Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

O Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ δεν θέλει να τον ρωτάνε για το παρελθόν του

O Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ δεν θέλει να τον ρωτάνε για το παρελθόν του

Και εαν το κάνεις θα σου πει “Γειά” και θα φύγει.

Είναι απλό και ξεκάθαρο. Ο Iron Man είναι καθαρός από το σκοτάδι του τότε (όταν δηλαδή έκανε καταχρηση ναρκωτικών ουσιών, δεν τα πήγαινε καλά με τον πατέρα του και είχε ζήσει της φυλακής τα σίδερα από το 1996 εως και το 2001) και όταν δίνει συνεντεύξεις θα τον ρωτάς αυτά που έχεις συμφωνήσει με τον publicist. Για την ταινία Avengers Age Of Ultron, τον χαρακτήρα του Τόνι Σταρκ, τα όπλα και τις σκηνές δράσης. ΌΧΙ για τον ίδιο.

Όχι για τα χρόνια που ήταν ένας περιωριακός, ξοφλημένος τύπος με καταφύγιο από την κατάθλιωη τον καναπέ και τις ουσίες. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σήμερα είναι μόνο ο Τόνι Σταρκ και δεν θέλει να θυμάται πολλά. Δεν θέλει να ανακαλέσει τη μνήμη από τα 5 του, όταν δοκίμαζε το πρώτο του τζόιντ στριμένο από τον πατέρα του Ρόμπερτ Ντάουνι σκέτο. Ούτε για τον έκλυτο βίο στα 10 του όταν τον συνόδευε σε πάρτι οργίων, ούτε για τις κόκες που σνίφαρε παρέα με τον φίλο του πατέρα Τζακ Νίκολσον πριν καν γίνει 14. Δεν θέλει να θυμάται τα χρόνια που ήταν ο γιος του στελέχους του Χόλιγουντ ο οποίος του χάρισε την απόλυτη υπερβολή για να του πάρει την κανονικότητα και να τη στοιβάξει εκεί που οι παραισθήσεις κάνουν tour de force.

Όταν ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ πρωταγωνίστησε στο Λιγότερο Από Μηδέν, δεν έπαιζε κάποιον χαρακτήρα, υποδυόταν απλά τον εαυτό του. Ένας έρωτας με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ τον πλήγωσε, κάποιοι ρόλοι τον αναδεικνύουν αλλά εκείνος έχει μάθει να σπάει στα δύσκολα. Η κατάθλιψη και οι αυτοκτονικές τάσεις γίνονται παρεάκι του και εαν δεν ήταν ο Μελ Γκίμπσον, κολλητός και φύλακας άγγελος του ακόμη και σήμερα, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ίσως δεν θα μπορούσε να μας διασκεδάζει σήμερα φορώντας τη μεταλική στολή ενός Iron Man που είναι ευφυής και αποφασισμένος να φέρει τη γαλήνη στον κόσμο.

Όλα τα παραπάνω δεν μοιάζει να τα γνώριζε ο δημοσιογράφος του Channel 4 Guru-Murthy o oποίος προσπάθησε να κάνει τη δουλειά του. Όταν ο 50χρονος σταρ ήρθε αντιμέτωπος με ερωτήσεις που άγγιζαν τα ξεχασμένα από τον ίδιο θέματα δίστασε ως προς την αντίδραση και αποφάσισε να κάνει αυτό που κάνουν όσοι έχουν το εκτόπισμα του σταρ που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του τώρα -σε αυτό βοήθησε το συμβόλαιο αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο και υπέργραψε με τη Marvel που πιστεύει στα θαύματα.

Η συνέντευξη τελείωσε απότομα, οι ερωτήσεις ενόχλησαν, ο Ρ.Ν.Τ. είπε ένα bye, έβγαλε το μικρόφωνο, χαρακτήρισε τον δημοσιογράφος “κάπως μα*&κα” και έφυγε από το δωμάτιο εκνευρισμένος. Έχει αυτός ο κοινός θνητός που έκανε comeback υπερηρωικό να απαντήσει σε ό,τι επιθυμεί; Ναι. Έκανε σωστά τη δουλειά του ο δημοσιογράφος του καναλιού που δεν πουλάει οπίσθια αλλά ειδήσεις; Ναι. Μας διασκέδασε η αμηχανία; Ναι. Τα βρήκαν η Ελλάδα με τους δανειστές της; Όχι.

Αμηχανία. Όπως εδώ.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε