Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόσο ΒΛΑΚΑΣ πρέπει να είσαι για να δηλώνεις “Ασφαλής Στο Νεπάλ” ενώ ζεις στην Ελλάδα;

Πόσο ΒΛΑΚΑΣ πρέπει να είσαι για να δηλώνεις “Ασφαλής Στο Νεπάλ” ενώ ζεις στην Ελλάδα;

“Εάν είστε σε περιοχή που επλήγη από το σεισμό, θα δεχθείτε μία ειδοποίηση που θα σας ρωτά αν είστε ασφαλείς. Όταν συμβαίνουν καταστροφές, οι άνθρωποι χρειάζεται να γνωρίζουν αν οι αγαπημένοι τους είναι ασφαλείς. Σε στιγμές όπως αυτή η ικανότητα επικοινωνίας είναι σημαντική. Η σκέψη μου είναι σε όλους όσους χτύπησε η τραγωδία”, ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ στις 25 Απριλίου.

Αυτή ήταν η προσπάθεια του κοινωνικού δικτύου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μιας καταστροφής που μέχρι σήμερα έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες κόσμου. Δύο μέρες αργότερα, το “Safety Check” ακολούθησε ενέργεια του Facebook για δυνατότητα οικονομικής βοήθειας στους πληγέντες. Σήμερα, 15 μέρες και έναν ακόμη σεισμό μετά ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος χρήστης ανά τον κόσμο κανιβαλίζει την ενέργεια ενημερώνοντας ότι είναι καλά από το σεισμό ακόμη και αν δεν βρέθηκα ποτέ κοντά στην περιοχή που έζησε την οργή της Γης.

Στην Ιρλανδία οι χρήστες κάνουν πλάκα, αστειευόμενοι ότι είναι καλά. Στην Αμερική το ίδιος. Στην Ελλάδα, πολλοί (πρώην πλέον) διαδικτυακοί φίλοι ενημέρωσαν ότι είναι καλά και ασφαλείς αν και ποτέ δεν βρέθηκαν κοντά στο Νεπάλ ούτε μύρισαν την τσίκνα από τα πτώματα που καίνε στους δρόμους.

Κατάχρηση εφαρμογής; Άγνοια βλακώδης; Όποιος και αν είναι ο λόγος, ευτυχώς υπάρχει και εκείνη η μερίδα του κοινού που αναγνωρίζει τον εμπαιγμό εις βάρος της τραγικότητας, που προχωρούν στην αντεπίθεση για να αντιμετωπίσουν μία ειδοποίηση βαθιάς, απρόσμενης ηλιθιότητας ριζωμένης στη μικροπρέπεια της διαδικτυακής μας ζωής που μας καταπνίγει σαν χιονοστιβάδα.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε