Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Πως ο Τσακ Νόρις έδωσε τη νίκη στον Νετανιάχου, true story

Πως ο Τσακ Νόρις έδωσε τη νίκη στον Νετανιάχου, true story

Συνέβη δύο φορές σε δύο δεκαετίες και όλα δείχνουν ότι ο ανοξείδωτος “Μπίμπι” είναι πραγματικά πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Παράδειγμα 1: 1999. Ο Μπέντιαμιν Νετανιάχου υπέστη ταπεινωτική εκλογική ήττα, μετά την πρώτη πρωθυπουργική του θητεία. Όλοι τον είχαν ξεγραμμένο. Δέκα χρόνια μετά, επιστρέφει πανηγυρικά στην πρωθυπουργία διαψεύδοντας τους πάντες.

Παράδειγμα 2: 2015. Αν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τις πρόσφατες εκλογές έδειχναν το δεξιό κόμμα του, «Λικούντ», στη δεύτερη θέση με 22 έδρες έναντι 26 της Κεντροαριστερής «Σιωνιστικής Ενότητας» παρέμειναν αυτό. Δημοσκοπήσεις ιδανικές για να τις διαβάσεις, να τις αναλύσεις, να γεμίσεις τηλεοπτικό χρόνο και μετά να τις ακυρώσεις.

Ειδικά αν σε φωνάζουν “Μπίμπι” που η πειστική σου νίκη έναντι των αντιπάλων σου σου δίνει το δικαίωμα να πεις τα παρακάτω μετά την προσευχή σου στο Τείχος των Δακρύων. «Είμαι συγκινημένος για την ευθύνη που μου ανέθεσαν οι Ισραηλινοί πολίτες, επιλέγοντας να με εκλέξουν, ανατρέποντας όλες τις πιθανότητες απέναντι σε ισχυρές αντίπαλες δυνάμεις» είπε.

Ποιός όμως κρύβεται πίσω από τη νίκη; Κάποιοι λένε ότι ήταν πολύ πειστικός στο ρόλο της Μπίμπι-σίτερ στο προεκλογικό σποτ που έδειξε ότι είναι καλύτερος ερμηνευτής από τους δικούς μας πολιτευόμενους. Σε αυτό:

Άλλοι λένε ότι η επανεκλογή Νετανιάχου οφείλεται στην σθεναρή στάση του απέναντι στα γεωπολιτικά δεδομένα της χώρας -άλλωστε ο ίδιος επανέλαβε την προεκλογική του δέσμευση πως όσο είναι πρωθυπουργός δεν θα δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος κανοντας για ακόμη μια φορά τον Λευκό Οίκο να μουρμουρίζει κάποια ανομολόγητα πράγματα με τα μικρόφωνα του κλειστά. Ο Μπραάκ Ομπάμα απέφυγε να συγχαρεί τον “Μπίμπι” αφήνοντας το καθήκον στον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουάσιγκτον αποδοκίμασε ξανά τη «διχαστική ρητορική» του Νετανιάχου έναντι των Αράβων του Ισραήλ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, επανέλαβε την ανάγκη να τερματισθεί η «ισραηλινή κατοχή», οι «παράνομοι εποικισμοι» αλλά τίποτα δεν κάνει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να αλλάξει στάση, να πεταρίσει το φλέβαρο, να βάλει νερό στο βαθειά ισραηλινό κρασί του.

Οι τελευταίοι και πλέον υποψιασμένοι όμως γνωρίζουν ότι αυτή η νίκη οφείλεται σε έναν και μόνο άντρα. Αυτόν που αν ήταν πρωθυπουργός θα ήταν στο Ισραήλ και θα έδερνε με τα λόγια τους αντιπάλους του αλλά δεν είναι οπότε έγινε ηθοποιός και έδειρε με το σώμα τους συμπρωταγωνιστές του. Τον Τσακ Νόρις ο οποίος σε τηλεοπτικό σποτ κάλεσε τον λαό του Ισραήλ να ψηφίσει και πάλι τον Νετανιάχου για Πρωθυπουργό. Στο διάρκειας ενός λεπτού βίντεο ο Τσακ Νόρις δηλώνει πως “παρακολούθησα τις ομιλίες του Νετανιάχου και είδα έναν άνδρα που αγαπά την πατρίδα του με όλη την καρδιά και την ψυχή του. Είδα επίσης έναν ισχυρό ηγέτη που εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ. Παρακαλώ ψηφίστε τον Νετανιάχου για Πρωθυπουργό”. Τέλος ενημερώνει ότι έχει γυρίσει τρία κινηματογραφικά αριστουργήματα ταινίες στο Ισραήλ και παρότρυνε τους Ισραηλινούς να κρατήσουν στον ίσιο δρόμο την εκπληκτική τους χώρα.

Είναι ο Τσακ Νόρις ο “Μπίμπι” του Χόλιγουντ; Ναι.

Είναι ο “Μπίμπι” ο Τσακ Νόρις της πολιτικής σκηνής; Ναι. Διπλό.

Με αφορμή όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ που διαβάσατε πιο πάνω ας μας υπενθυμίσουμε όχι ένα, όχι δύο αλλά 100 καλύτερα ανέκδοτα από εκείνα που εδώ και μια δεκαετία εχουν κατακλύσει το Ιντερνετ για να αναδείξουν τον 75χρονο πλέον Κάρλος Ρέι Νόρις, στο μεγαλύτερο «meme» της τελευταίας δεκαετίας. Γιατί πολύ απλά, η πολιτική (ή/και οι πολιτικοί) σήμερα είναι για πολύ ξύλο.

Ο Τσακ Νόρις δεν κοιμάται. Περιμένει.

Ο Τσακ Νόρις έχει μετρήσει ως το άπειρο – δύο φορές.

Ο Τσακ Νόρις ανακάλυψε μια νέα θεωρία της σχετικότητας που συμπεριλάμβανε πολλαπλά σύμπαντα όπου ο Τσακ Νόρις είναι ακόμα σκληρότερος από αυτό (E=m*Τσακ Νόρις²). Όταν ανακαλύφθηκε από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και δημοσιεύθηκε, ο Τσακ Νόρις του έριξε γυριστή κλωτσιά στη μάπα. Σήμερα, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είναι γνωστός ως Στήβεν Χώκινγκ.

Αν γράψετε τη λέξη “Τσακ Νόρις” στο Scrabble, θα νικάτε πάντα.

Ο Τσακ Νόρις χρειάζεται 10 λεπτά για να δει το “60 Minutes”.

Ο Τσακ Νόρις μπορεί να αγγίξει τον MC Hammer.

Όταν ο Μπρους Μπάννερ τσαντίζεται, μετατρέπεται σε Χαλκ. Όταν ο Χαλκ τσαντίζεται, μετατρέπεται σε Τσακ Νόρις.

Όταν ο Τσακ Νόρις κάνει διαίρεση, δεν υπάρχει υπόλοιπο. Ποτέ.

Ο Τσακ Νόρις αποφασίζει ποια μέρα πέφτει η Τσικνοπέμπτη.

O Θεός συγχωρεί, ο Τσακ Νόρις ποτέ.

Ο Τσακ Νόρις δεν βλέπει όνειρα, τα όνειρα βλέπουν τον Τσακ Νόρις.

Ο Τσακ Νόρις εξαφάνισε τον Τζων Αυλακιώτη.

Ο Θεός μπορούσε να δημιουργήσει τον κόσμο σε επτά ημέρες. Ο Τσακ του έδωσε έξι.

Αν η πέτρα νικάει το ψαλίδι, το χαρτί την πέτρα, και το ψαλίδι το χαρτί, ο Τσακ Νόρις νικάει και τα 3

Ο Τσακ Νόρις είναι ο πραγματικός πατέρας του Λούκιου Σκάιγουόκερ

Ο Τσακ μπορεί να μιλήσει Braille.

Ο Τσακ μήνυσε το NBC ισχυριζόμενος ότι το Law and Order είναι λογότυπα για το δεξί και το αριστερό πόδι του.

Μπορεί κάτι να μοιάζει με κοτόπουλο, να έχει γεύση κοτόπουλου, και να είναι κοτόπουλο, αλλά αν ο Τσακ Νόρις πει ότι είναι χοιρινό, τότε είναι χοιρινό.

O Τσακ Νόρις μόλις γεννήθηκε πήδηξε την πρώτη νοσοκόμα που είδε. Ήταν ο πρώτος της… ήταν η τρίτη του.

Η Σαχάρα έγινε έρημος όταν μια φορά ο Τσακ Νόρις δίψασε.

O Τσακ Νόρις έχει πτυχίο Νηπιαγωγού απ’ το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς και πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού απ’ τη Φιλοσοφική.

Το τρένο δεν υπάρχει πια. Το πάτησε ο Τσακ Νόρις.

Ο Τσακ Νόρις ξέρει τι σημαίνει η λέξη “Ζαβαρακατρανέμια”.

Ο Πρώτoς Νόμος της Θερμοδυναμικής λέει πως η ενέργεια δεν μπορεί ούτε να καταστραφεί ούτε να δημιουργηθεί. Εκτός κι αν συναντήσει τον Τσακ Νόρις.

O Τσακ Νόρις ξέρει το τελευταίο δεκαδικό του π.

Στην ηλικία των 7, μια φορά που ο Τσακ Νόρις έπαιζε πιανο πάτησε μια λαθος νότα. Ετσι γεννήθηκε η jazz.

Ο Τσακ Νόρις ξέρει που βρίσκεται το νησί των Αγνοούμενων.

Η επιτάχυνση της βαρύτητας είναι ανάλογη του Τσακ Νόρις.

Ένας σύντομος ορισμός του marketing είναι “η εκπλήρωση των αναγκών του Τσακ Νόρις με σκοπό το κέρδος.

Μεγάλη επιτυχία του Νότη Σφακιανάκη είναι διασκευή ενος τραγουδιού-ύμνου στον Τσακ Νόρις! Φυσικά, μιλάμε για το “Μια κλωτσιά σου μόνο φτάνει”.

Η λέξη ΤΣΑΚΝΟΡΙΣ είναι απο τις ελάχιστες που διαβάζονται και αντιστρόφως. Μην το δοκιμάσεις, γίνεται.

Ο Τσακ Νόρις βλάπτει το κάπνισμα.

Ο Τσακ Νόρις πήγε στα Burger King και ζήτησε ένα Big Mac. Του το έφεραν…

Ο Τσακ Νόρις ξέρει πόσο κάνει εμμέσως – σαφώς.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα φτάνει ο Chuck Norris

Ο Τσακ Νορις λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

199. Γιατί ο πλανήτης Άρης δεν κατοικείται; Γιατί ο Τσακ Νόρρις είναι ΑΕΚτζής.

O Tσακ νορις εχει πιει internet cafe

Ο Τσακ Νορις κούναγε τη κούνια που τον κούναγε

Ο Τσακ Νόρις μπορεί να πάρει άτοκο δάνειο από το ΔΝΤ

Όταν ο Τσακ Νόρις ρωτάει τι χρωστάω; η Μέρκελ απαντά τίποτα αγόρι μου…

Η γάτα του Τσακ Νόρις σκότωσε την περιέργεια
Όταν ο Τσακ Νόρις μπαίνει σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο δεν ανοίγει το φως, απλά σβήνει το σκοτάδι.

Ο Τσακ Νόρις αποφασίζει ποια μέρα πέφτει η Τσικνοπέμπτη.

Υποσημείωση: Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο Τσακ Νόρις της Ελλάδας. Ο Τσακ Νόρις όμως δεν τρώει χταποδάκι. H Ζωή όμως;

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε