Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

O Mπαράκ Ομπάμα ξέρει γιατί η 20η Απριλίου είναι η επίσημη ημέρα εορτασμού της μαριχουάνας

O Mπαράκ Ομπάμα ξέρει γιατί η 20η Απριλίου είναι η επίσημη ημέρα εορτασμού της μαριχουάνας

Το τριψήφιο 4/20 (4 για Απρίλη, 20 για την ημέρα) έχει γίνει πιο δημοφιλές και από το 666. Πως; Γιατί; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς αφού οι αστικοί μύθοι γύρω από το πως προέκυψε χάνεται πίσω από καπνούς που βγάζουν αναμένα τσιγαριλίκια.

Για μερικούς η προέλευση βρίσκεται στην ακτογραμμή της Καλιφόρνια όταν ένας σέρφερ αποφάσισε ότι στις 4:20 μπορεί να απολαύσει κανείς καλύτερα τον μπάφο του από άλλες στιγμές. Για τον Steve Bloom του περιοδικού High Times η διάδοση του αριθμού οφείλεται σε ένα flyer του συγκροτήματος Grateful Dead. Bέβαια η Wikipedia μιλάει για μια άλλη εφηβική ιστορία στο Σαν Ραφαέλ της Βόρειας Καλιφόρνια, πίσω στο 1971.

Εκείνο το φθινόπωρο πέντε φίλοι, οι Waldos, βρέθηκαν με ένα θησαυρό στα χέρια τους. Ένα χάρτη ζωγραφισμένο στο χέρι που τους οδηγούσε σε φυτεία μαριχουάνας κάπου στο Point Reyes, βορειοδυτικά του Σαν Φρανσίσκο. Το ραντεβού τους δόθηκε στις 4:20 μ.μ., έπρεπε να ανακαλύψουν, και μάλλον να καπνίσουν όλη την καλλιέργεια. Δεν τα κατάφεραν. “Καπνίζαμε πολύ χόρτο κατά τη διάρκεια της περιπέτειας μας” εξομολογήθηκε στο BBC ο Dave Reddix ή Waldo Dave που σήμερα είναι ένας 60χρονος κινηματογραφιστής. “Η μισή διασκέδαση ήταν η περιπέτεια μας να το ανακαλύψουμε” συνέχισε.

Κάποιοι από την παρέα είχαν φίλους και γνωστούς στην μπάντα των Grateful Dead ή αλλιώς Deadheads. Ο αστικός μύθος συνεχίστηκε κάπως έτσι με το 4/20 να γίνεται μια στιγμή ευφορίας για όσους θέλουν να ζουν καπνισμένες στιγμές. Μια άλλη ομάδα εφήβων από την ίδια γειτονιά της Καλιφόρνια βγήκε σε ανύποπτο χρόνο και διεκδίκησε την επινόηση του κωδικού αλλά οι Waldos επιμένουν ότι όλοι λένε ψέμματα. “Είμαστε οι μόνοι με αποδεικτικά στοιχεία”, επέμεινε ο Waldo Steve καθώς συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι εντοπισμού του κωδικού παντού. Σε νούμερα κτιρίων, σε τιμές, στα ρολόγια του Pulp Fiction, ακόμη και σε πινακίδες στο δρόμο. Μάλιστα, όταν η πινακίδα των 420 μιλίων στον αυτοκινητόδρομο Interstate70 του Κολοράντο κλάπηκε για πολλοστή φορά αντικαταστάθηκε από πινακίδα που γράφει 419,99 μίλια.

Σήμερα η μαριχουάνα θα εορταστεί με κάθε τιμή στα πάρκα της Αμερικής. Η ειδησεογραφία συνεχίζει να φλερτάρει μαζί της καθώς και η Μάιλι Σάιρους πόζαρε καπνίζοντας το τσιγαριλίκι της γυμνή σε μια μπανιέρα

και μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική έδειξε ότι είναι ευεργετική για όσους ασθενείς πάσχουν από καρκίνο αφού σκοτώνει τα μολυσμένα από το ιό κύτταρα -παράλληλα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το χόρτο βοηθά στη συρρίκνωση μερικών εκ των πιο επικίνδυνων όγκων του εγκεφάλου

και οι πορνοσταρ της γενιάς μας δίνουν τέλος στο ερώτημα αν η μαριζουάνα κάνει σεξ καλύτερο (ένα ερώτημα που ταλανίζει την επιστημονική κοινότητα αλλά και τους κοινούς θνητούς χρόνια) απαντώντας απόλυτα καταφατικά. «Είναι ξεκάθαρα ένα αφροδισιακό, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι κάνει το σεξ καλύτερο, αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, κάτι που σε κάνει ευτυχισμένο», λένε στο βίντεο και άναψαν ένα ακόμη τσιγάρο στην υγειά του έρωτα τους.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε