Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Oι 10 πιο έξυπνοι Πρόεδροι των ΗΠΑ είναι ινδάλματα σε γουρούνια

Oι 10 πιο έξυπνοι Πρόεδροι των ΗΠΑ είναι ινδάλματα σε γουρούνια

Οι πολιτικοί και τα γουρούνια έχουν μεγάλο δεσμό μεταξύ τους. Αφορμή για αυτή την εξίσωση ο Μόριτζ, το γουρουνάκι από τη Γερμανία που απέδειξε ότι μπορεί να συμπληρώσει παζλ μόνο με τη μουσούδα του.

Σε ένα λεπτό. Παρά τον αστικό μύθο που θέλει τα γουρουνάκια κάτι λιπαρά πλάσματα, βρώμικα και ανόητα οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι είναι τα πιο έξυπνα κατοικίδια του κόσμου. Έρευνα του Πανεπιστημίου Πενσυλβάνιας ήδη από το 1990 αποδεικνύει ότι τα γουρούνια μπορούν να εκπαιδευτούν στο να μιμηθούν ανθρώπινες κινήσεις αν και το κίνητρο δεν διευκρινίστηκε ποτέ. Εδώ ο Μόριτζ βάζει τα πράγμα στη θέση τους

Σε πιο πρόσφατη επιθεώρηση, το 2006, ο Ντον Σιμοντον από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Davis κάθεσαι και υπολόγισε την ευφυία των μεγάλων αντρών του έθνους του. 42 Πρόεδροι μπήκαν στον μικροσκόπιο του καθηγητή και οι 10 πιο έξυπνοι Προεδροι της Αμερικής έχουν πλέον υπολογισμένο IQ καθώς ο μηχανικός Λιμπ Θιμς αποφάσισε να υπολογίσει τον δείκτη τους για χόμπι. Αυτή είναι η δεκάδα που ο Μόριτζ το γουρούνι θαυμάζει για περισσότερους λόγους από έναν.

10. Ο Τσέστερ Άρθουρ είχε IQ 148

O 21ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ήταν ήδη ευρέως γνωστός ως συλλέκτης φόρων εισαγωγής για το λιμάνι της Νέας Υόρκης μία δουλειά που απέκτησε από τις πολιτικές του διασυνδέσεις. Ο Τσέστερ Άρθουρ ορίστηκε αντιπρόεδρος από τον Τζέιμς Γκάρφιλντ, θέση στην οποία παρέμεινε για περίπου μισό χρόνο, μέχρι την δολοφονία του προκατόχου του, με αποτέλεσμα να γίνει αυτός πρόεδρος. Ο Άρθουρ ήταν ο πρώτος πρόεδρος της χώρας που έδωσε προεδρικούς όρκους στο σπίτι του ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του ένα μείζον ζήτημα ήταν το γεγονός ότι οι άνθρωποι τοποθετούσαν τους φίλους τους σε υψηλές πολιτικές θέσεις, αντί για ανθρώπους που άξιζαν τη δουλειά. Το πρόβλημα επιλύθηκε μετά από την απόφασή του να εφαρμόσει τη διαδικασία του τεστ αξιολόγησης σε όσους έκαναν αίτηση για δημόσια θέση και σε περίπτωση που πετύχαιναν, τους προσλάμβανε.

9. Ο Τζέιμς Γκάρφιλντ είχε IQ 148 επίσης

Ο 20ος Πρόεδρος , ήταν καθηγητής αρχαίων γλωσσών, ήταν αμφιδέξιος και λένε ότι μπορούσε με το ένα χέρι να γράφει Λατινικά και ταυτόχρονα με το άλλο Ελληνικά. Wow κάπως. Εξελέγη Πρόεδρος το 1880, ανέλαβε καθήκοντα στις 4 Μαρτίου 1881 αλλά στις 2 Ιουλίου 1881 ο Τσάρλς Γκουιτό τον πυροβόλησε. Ο Πρόεδρος τελικά απεβίωσε στις 19 Σεπτεμβρίου 1881 καθώς ο ψυχοπαθής Γκουιτό είχε θυμώσει διότι του είχαν αρνηθεί την τοποθέτηση σε κάποια διπλωματική θέση.

8.Ο Θεόδωρος Ρούζβελτ είχε IQ 149

O 26ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν γιος του μεγαλοτραπεζίτη Θεόδωρου Ρούζβελτ, γόνου εύπορης οικογένειας της Νέας Υόρκης. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ενώ παράλληλα καταπιανόταν με την ιστορία, τη φυσική κ.α. Το 1881 εκλέχτηκε με το ρεπουμπλικανικό κόμμα μέλος του πολιτειακού κοινοβουλίου της Νέας Υόρκης αλλά το 1884 παραιτήθηκε εξαιτίας μιας μοιραίας σύμπτωσης, όταν η μητέρα και η γυναίκα του πέθαναν την ίδια μέρα. Ανήλθε στον προεδρικό θώκο το 1904, μετά την δολοφονία του ΜακΚίνλεϊ. Ιμπεριαλιστής στην εξωτερική πολτική του, κατα τη διάρκεια της θητείας του οι Η.Π.Α. εξασφάλισαν τη Χαβάη και τη διώρυγα του Παναμά ενώ η προεδρία του σημαδεύτηκε από την κατακόρυφη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, οι οποίες κατέστησαν τις Η.Π.Α. στρατιωτική υπερδύναμη. Στο εσωτερικό της χώρας συγκρούστηκε με μεγάλες επιχειρήσεις καθώς επιχείρησε να περιορίσει τη δύναμη τους.

7. Ο Τόμας Γούντροου Ουίλσον είχε ΙQ 152

O 28ος πρόεδρος των ΗΠΑ γεννήθηκε το 1856. Γιος πρεσβυτεριανού ιερέα σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και Νομικά στη Βιρτζίνια. Ήταν καθηγητής Ιστορίας & Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, του οποίου, το 1902, έγινε πρύτανης. Εκλέγεται το 1912 κερδίζοντας τους Θεόδωρο Ρούζβελτ και Ουίλλιαμ Ταφτ ενώ επανεκλέχθηκε το 1916. Πολέμησε τα μεγάλα οικονομικά κεφάλαια με διάφορα νομοθετικά μέτρα ενώ η εξωτερική του πολιτική σημαδεύτηκε από την συνέχιση της επεκτατικής πολιτικής των Η.Π.Α. στην λατινική Αμερική και από την είσοδο των Η.Π.Α. στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ. Ένας από τους πρωτεργάτες της Κοινωνίας των Εθνών, το εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια μακράς περιοδείας του στις ΗΠΑ κλόνησε την υγεία του. Παντρεύτηκε δύο φορές.

6. Ο Τζέιμς Ερλ «Τζίμυ» Κάρτερ έχει IQ 153

O μόνος Πρόεδρος των ΗΠΑ που έλαβε Nόμπελ Ειρήνης (2002) αφότου άφησε το αξίωμα του, ο Κάρτερ χρημάτισε 39ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών (1977–1981). Πρώην αξιωματούχος του Ναυτικού των ΗΠΑ αλλά και αγρότης, ο Κάρτερ δημιούργησε δύο νέα κυβερνητικού επιπέδου υπουργεία, το Υπουργείο Ενέργειας και το Υπουργείο Εκπαίδευσης ενώ εγκαθίδρυσε μια εθνική ενεργειακή πολιτική που περιελάμβανε την διατήρηση, τον έλεγχο των τιμών, και τις νέες τεχνολογίες. Υπερμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν κάπως πολύ άτυχος αφού το τέλος της προεδρικής του θητείας σημαδεύτηκε από την Ιρανική κρίση ομηρίας του 1979-1981, την ενεργειακή κρίση του 1979, το πυρηνικό ατύχημα του Three Mile Island, την Σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν (στο τέλος του 1979), το μποϋκοτάζ των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας του 1980 από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και την έκρηξη του όρους Αγία Ελένη του 1980. Ο Ρίγκαν τον διαδέχθηκε ενώ από το 1982 όταν και ίδρυσε με τη σύζυγο Ρόζαλυν το Carter Center διεξάγει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και προάγει την πρόληψη ασθενειών και την εκρίζωση τους στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ιδιαίτερα ενεργός στην Παλαιστιανική Διένεξη ο Κάρτερ, δύο μήνες πριν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώσει ότι είναι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, δήλωσε πως είναι υπέρ του να επιτρέπεται να παντρεύονται τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

5. Ο Τζέιμς Μάντισον είχε IQ 155

O 4ος πρόεδρος και ένας από τους «Iδρυτικούς Πατέρες» των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διετέλεσε Πρόεδρος από τις 4 Μαρτίου 1809 ως τις 4 Μαρτίου 1817. Απόφοιτος του Πρινστον το 1771, θεωρείται θεμελιωτής της Αμερικανικής Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας.

4. Ο Ουίλλιαμ Τζέφφερσον “Μπιλ” Κλίντον έχει IQ 156

Ο 42ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1993 μέχρι το 2001 ανέλαβε τα καθήκοντα του σε ηλικία 46 ετών και ήταν ο τρίτος νεότερος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ανήλθε στο αξίωμα στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, και ήταν ο πρώτος πρόεδρος από τη γενεά των baby boomers. Ο Κλίντον έχει περιγραφεί ως Νέος Δημοκρατικός, αυτός ο δεξιοτέχνης μουσικός είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τζόρτζταουν όπου ήταν μέλος των αδελφοτήτων Phi Beta Kappa και Kappa Kappa Psi και κέρδισε Υποτροφία Ρόουντς για να παρακολουθήσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Παντρεμένος με τη Σιδηρά Χίλαρι έχει πτυχίο νομικής από το Γέιλ, εφάρμοσε την πολιτική Don’t ask, don’t tell, ένα αμφιλεγόμενο ενδιάμεσο βήμα για την πλήρη συμμετοχή των ομοφυλόφιλων στις ένοπλες δυνάμεις ενώ το σκάνδαλο με τη Μόνικα δεν λάσπωσε ιδιαίτερα το πορτρέτο του. Ο Κλίντον απήλθε από το αξίωμά του με την υψηλότερη δημοτικότητα από κάθε Πρόεδρο των ΗΠΑ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

3. Ο Τζον Φιτζέραλντ «Τζακ» Κένεντι είχε IQ 158

Ο 35ος κατά σειρά Πρόεδρος ήταν και ο πρώτος καθολικός Πρόεδρος των ΗΠΑ. Απόφοιτος του Χάρβαρντ, σύζυγος της Ζακλίν Μπουβιέ και εραστής λένε πολλών, ανάμεσα τους και της Μέριλιν, λέγεται ότι όταν στις 8 Νοεμβρίου του 1960, ημέρα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, ήταν υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος έλαβε από τον πατέρα του, Τζόζεφ Πάτρικ Κένεντι, ένα τηλεγράφημα: “Αν δεν εκλεγείς πρόεδρος, θα σου αγοράσω μια χώρα για να την κυβερνάς”. Δεν χρειάστηκε. Πρωταγωνιστής στην κρίση των πυραύλων της Κούβας, λέει “Είμαι Βερολινέζος” κατα τη διάρκεια επίσκεψης του στο Τείχος του Βερολίνου και γίνεται Πρόεδρος του Κόσμου. Δολοφονήθηκε στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου 1963 από τον Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, κάτι που αμφισβητείται από πολλούς.

2. O Τόμας Τζέφερσον είχε IQ 160

O 3ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ήταν και ο κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας. Ελληνομαθής, ορθολογιστής και υπέρμαχος του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας υπήρξε θαυμαστής της Γαλλικής Επανάστασης.

1. Ο Τζον Άνταμς είχε IQ 173

Ο πρώτος αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και δεύτερος Πρόεδρος της χώρας μετά τον Τζορτζ Ουάσινγκτον γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1735 και πέθανε στις 4 Ιουλίου 1826, την ίδια ημέρα με τον Τόμας Τζέφερσον. Πρωταγωνιστής του να πείσει το Κογκρέσο να εγκρίνει την Διακήρυξη Ανεξαρτησίας των Πολιτειών της Αμερικής το 1776 ως εκρόσωπος του Κονγκρέσου στην Ευρώπη έμεινε στην ιστορία σαν ένας μεγάλος διαπραγματευτής για την ενδεχόμενη ειρηνευτική συνθήκη με την Μεγάλη Βρετανία, και φέρει την κύρια ευθύνη για τη χορήγηση σημαντικών δανείων από τους Ολλανδούς.

Ο Μόριτζ εγκρίνει

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε