Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ο Τιμ Κουκ θα δώσει την περιουσία του σε όλους

Ο Τιμ Κουκ θα δώσει την περιουσία του σε όλους

“Κάποια στιγμή έρχεται στον άνθρωπο η επιθυμία να γίνει το βότσαλο που ταράζει τα ήρεμα νερά της λίμνης και φέρνει την αλλαγή”, είπε ο Tιμ Κουκ στο στο Fortune και έγινε ακόμη ένας από τους ολοένα και περισσότερους πλούσιους που βλέπουν στη φιλανθρωπία την κάθαρση της πορείας τους.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη ότι ο CEO της Apple είχε προσφερθεί εις μάτην να δώσει το συκώτι του ως μόσχευμα στον Στιβ Τζομπς, καθώς ο τελευταίος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας και έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση, τουλάχιστον σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συγγραφέα Ρικ Τετζελι στο βιβλίο του “Becoming Steve Jobs”, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple εξέπληξε ευχάριστα το σύμπαν.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο είπε ότι αφού πληρώσει την ακαδημαϊκή εκπαίδευση του 10χρονου σήμερα ανιψιού του θα δωρίσει όλη την περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ποσό που σήμερα, στα 54 του χρόνια υπολογίζεται στα 725,8 εκατ. Ευρώ. Ωστόσο ο Τιμ Κουκ που κάποιους μήνες πριν μίλησε δημόσια και για την σεξουαλική του διαφορετικότητα καθώς είναι πλέον ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος άντρας του πλανήτη, δεν είναι ανάμεσα σε εκείνους που έχουν συνυπογράψει την πρόταση του δισεκατομμυριούχου Ουόρεν Μπάφετ, ο οποίος καλεί όλους τους πολύ πλούσιους να δωρίσουν τουλάχιστον την μισή τους περιουσία εν ζωή, μέσω του προγράμματος Giving Pledge -όπου φιγουράρουν τα ονόματα του ζεύγους Γκέιτς αλλά και του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Δεν θέλει να υπογράφει απλά μια ακόμη επιταγή για αγαθοεργίες, είπε στο εκτενές αφιερωμα του υπό έκδοση τεύχους του Fortune. O Tιμ Κουκ επιθυμεί να δημιουργήσει μια πιο συστηματική προσέγγιση στις φιλανθρωπίες και έτσι να φέρει τον ανθρωπισμό στο δημόσιο προβολέα.

To πορτρέτο του ηγέτη (σύμφωνα με το περιοδικό είναι στην Αγία Τριάδα των πιο ισχυρών της υφηλίου μαζί με τον Μάριο Ντράγκι και τον Πάπα Φραγκίσκο) μπορείτε να το διαβάσετε οnline στην ιστοσελίδα του Fortune εδώ

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε