προπληρωμένη; Ήταν η μόνη επιλογή της για να μην διαλυθεί η κυβέρνηση συνασπισμού; Ήταν παρενέργεια της σκοτεινιάς μέσα στην οποία ζούνε; Ακούνε πολύ Death Metal και αυτά, ευχαριστώ, μπορώ τώρα να επιστρέψω στο δωμάτιο μου να βάλω λίγο Λόρντι; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ;

Το διαδίκτυο κλασικά υπερασπίστηκε το δικαίωμα μου στη γνώση και αυτά είναι 20 τυχαία πράγματα που μπορείς να τα φέρεις στο μυαλό κάθε φορά που ο Αλεξάντερ ή κάποιος οποισδήποτε από το 74% του πληθυσμού που μας θέλει έξω από την Ευρωζώνη σουφρώνει τη μύτη του με δυσαρέσκεια.

Από τον Νοέμβριο του 2014, η Φινλανδία έγινε η 12η χώρα της Ευρώπης που νομιμοποίησε το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Ο νόμος θα μπει σε ισχύ από το 2017. Στο βίντεο μαθαίνεις όλες τις χώρες του κόσμου που μπορούν να είναι έτοιμες να σου κόψουν το λαρύγγι αλλά το δικαίωμα του γάμου ίσως το υπερασπίζονται όπως ένα Grexit.

Οι Φινλανδοί δεν είναι όσο κακοί θα περίμενε κανείς. Μάλιστα θυμίζουν πολύ εμάς του Έλληνες αφού προφανώς πιστεύουν ότι ο ιός του HIV είναι το ίδιο με το AIDS και τους διακρίνει μια φοβία απέναντι στους οροθετικούς. Αυτό προσπάθησε να βιντεογραφήσει αλλά και να ξορκίσει ο Τζέιν, οροθετικός άνδρας από το Ελσίνκι που έκανε ένα πείραμα στους δρόμους της πόλης. Αρκετοί, όταν διάβαζαν ότι είναι θετικός στον ιό, τράβηξαν αποστάσεις όπως θα έκανες και εσύ ή έστω κάποιος γνωστός σου. Κάποιοι άλλοι πάλι ήξεραν.

Έχουν μια περίεργη σχέση με τον πισινό και τη μουσική. Α, και τη θρησκεία. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κανείς να στρώσει το δρόμο προς τη Μητρόπολη Αθηνών με τα οπίσθια της Νίκι Μινάζ και να μην έτρωγε αφορισμό, προπηλακισμό κοκ. Στη Φινλανδία ο καθεδρικός ναός έγινε έτσι για τις ανάγκες ενός μουσικού φεστιβάλ που η Καθημερινή δεν θα κάλυπτε.

Επιπλέον λήψη εδώ

Eδώ

Και τέλος, η εμμονή που έγινε θεσμός

Οι Φινλανδοί δεν είναι άσχημος λαός πιστεύουν οι γυναπικες στο διαδίκτυο και έτσι μερικοί λένε ότι εκεί πέρα κατοικούν οι Ιταλιάνοι του Βορρά. Δλδ αυτοί που κάθε κορίτσι θέλει να λιώσει στη σάουνα μαζί του κλπ κλπ. Το Buzzfeed έκανε εκτενές αφιέρωμα στους πιο σέξι Φινλαδούς και ο Αλεξάντερ είναι μέσα -νοτ. Ο River Viiperi όμως ναι.

Στη φιλική χώρα, από το 1996 και μετά λαμβάνει χώρα το απίθανο Παγκόσμιο Πρωθάλημα Air Guitar. Εδώ οι συμμετέχνοντες υποδύονται ότι παίζουν είτε ακουστική είτε ηλεκτρική κιθάρα και μιμούνται τις κινήσεις που κάνουν κάθε ροκά πιο ροκά από το σύζυγο ξέρετε ποιας.

Στη χώρα που το κόμμα των «Αληθινών Φινλανδών» κάνει πολλά κουμάντα όταν δεν το απασχολούν οι αντιευρωπαϊκές και βαθιά συντηρητικές του θέσεις, όσες γυναίκες γεννάνε παίρνουν ένα δώρο από το κράτος. Ένα κουτί με τα απαραίτητα για να γίνει τον Φινλανδάκι, Φινλαδάρα. Αν πάλι η νέα μητέρα έχει ήδη προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα και το δέμα της είναι περιττό, μπορεί πάντα να πάρει 140 ευρώ μετρητά. Αρκεί να έχει υπάρξει έγκυος για 154 συνεχόμενες μέρες. 140 ευρώ. Για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο. Φτήνια τερματισμένη; Δες και κάνε share.

Eίναι μια χώρα αντιθέσεων. Από εδώ μπορείς να αποστείλεις γράμμα με γραμματόσημο είτε τον Σάντα Κλάους, είτε φιλοτεχνημένο από τον πολύ gay Τom Of Finland.

O Σάντα

Ο Τομ

Τέλος στη Φινλανδία λειτουργεί το πρώτο θεματικό πάρκο των Angry Birds

Γνωστή αλυσίδα ταχυφαγείων προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι τα σκουλήκια και η ωμή εντομοφαγία είναι μια τάση

Και οι αρκούδες είναι αμαρτωλές. Κάνουν γιόγκα.



Οι Φινλανδοί είναι φίλοι μας. Ναμαστε.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε