Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα κατακτήσει τον κόσμο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα κατακτήσει τον κόσμο

Τουλάχιστον σε αυτό βάζει στοίχημα τη θέση, την καριέρα και την υπόλοιπη ζωή του ο αθλητικός συντάκτης Tony Manfred που αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με ακρίβεια και να δημιουργήσει μια λίστα με τους αθλητές νέας γενιάς, καινούργιας κοπής, εξελιγμένων προθέσεων και υπερβολικά καλών επιδόσεων.

Ο Greek Freak είναι ένας από αυτούς και ίσως το θέμα είναι ΚΑΙ γονιδιακό.

Ο Έλληνας φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς “για το 2014-15 ήταν πολύ καλύτερος απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς. Έχει το ύψος σέντερ, τις ικανότητες γκαρντ και το άνοιγμα των χεριών του που φτάνει στα 2.21 μέτρα είναι εξωπραγματικό. Οι ικανότητες του δεν μπορούν να προβλεφθούν. Έχει συγκριθεί με παίκτες όπως τον Κέβιν Ντουράντ και τον Κέβιν Γκαρνέτ. Το φυσικό του, ακόμη άγουρο, ταλέντο ξεπερνάει κάθε άλλο συνομήλικο του και εαν συνεχίσει να αναπτύσσεται θα μπορέσει να κυριαρχήσει στο NBA από κοινού με τον Άντονι Ντέιβις, όταν η εποχή του Λεμπρόν φτάσει στο τέλος της”.

Ενθουσιασμός; Επικός. Ακρίβεια; Ακριβής. Το success story ενός συμπατριώτη που το χρώμα του δεν στάθηκε εμπόδιο στο να εξελιχθεί σε μια κοινωνία βαθιά ρατσιστική έχει πάρει τα μυαλά πέρα από τον Ατλαντικό και βάζει τρίποντα στο γήπεδο του (Αμερικανικού) ονείρου. Το αγόρι από τα Σεπόλια που πολλές φορές συνόδευε τη μητέρα του πουλώντας CD στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να συγκεντρώσει κάποιο ελάχιστο εισόδημα για την οικογένεια, αυτός που ξεκίνησε στα 13 του χωρίς να μπορεί να βάλει έστω ένα εύστοχο σουτ στον Φιλαθλητικό και περπατούσε από του Ζωγράφου πίσω στο σπίτι του με τα πόδια για να κάνει οικονομία και να φέρει κάτι στο τραπέζι της οικογένειας του που ήταν χτυπημένη από τη μοίρα των διαφορετικών, των μεταναστών, σήμερα είναι ένας ανερχόμενος βασιλιάς του παρκέ. Ένας άντρας που ακόμη ωριμάζει για να παραδώσει μαθήματα αποφασιστικότητας σε ένα λαό που έχει ξεχάσει τι σημαίνει να παλεύεις με ήθος και συνέπεια για να βγεις νικητής καθαρός.

Όμως ο αθλητικός συντάκτης του Business Insider είχε όρεξη να δώσει πώρωση στην πένα του. Έτσι η λίστα με τα υπόλοιπα ισχυρά ονόματα συνεχίζεται με όλους τους παρακάτω. Καλοί είναι όλοι τους. Ο Γιάννης όμως είναι Freak και για αυτό είναι ο αγαπημένος όλων.

Aυτοί ακολουθούν:

Ο Νορβηγός που από τα 15 του είχε κάθε ποδοσφαιρικό σύλλογο της Ευρώπης στα πόδια του. Ο Martin Odegaard που τώρα εντυπωσιάζει στη Real Madrid (ετών 16).

Η Simone Biles που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στους Ολυμπιακούς του Ρίο (ετών 18)

Ο Jordan Spieth που αν και έχει τη μισή ηλικία από αυτή που οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του γκολφ κυριαρχούν (είναι 20) κάνει κόσμο να παραμιλάει με τις επιδόσεις του.

Ο Kris Bryant των Chicago Cubs που παραδίδει μαθήματα baseball σε πολλούς (ετών 23)

Ο “Λεμπρόν του χόκει” Connor McDavid (ετών 18)

Η ολυμπιονίκης (ήδη από τα 15 της) Katie Ledecky που έχει ήδη καταφέρει να σπάσει πέντε παγκόσμια ρεκόρ (ετών 18)

Η Lydia Ko που κυνηγάει τρύπες έχοντας ήδη κερδίσει 3 εκατομμύρια δολάρια πριν καν ενηλικωθεί (ετών 17)


Η Breanna Stewart που ακόμη ΔΕΝ έχει αποφοιτήσει από το κολέγιο της αλλά έχει ήδη αναδειχθεί σε καλύτερη παίκτρια της χρονιάς δύο φορές (ετών 20)

Ο Κροάτης Borna Coric που, ναι, λογικά, όλοι ονοματίζουν “επόμενο Novak Djokovic”. Έχει νικήσει ήδη και τον Rafael Nadal και τον Andy Murray (ετών 18).

Ο πυγμάχος Canelo Alvarez από τη γενέτειρα των μεγάλων μαχητών, το Μεξικό (ετών 24)

Η Madison Keys που μπορεί να έχασε (λογικά) από τη Serena Williams στο 2015 Australian Open αλλά μάντεψε, αναρριχάται (ετών 20)

Η καλύτερη στα σλάλομ του κόσμου ολόκληρου Mikaela Schiffrin αποδεικνύει ότι το Χρυσό στους Ολυμπιακούς του Sochi ήταν μόνο η αρχή (ετών 20)

Ο απίθανα γρήγορος Trayvon Bromell που είναι ακόμη νειάτο για sprinter. Φαντάσου τις ταχύτητες θα πιάσει λίγα χρόνια μετά (ετών 19)

Ο κυρίαρχος του πάγου από την Ιαπωνία Yuzuru Hanyu (ετών 20)

Ο Cardale Jones που σόκαρε το NFL αλλά όλοι πιστεύουν ότι θα σοκάρει πολλά πρωταθλήματα ακόμη (ετών 22)

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε