Κυριακή, 19 Μαΐ
28oC Αθήνα

Ο θηλασμός της Ταμάρα είναι ουσιαστικός

Ο θηλασμός της Ταμάρα είναι ουσιαστικός

H Tαμάρα θηλάζει το βρέφος της. Ο Πάπας κατακεραυνώνει την άθλια Ευρώπη για το γήρας της. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ;

Μεγάλη, τεράστια, τουλάχιστον ουσιαστική. Εχθές ο Πάπας κατακεραυνωσε την Ευρώπη αφού της αναγνωριζει ότι είναι μια ήπειρος που γερνάει, καταβεβλημένη απο τις αντιμαχίες και το μικροπολιτκό δόλο, ωχρή, όχι ευτυχισμένη. Μια ήπειρος κάτισχνη, ελλεεινή, με πολιτική εγκληματική απέναντι στους μετανάστες, με μια Μεσόγειο που είναι μαζικός τάφος.
Ο Πάπας είναι Λατίνος και δεν έχει θέμα να της φερθεί της Ευρώπης όπως της αξίζει.

Εχθές επίσης η Ταμάρα Εκλστον, κόρη του Μπερνι Εκλστον, γνωστός και φίλος βρετανός που τυχαίνει να είναι ο άντρας πίσω από αυτό που λέτε Φόρμουλα 1, έβγαλε στη δημοσιότητα το νεό της οικογενειακό πορτφόλιο. Φωτογράφος ο γνωστός ποπ εικαστικός Ταίλερ Σίλντς που όταν βαριέται κάνει υπέροχες δουλειές, ενίοτε εξαναγκάζοντας ποπ σταρλετ να τρώνε premium steak στη μούρη. Σεξιστής; Ίσως. Προκλητικός; Ναι. Ταλαντούχος; Επόμενη ερώτηση

Το νέο λεύκωμα της Ταμάρα η περιουσία της οποίας αγγίζει τα 379 εκατομύριο ευρώ έχει ένα ενδιαφέρον από μόνο του. Αποκτάει πολλαπλάσιο αν το εντοιχίσεις στο υπόλοιπο patchwork της επικαιρότητας. Η πλέον συζητημένη και προκλητική για αρθρογράφους που βρίσκουν εξίσου προκλητικό το ότι απολύθηκε κάποιος στα media επειδή έγραψε λάθος πληροφορία λήψη είναι αυτή όπου η καθημερινή Ταμάρα αποαλμβάνει ένα καθημερινό θηλασμό σε ένα καθημερινό καθιστικό όπου ο καθημερινός χρηματιστής άντρας της καθημερινά διαβάζει, προφανώς την Καθημερινή του. Το μαύρο ένδυμα δείχνει επισημότητα και σεβασμό στη στιγμή.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ: Σέβεται τα λόγια του, προωθεί τη μητρότητα, κάνει καμπάνια υπερ του θηλασμού, πολεμάει τον καπιταλισμό και τα βιομηχανικά σκευάσματα και είναι ενήμερη για το τι συμβαίνει στον κόσμο παράλληλα. Ο άντρας είναι παρών, ετοιμοπόλεμος αλλά διακριτικός. Προστατεύει. Η Ευρώπη θέλει προστασία όπως η μικρή Σοφία, θέλει επιστροφή σε υγιεινές συνήθειες, θέλει κάποιον με όραμα και πειθαρχία να την μεγαλώσει ξανά από την αρχή. Ο ώμος που μένει γυμνός, το μέικ απ, το μαλλί και οι επιμελημένες tan lines που διακρίνονται αν έχεις εξαιρετικά καλή ανάλυση και αναζητήσεις τις λήψεις σε εξαιρετικά μεγάλα αρχεία, δεν έχουν καμία σχέση με τον Παπα, όχι

Σε επόμενη λήψη, που η Daily Mail, πάντα λυρική χαρακτηρίζει ως “μια απλή, καθημερινή λήψη στην έπαυλη του Κένσινγκτον” -παύση/συνέχεια- η Μητέρα κρατάει το Βρέφος. Απλότητα, ειλικρίνεια, ασφάλεια.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ: Μητέρα. Βρέφος. Μαντόνα. Καθολικισμός κοκ. Το γυμνό, το μέικ απ, το μαλλί και οι δαντελένιες λεπτομέρειες που διακρίνονται αν έχεις εξαιρετικά καλή ανάλυση και αναζητήσεις τις λήψεις σε εξαιρετικά μεγάλα αρχεία, δεν έχουν καμία σχέση με τον Παπα, όχι

Σε επόμενη λήψη, η Μητέρα ξαποσταίνει επάνω σε ένα ανακλιντρο. Ενδεδυμένη με μια λευκή ΑΣΠΙΛΗ πετσέτα, η Ταμαρα που δεν ξέρει τι είναι τοστ όπως μας είπε στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της και ποιά η διαφορά αναμεσα στο τοστ και το ψωμί, η Μητέρα διαλογίζεται.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ: Είναι λευκή. Είναι λευκός. Είναι απλή. Είναι απλός. Είναι ημίγυμνη. Δεν είναι ποτέ. Είναι μια Ευρώπη που κάνει αυτό που συνηθίζει όταν της λένε ότι έχει πρόβλημα ουσίας και οφείλει να αλλάξει ρότα. Κοιτάει το ταβάνι. Το γυμνός, το αριστερό πόδι λυσγμένο, τα δύο κοσμήματα, η από πολύτιμο βαμβάκι πετσέτα και το διακριτικό μανι πένι δεν έχουν σχέση με τον Πάπα, όχι

Σε επόμενη και τη μοναδικη ασπρομαυρη λήψη του εικαστικού project, έχουμε όλη την οικογένεια μαζί. Εκείνη, εκείνος και εκείνο. Σε απρόμαυρο.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ: Ο Τζέι είναι η πολιτική εξουσία που δίνει σημασία σε όσα είπε ο Πάπας. Η Ταμάρα είναι η οικονομική εξουσία, είναι Γυναίκα, η Μέρκελ επίσης κοκ. Τέλος, η Μικρή Σοφία είναι η Νέα Ευρώπη που βλέπει το μέλλον της ανάμεσα σε γερους συνταξιούχους και έχει ψιλοχαλαστεί. Εγκρίνει τα όσα λέει ο Ποντίφικας απόλυτα εννοείται. Το στάιλινγκ κλπ δεν έχουν σχέση με κλπ.

Σε επόμενη, η Μητέρα έχει βγάλει μια κανονική βόλτα το μωρό με ένα παλιακό, κλασικό, παραδοσιακό καρότσι. Ροζ καρότσι. Ο Πατέρας ξανά διακριτικά, στα δεξιά της λήψης παρατηρεί. Βλέπει. Είναι ετοιμοπόλεμος να μπει στη λιμουζίνα και να φύγει όταν χρειαστεί. Το σπίτι είναι λίγο υπερβολικό βέβαια καθώς ελάχιστοι και μάλλον ολιγάρχες μπορούν να μένουν σε μια κατοικία αξίας 88 εκατομυρίων ευρώ αλλά το προσπερνάς. Είναι μια ειλικρινής οικογενειακή στιγμή που βρωμάει Ευρωπίλα.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ: Ο Πάπας είπε για το μεταναστευτικό. Ο Τζέι είναι ετοιμος να φύγει ταξίδι. Το στοιχείο του επαναπατρισμού και η δυσκολία του να ζεις εσαεί κυνηγημένος είναι έκδηλο. Η κόκκινη Balmain δημιουργία της Ταμάρα επίσης έχει φορεθεί ξανά, σε εγκαίνια. Η Ταμάρα λοιπόν δεν κάνει έξοδα, λιτότητα, Η Μέρκελ επίσης κοκ. Οι διαμαντένεις λεπτομέρειες στο καρότσι δεν έχουν σχέση με τα όσα διεμήνυσε ο Πάπας στο Ευρωκοιβούλιο. Ξανά.

Η πιο ουσιαστική λήψη που καταφερε να αποτυπώσει στιγμιαία και αυτόρμητα στην κάμερα ο καλλιτέχνης είναι αυτή. Εδώ Εκείνος και Εκείνη έχουν αφήσει το Εκείνο να κοιμάται ήσυχα στην είσοδο της οικίας ενώ δείχνουν τρυφερότητα και αγαπη ο ένας στον άλλον τοποθετημένοι επάνω στο πετρόκτιστο ανώφλι τους.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ: Μια λήψη που αποτίει φόρο τιμής σε πληθώρα από όσα είπε ο Πάπας στο Ευρωκοιβούλιο. Η Ευρώπω πρέπει να ανέβει ξανά ΨΗΛΑ, να τολμήσει, να ξεπεράσει τα προβλήματα, να φέρει ισοροπία ανάμεσα στα μέλη της. Να μην μπατάρει ούτε ξεδιόστροφα, ούτε αριστερόστροφα. Να ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Επίσης η λήψη έχει και ένα κέντρο. Το τοποθετημένο στο κατώφλι μωρό. Η Ευρώπη λοιπόν είναι στο κατώφλι μιας νέας εποχής, φρέσκιας. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να γίνει η Ευρώπη ξανά κέντρο του κόσμου.

Θέλω να σε ευχαριστήσω που ενδιαφέρθηκες για τη ζωή της Ταμάρα όσο και για τα όσα είπε ο Αργεντίνος. Εκείνη και Εκείνος σε χαιρετάνε. Πάνε ένα ταξιδάκι σίγουρα ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.

A Bientot

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε