Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Μπρους Τζένερ είναι ό,τι χειρότερο για την τρανσέξουαλ κοινότητα

Η Μπρους Τζένερ είναι ό,τι χειρότερο για την τρανσέξουαλ κοινότητα

Αυτό ισχυρίζεται η Ζoey Tur στην στήλη της στην Washington Post και δεν θα αφήσει πολλούς να την αναιρέσουν.

Η δύο φορές βραβευμένη με Emmy δημοσιογράφος του Inside Edition δεν ενθουσιάστηκε καθόλου με την τρανσέξουαλ επανάσταση του πατριού της Κim Kardashian για ένα πολύ απλό λόγο. Η κοινότητα των τρανς χρειάζεται ήρωες, όχι όμως reality δράμα πνιγμένο στο δάκρυ της τηλεθέασης.

Ενοχλημένη από τον τρόπο που ο χρυσός Ολυμπιονίκης του δεκάθλου στους Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ και πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ χρησιμοποιεί την απόφαση του να υποβληθεί σε εγχείριση διόρθωσης φύλου κάνοντας το “ταξίδι” όπως η ίδια το αποκαλεί, να ακόμη show στην παράδοση των Kardashian, η Τur σχολιάζει:

“Η καθημερινότητα των τρανσέξουαλ δεν έχει θέση στο τσίρκο που έστησε η Τζένερ. Τους τελευταίους μήνες καθώς η Τζένερ έκανε τα γυρίσματα ενός νέου reality show υπήρξε μια σειρά από δυσάρεστες ιστορίες από τη διεμφυλική κοινότητα. Διεμφυλικά παιδιά αυτοκτόνησαν, διεμφυλικές γυναίκες δολοφονήθηκαν, διεμφυλικοί κρατούμενοι σε φυλακές είδαν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους να παραβιάζονται. Στην Georgia, η 36χρονη τρανσέξουαλ Αshley Diamond δεν κατάφερε να πάρει άδεια μεταφοράς από αντρικές σε γυναικείες φυλακές παρόλο που εδώ και τρία χρόνια τη βιάζουν καθημερινά οι υπόλοιποι κρατούμενοι. Σε όλη τη χώρα διάφοροι απαγορευτικοί κανόνες για χρήση της γυναικείας τουαλέτας από τρανσέξουαλ έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις ενώ σήμερα, είναι παράνομο να είσαι διεμφυλικός σε 78 κράτη.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα νούμερα που αφορούν τις απόπειρες αυτοκτονίας στην κοινότητα αυτή. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Williams που συνεργάζεται με τη Νομική του UCLA περισσότεροι από 40% των τρανσέξουαλ έχει σκεφτεί τον επίλογο της αυτοχειρίας ενώ σε ένα 60% του έχουν αρνηθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένα 69% των τρανσέξουαλ είναι πιο πιθανό να ζήσει σε συνθήκες φτώχιας καθώς η κοινωνία στέκεται ρατσιστικά απέναντι τους”.

Η Μπρους Τζένερ δεν έχει πει τίποτα για όλα τα παραπάνω. Η περιπέτεια της, αυτό που την κάνει να νοιώθει “ενθουσιασμένη για το μέλλον” είναι μια αυστηρά προσωπική υπόθεση που θα δημοσιοποιηθεί σε επεισόδια όταν το spin off του Keeping Up With The Kardashians ξεκινήσει να προβάλλεται.

«Μερικοί άνθρωποι θα με καταλάβουν, άλλοι όχι και είναι οκ. Χρειάζεται πολύ κουράγιο για να καταφέρω να περάσω όλο αυτό τους επόμενους μήνες, ειδικά κάνοντας το δημόσια. Με ρώτησε η κόρη μου (Κασάντρα Μαρίνο) “Πως θέλεις να σε φωνάζω;” Τη διέκοψα αμέσως και της είπα “Είμαι ο μπαμπάς σου. Οποτε μπορείς να με φωνάζεις μπαμπά… Πάντα θα είμαι ο μπαμπάς σου” και όλο αυτό ήταν τεράστια ανακούφιση» σχολίασε στη συνέντευξη της η Μπρους ενώ την ίδια στιγμή η Βερόνικα Μπολίνα, τρανσέξουαλ από τη Βραζιλία, ξυλοκοπήθηκε από αστυνόμους γιατί είναι αυτό που είναι και η Μπρους αλλά στη δική της περίπτωση δεν υπάρχει καμία Kim να εγκρίνει.

“Είμαι γυναίκα σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Το μυαλό μου είναι περισσότερο γυναικείο παρά αντρικό. Έτσι είναι η ψυχή μου, περισσότερο γυναικεία. Ξέρω ότι οι άνθρωποι με κοιτούν και βλέπουν μια αντρογυναίκα όμως ο Μπρους ζει σε ένα ψέμα. Προς το παρόν έχω όλα τα αντρικά μέλη αλλά εκείνη (ο γυναικείος του εαυτός) δεν είναι ψέμα. ΔΕΝ μπορώ να συνεχίσω έτσι. Ξέρω ότι δεν γεννήθηκα έτσι αλλά δεν μπορώ να κρύβομαι πια”.

Η Zoey Tur θα ήθελε η Μπρους Τζένερ να αποδείξει ότι δεν ασχολήθηκε τυχαία με τον πρωταθλητισμό, διεκδικώντας το δικαίωμα στη διαφορετικότητα ηρωικά και για όλους αλλά όλα θα φανούν στον τερματισμό.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε