Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τα 11 πιο συγκλονιστικά εναέρια video της ημέρας ασυζητητί!

Τα 11 πιο συγκλονιστικά εναέρια video της ημέρας ασυζητητί!

Τα ιπτάμενα ρομποτικά αεροσκάφη έχουν πολύ συγκεκριμένο πεπρωμένο. Να πρωταγωνιστήσουν σε όλα, στα πρωτοσέλιδα της επικαιρότητας, στα βίντεο της αναψυχής, στις πρώτες γραμμές των μελλοντικών πολέμων.

Το Παρίσι αναστατώθηκε όταν τουλάχιστον πέντε drone εθεάθησαν να πετούν επάνω από τον Πύργο του Άιφελ, το Μέγαρο Ενβαλίντ, την Πλατεία Κονκόρντ αλλά και την πρεσβεία των ΗΠΑ. «Πιθανόν να πρόκειται για συντονισμένη ενέργεια, αλλά δεν γνωρίζουμε περισσότερα επί του παρόντος» ανέφερε πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσων. «Οι χειριστές δεν εντοπίστηκαν» συμπλήρωσε. Ένα σχεδόν μήνα μετά το ιπτάμενο ρομποτικό σκάφος που πετούσε πάνω από το Μέγαρο των Ηλυσίων, τα drones προβληματίζουν με τη σκοτεινή ατζέντα τους τη χώρα του ερωτύλου Προέδρου καθώς από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 20 πτήσεις ιπτάμενων ρομποτικών αεροσκαφών γύρω από πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας. Να ανησυχήσει ο Φρανσουά; Ναι. Μπορεί να το κάνει. Να ανησυχήσουμε και εμείς. Ναι. Μπορούμε επίσης.

Η DARPA του Αμερικανικού Πενταγώνου θέλει να δημιουργήσει αγέλες από ιπτάμενους ρομποτικούς πολεμιστές στο κοντινό μέλλον αυξάνοντας τον αριθμό των drones στους ουρανούς και μειώνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που απαιτούνται για τον έλεγχό τους. Για να πετύχει κάτι τέτοιο, έχει προγραμματίσει τον Μάρτιο στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος CODE (Collaborative Operations in Denied Environment), με αντικείμενο την έρευνα πάνω στην ανάπτυξη προγραμματισμού που θα επιτρέπει σε drones να επιχειρούν σε ομάδες μέσα σε επικίνδυνα/ εχθρικά (υποκειμενικό όλο αυτό) περιβάλλοντα.

Μέχρι τα κυνηγετικά “σμήνη” γίνουν η επόμενη απειλή, ας απολαύσουμε τα drones στην πολύ αθώα μορφή τους. Αυτά είναι τα πιο απίθανα εναέρια βίντεο των πόλεων που αγαπάμε προτού τα drones δείξουν τα καλά ακονισμένα δόντια τους.

Η Πράγα από ψηλά

Το κέντρο του Λος Άντζελες από ψηλά

Downtown Los Angeles from Ian Wood on Vimeo.

Η Μόσχα από ψηλά

To Nτουμπάι από ψηλά

Το Μαιάμι από ψηλά

Το Λονδίνο από ψηλά

Το Λας Βέγκας από ψηλά

Η Νέα Υόρκη από ψηλά

Το Σαν Φρανσίσκο από ψηλά
Ιστορικό
Μπόνους 1: Το Τσερνομπίλ από ψηλά

Postcards from Pripyat, Chernobyl from Danny Cooke on Vimeo.

Ιστορικό μπόνους 2: Το Άουσβιτς από ψηλά

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε