Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σκοτώνει ο Απρίλιος 2015 τους υπεραιωνόβιους;

Σκοτώνει ο Απρίλιος 2015 τους υπεραιωνόβιους;

Ναι. Και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το γιατί. Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο αφού πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο πέντε μέρες μετά το θάνατο της γηραιότερης γυναίκας του κόσμου. Όλο αυτό ισχύει και είναι από παράξενο εως πιο περίεργο ακόμη.

Όταν την πρώτη του μήνα απεβίωσε πλήρης ημερών ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος του κόσμου, η Μισάο Οκάουα από την Ιαπωνία, γεννημένη στις 5 Μαρτίου του 1898, από καρδιακή ανεπάρκεια ο κόσμος των στατιστικών αναζήτησε το διάδοχο του.

Γιατί η Οκάουα, που ήταν ταυτόχρονα και ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ασία και ο πέμπτος πιο ηλικιωμένος άνθρωπος που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, ήταν αναγνωρισμένη από το Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου από το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες το 2013. Κόρη ενός κατασκευαστή κιμόνο, η Μισάο που όταν είχε ερωτηθεί για το μυστικό της μακροζωίας της είχε απαντήσει ότι πρέπει να τρως καλά, να κοιμάσαι πολύ και να μπορείς να χαλαρώνεις, όταν άφησε τον κόσμο αυτό έδωσε τη σκυτάλη στην επόμενη υπέργηρη γυναίκα.

Μετά την Ιαπωνία ο περίεργος μήνας που δεν συμπαθεί τους υπεραιωνόβιους επισκέφθηκε το ‘Αρκανσας αλλά και το Περού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου ευγηρείας Silver Oaks, η Γερτρούδη Γουίβερ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία θα έκλεινε τα 117 χρόνια της στις 4 Ιουλίου απεβίωσε.

To ίδιο 24ωρο, το Υπουργείο Ανάπτυξης του Περού ανακοίνωσε ότι πέθανε η Φιλομένα Ταϊπέ, η γυναίκα που ζούσε σε χωριό των Άνδεων πέθανε σε ηλικία 117 χρόνων ενώ, σύμφωνα με τα χαρτιά της, ήταν γηραιότερη από την Μισάο Οκάουα. Γεννημένη στις 20 Δεκεμβρίου του 1897 η Φιλομένα ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους στη Γη που είχε γεννηθεί τον 19ο αιώνα, απέφυεγε τις μετακινήσεις, δεν είχε φύγει ποτέ από το χωριό της στο Ανατολικό Περού ενώ έτρωγε πατάτες, κρέας, φασόλια, γάλα και κατσικίσιο τυρί. Και η Οκάουα αλλά και η Φιλομένα είχαν μείνει χήρες σε νεαρή ηλικία.

Ανάμεσα σε όλο αυτό το περίεργο tour de force συμπτώσεων το περιοδικό Time μας ενημερώνει ότι η επόμενη γηραιότερη γυναίκα ζει στο Μίσιγκαν, την λένε Jeralean Talley και είναι 115 ετών σήμερα. Ας μην της πει κανείς για αυτόν τον Απρίλιο που είναι απαιτητικός από όσους γεννήθηκαν τον 19ο αιώνα.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε