Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέες ταραντούλες, νέα θαλάσσια είδη, νέοι βάτραχοι, νέα Γη;

Νέες ταραντούλες, νέα θαλάσσια είδη, νέοι βάτραχοι, νέα Γη;

Ο κόσμος ποτέ δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Η επιστήμη ποτέ δεν σταματάει να αναζητά. Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τρία νέα είδη που κανείς δεν γνώριζε ότι υπήρχαν.

Κάτω από τα νερά του Πουέρτο Ρίκο μια ολόκληρη λεγεώνα σχεδόν εξωγήινων πλασμάτων περίμενε υπομονετικά να ανακαλυφθεί. Μαλάκια και ψάρια που το ανθρώπινο μάτι όχι μόνο δεν είχε δει ποτέ ξανά αλλά ούτε καν είχε καταγράψει κολυμπάνε στο υποθαλάσσιο περιβάλλον των Μεγάλων Αντιλών και δίνουν νέο νόημα στη φράση “δεν ξέρω που μου πάνε τα τέσσερα”.

Ισχύει.

Επιβιώνοντας περίπου 10.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια αυτά τα νέα πλάσματα περιμένουν την αναγνώριση μας αν και αδιαφορούν πλήρως για αυτήν.

Τιμώντας προφανώς το βραβείο του Κέντρου Φεμινιστικής Τέχνης Ελίζαμπεθ Α. Σάκλερ που έλαβε η Miss Piggy για την προσφορά της στην κοινωνία μόλις εχθές το βράδυ εφτά νέα είδη μικροσκοπικών Κέρμιτ προέκυψαν από τον Αμαζόνιο. «Είμαι ενθουσιασμένη αλλά, ειλικρινά, δεν εκπλήσσομαι που λαμβάνω το Πρώτο Βραβείο του Κέντρου Σάκλερ. Είναι πραγματικά θαυμάσιο να σε τιμούν και νοιώθω υπερήφανη που μοιράζομαι αυτήν την τιμή με άλλους θρύλους, πρότυπα και πρωτοπόρες υπέροχες γυναίκες» είπε ενώ ο πράσινος φίλος της απολάμβανε τη βράβευση αλλά και τα καινούργια είδη που είναι πιο μικρά και από οτιδήποτε πιο μικρό μπορείς να φανταστείς.

Χρωματιστοί, με άκρα που σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν καν δάχτυλα για να στηρίζονται καλύτερα, οι βάτραχοι του γένους Brachycephalu ζούν σε κορυφές απάτητων βουνών και εκκρίνουν τετροδοτοξίνη για να προστατευτούν από τους κυνηγούς τους. Είναι πολύ, πολύ μικροί αλήθεια.

Τέλος, στην ήπειρο με τους πολλούς εφιάλτες, την Αυστραλία οι επιστήμονες ανακάλυψαν (επίσης) εφτά νέα είδη ταραντούλας στον Εθνικό Δρυμό Judbarra/Gregory.

“Είναι υπέροχο να βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται” είπε η Sophie Harrison και μετά έβγαλε ένα οικογενειακό πορτρέτο με τους νέους, τριχοπόδαρους φίλους της.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε