Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

H January Jones δεν θέλει να τελειώσει το Mad Men ακριβώς όπως και εμείς

H January Jones δεν θέλει να τελειώσει το Mad Men ακριβώς όπως και εμείς

Με την τελευταία σεζόν του περίπου συναρπαστικού στη σύλληψη και εκτέλεση του τηλεοπτικού δράματος Μad Men να πλησιάζει στην προβολή της, η Μπέτι Ντρέιπερ νοιώθει στενόχωρα.

“Είναι σαν να αποχωρίζομαι κάποιον που πεθαίνει” είπε στο in-flight περιοδικό της United Airlines, άψογα φωτογραφημένη όπως συνηθίζει. Γιατί αυτή η γυναίκα δεν είναι απλά η πρώτη σύζυγος του γυναικά Ντον Ντρέιπερ, ούτε καν μια ακόμη που θα ήθελε να κάνει σεξ με μια Ριάνα ή έναν Πολ Νιούμαν όπως είπε ένα χρόνο πριν. Είναι μια από τις πιο ωραίες γυναίκες του Χόλιγουντ και είναι σκοτεινά όμορφη σαν τη Σάρον Στόουν όταν κρατούσε τον παγοκόφτη.

Γεννημένη στις 5 Ιανουαρίου του 1978 στη Νότια Ντακότα, η Τζένιουαρι ονομάστηκε ο π΄ρωτος μήνας του έτους καθώς οι γονείς της πίστεψαν σε μία ηρωίδα της Ζακλιν Σούζαν, τη συγγραφέα της Κοιλάδας με τις Κούκλες. Ο πατέρας της προπονητής. Η μητέρα της επιχειρηματίας που διατηρεί αθλητικές εγκαταστήσεις. Εκείνη απλά σιωπηλή και αποφασισμένη.

Στα 14 της, σε ένα ταξίδι αναψυχής στο Μανχάταν κάποιος κυνηγός ταλέντων την εντόπισε. Της πρότειναν να ασχοληθεί με το modeling. Mόνη προυπόθεση να αποφοιτήσει από το γυμνάσιο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η Τζένιουαρι το έκανε ένα χρόνο νωρίτερα οπότε έγινε μια δημόσια γυναίκα με περιορισμούς.

Στην εφηβεία της έβγαλε χαρτζιλίκι δουλεύοντας σε ταχυφαγείο και επιβλέποντας λουόμενους σε πισίνα του προαστίου της. Τότε έκανε παρέα με όσους άκουγαν μόνο Grateful Dead, αξίζει να της αναγνωρίσεις και το μουσικό αυτί της, έτσι δεν είναι;

Το 1.67 ύψος της ήταν απαγορευτικό για τις πασαρέλες, όχι όμως και για τα στούντιο όπου μπορούσε να δείξει την παγωμένη ομορφιά της σε όλο της το μεγαλείο. Βρίσκοντας την καριέρα του μοντέλου βαρετή σαν τον θάνατο τον ίδιο, διασκέδαζε τον εαυτό της κάποιες μέρες στο Παρίσι, επισκεπτόμενη τον τάφο του Τζιμ Μόρισον στο νεκροταφείο «Pere Lachaise». Εκεί όπου η επιγραφή «Κατά τον δαίμονα εαυτού» της έλεγε περισσότερα από ό,τι σε άλλες συναδέλφους της.

Ξεκοκαλίζει τη βιβλιογραφία της Αυν Ραντ, αυτής της Ρωσικοαμερικανίδας μυθιστοριογράφου που ανάμεσα σε άλλα ήταν η φιλόσοφος που ανέπτυξε το σύστημα του Ομπζεκτιβισμού. Ακραίος ατομισμός, ελεύθερος καπιταλισμός, αθεΐα, σεξουαλική ελευθερία είναι μερικές από τις έννοιες που απασχόλησαν το κεφάλι της Τζένιουαρι στο παρελθόν της.

Στα χρόνια που περπατούσε κάτω από τη σκιά του Chrysler Building γνωρίζεται με τον επίσης μοντέλο τότε, Άστον Κούτσερ. Του λέει ότι θέλει να παρατήσει το modeling, θέλει να σμιλευτεί στην υποκριτική. Εκείνος την αποθαρρύνει. “Πρέπει να τον ευχαριστήσω” είπε στο Vanity Fair. “Όταν μου λένε να μην κάνω κάτι είναι σαν να μου λένε απλά να το κατασπαράξω”.

Σήμερα η Τζένιουαρι είναι μητέρα ενός αγοριού, την πατρότητα του οποίου κανείς δεν γνωρίζει. Κάποιοι είπαν ότι είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας X-Men First Class στην οποία και η Τζόουνς πρωταγωνιστούσε. Ο ίδιος, σύζυγος της Κλόντια Σίφερ στον ελεύθερο του χρόνο, διέψευσε τις φήμες. Άλλοι είπαν ότι ο πατέρας του Ξάντερ Ντέιν Τζόουνς είναι ο Άστον Κούτσερ. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει γιατί η Γκρέις Κέλι νέας κοπής έχει πολλά περισσότερα μυστικά από οποιαδήποτε Μπέτι Ντρέιπερ εκεί έξω.

Oι φωτογραφίες από το Violet Grey και τον υπέροχο φακό του Ben Hassett

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε