Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι hipsters πέθαναν! Ζήτω οι Yuccies

Οι hipsters πέθαναν! Ζήτω οι Yuccies

H φυλή, της φυλής, ω, Φυλή! Καθώς το ιντερνετικό περιβάλλον γίνεται κάτι περισσότερο από έναν κυβερνοχώρο, καθώς EINAI η νέα πραγματικότητα, μια νέα φυλή έρχεται να αντικαταστήσει τους hipsters.

Ότι οι hipsters έχουν ανακηρυχθεί νεκροί περίπου ένα χρόνο πριν δεν μας αφορά. Αυτή τη φορά συντάκτης του Mashable μας συστήνει τους διαδόχους τους και είναι αυτοί που θα κάνουν τη μούρη κρέας σε όποιον διποτροφόρο hipster πετύχουν στα κλαδιά τους.

Κακομαθημένοι εικοσάρηδες που επενδύουν στη δημιουργικότητα και τις ιδέες τους με αυτοσκοπό ένα. Το ΧΡΗΜΑ. Το Yuccies ήρθε σαν όρος να περιγράψει αυτό: “Young Urban Creatives”. Ένα υβριδικό μοντέλο ανάμεσα στους hipsters με την ελευθέρια συνείδηση και τους yuppies με την θεότητα του χρήματος, οι Yuccies σύμφωνα με τον David Infante μένουν στις μητροπόλεις του κόσμου, είναι μορφωμένοι, κατέχουν ένα τουλάχιστον πτυχίο σε κάτι εξαιρετικά εξειδικευμένο και δεν θέλουν να εργαστούν για κανέναν εργοδότη πέρα από τον εαυτό τους.

Με χόμπι τους τα start-ups και τις λοιπές επιχειρηματικές ιδέες που διαφοροποιούνται από όλα όσα η κλασική βιομηχανία έχει να προσφέρει, οι Yuccies είναι εδώ με θράσος και βγάζουν κοροιδευτικά τη γλώσσα στα κλισέ των mainstream κεφαλιών. Με άποωη στην εμφάνιση αλλά όχι την ομογενοποίηση των καρό πουκαμίσων που χαρακτήριζε αυτούς που αντικαθιστούν, οι Yuccies αφήνουν τους hipsters στην ησυχία της yoga που ανακαλύπτουν μετά τις συναυλίες όπου και έλιωσαν τα sneaker τους και θα επιμείνουν να εκταμιεύσουν τη δημιουργικότητα τους με όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Προνομιούχοι αφού ενηλικιώθηκαν με και από τα κοινωνικά δίκτυα οι Yuccies δεν είναι όσο συμπαθητικοί υπήρξαν οι προηγούμενοι που διαδέχονται στην αστική βίβλο του lifestyle σήμερα. Ξέρουν ότι δεν πρέπει να ποστάρουν selfies γιατί αυτό το κάνουν φτηνοί νάρκισσοι. Ξέρουν ότι δεν πρέπει να ανανεώνουν σχεδόν ποτέ το Facebook τους γιατί έχει γεμίσει με γηραλέους συγγενείς και γνωστούς που δεν έχουν όραμα και ενδιαφέροντα που αξίζουν των χρημάτων τους. Προτιμούν να παρακολουθούν και όχι να συμμετέχουν στα κοινωνικά δίκτυα ενώ συγχνοτίζονται με άλλους δημιουργικούς της γενιάς τους κάνοντας πολύ συγκεκριμένο networking. Eαν και εφόσον υποταχθούν στο μισθολόγιο μιας εταιρείας θα το κάνουν αποδίδοντας όσο το δυνατόν λιγότερα γιατί για αυτούς το όνειρο είναι ένα. Η δική τους ιδέα, πάντα καινοτόμα, να κατακτήσει την αγορά.

Εαν είσαι Yuccie το ξέρεις. Αν και αγαπάς τις νέες γεύσεις των Frappucino αρνείσαι να γίνεις ακόμη ένας που τα απολαμβάνει, αν έχεις σπουδάσει Νομική την παρατάς για να κυνηγήσεις κάτι που θα σε γεμίσει περισσότερα μέσα σου και εαν πίνεις αλκοόλ θα προτιμήσεις μια μπύρα οργανική. Θα αγοράσεις την εφημερίδα με την καλύτερη αισθητική αλλά δεν θα ασχοληθείς διαβάζοντας την, θα αρνείσαι πεισματικά να παρακολουθείς τηλεόραση καθώς προτιμάς κάποια διαδικτυακά show που τα έχεις εντοπίσει σε υποψιασμένα forums και θα ετοιμάζεις την επίθεση στο κατεστημένο με στρατηγικές κινήσεις από το κρησφύγετο σου στις γειτονιές που τα μπαράκια είναι τόσα, όσα πρέπει ακριβώς. Εννοείται ότι ο αγαπημένος σου συγγραφέας είναι ο Τζόναθαν Φράνζεν και εννοείται επίσης ότι δεν θα πας σε κάποιο συναυλιακό χώρο όπου άπλυτοι άνθρωποι σέρνουν τα σαρκία τους. Είσαι σνομπ και σημαντικός, είσαι ένας millenial με όραμα που μπορεί να σου εξασφαλίσει χρήμα.

Εαν είσαι Yuccie πες το μου. Υπόσχομαι ότι δεν θα το πω σε κανέναν.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε