Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μην πατήσεις το κουμπί! Το παιχνίδι που σπάει το Ίντερνετ τεστάρει την υπομονή σου

Μην πατήσεις το κουμπί! Το παιχνίδι που σπάει το Ίντερνετ τεστάρει την υπομονή σου

Είναι μια ιστορία αρχαία σαν το χρόνο. Δείξε σε κάποιον ένα κουμπί, πες του ότι δεν πρέπει να το πατήσει γιατί δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι θα συμβεί. Η συνέχεια γνωστή.

Πατάω, πατάς, πατά, πατάμε, πατάτε, πατάτα;

Αυτό το κόλπο έβαλε σε λειτουργία από την πρώτη του Απρίλη το Reddit που έχει βάλει σκοπό να βάλει ολόκληρη την κοινότητα του σε συνθήκες πανικού και ανυπομονησίας. Το νέο subreddit ονομάζεται απλά Το Κουμπί και μέσα σε μία μέρα κατάφερε να έχει περισσότερους από 50 χιλιάδες χρήστες, σήμερα αυτός ο αριθμός είναι πολλαπλασιασμένος στο άπειρο. Λειτουργεί τόσο πολύ απλά.

Η λειτουργία του κουμπιού είναι συδεδεμένη με χρονόμετρο 60 λευτερολέπτων που μετράει αντίστροφα και επαναφέρεται σε λειτουργία κάθε φορά που κάποιος πατήσει το Κουμπί. Τότε ξεκινάει ξανά να πλησιάζει το 00’00’00 αλλά, τουλάχιστον όση ώρα χάζεψα το μάταιο κανείς δεν μπορούσε να αντισταθεί στο να το επαναφέρει σε λειτουργία για περισσότερα από 10 δεύτερα του χρόνου. Στο παιχνίδι μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε έχει λογαριασμό στο Reddit που έχει τεθεί σε λειτουργία πριν από την 1η Απριλίου 2015 ενά ο κάθε χρήστης μπορεί να πατήσει το Κουμπί ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορά.

Προφανώς με την ταχύτητα που ο κόσμος οργιάζει πατώντας αυτό που δεν πρέπει, κάποια στιγμή κανείς δεν θα μπορεί να το πατήσει οπότε και τότε θα απαντηθεί το ερώτημα που οι εμπνευστές της σελίδας δεν αποκαλύπτουν. “Δεν μπορούμα να σας πούμε τι θα συμβεί, λένε, ενώ προειδοποιούν “Από εδώ και πέρα είστε μόνοι σας”.

Ήδη η κοινότητα του πρωτοσέλιδου του Ιντερνετ είναι διχασμένη ανάμεσα σε αυτούς που υπέκυψαν στην πρόκληση και εκείνους που υπομονετικά απολαμβάνουν το άγνωστο να πλησιάζει σε λιγότερα από 60 δεύτερα. Εσύ πόσο μπορείς να αντέξεις;

To μυστήριο εξελίσσεται εδώ

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε