Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Τα 5 πράγματα που θα μάθουμε σήμερα από την Apple

Τα 5 πράγματα που θα μάθουμε σήμερα από την Apple

Oι προετοιμασίες είναι ήδη ολοκληρωμένες και το πολυαναμενόμενο event της Apple, το πρώτο σημαντικό για το 2015, σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει στο Yerba Buena Center του San Francisco.

Ποια είναι τα πέντε σημεία άμεσου ενδιαφέροντος από όλα όσα θα εξελιχθούν σε live αναμετάδοση από το NewsIt; Αυτά.

1. Οι πλήρεις δυνατότητες του Apple Watch

Η εταιρεία μας έδωσε πολλές, μικρές, δόσεις ενημέρωσης από τον Σεπτμέβριο όταν και πρωτοανακοίνωσε για το wearable gadget που θα αλλάξε την καθημερινότητα μας. Ωστόσο μας άφησε σαν άλλη Σφίγγα στο σκοτάδι καθώς συνέχεια μας υπενθύμιζε ότι “δεν έχουμε δει ακόμη τιποτα”. Πέρα από το Apple Pay (υπηρεσία που επιτρέπει στους κατόχους του AW να χρεώνουν την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που έχει εκδώσει η τράπεζά τους με ένα πέρασμα της οθόνης του από το τερματικό ανέπαφων συναλλαγών του καταστήματος), τις fitness tracking δυνατότητες, την πλοήγηση, τις δυνατότητες αποστολής και λήψης μηνυμάτων, τι άλλο μπορεί να κάνει το Apple Watch; Ο Κουκ μας άφησε να πιστέψουμε πολλά. Ας το αποδείξει.

2. Η τελική τιμή του Apple Watch

Εκτός από τα παραπάνω η εταρεία θα αποκαλύωει επιτέλους και τις τιμές διάθεσης στην αγορά του gadget που τόσο επιμελώς έχει λανσάρει το τελευταίο εξάμηνο. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για 349 δολ. λιανική τιμή πώλησης στις ΗΠΑ αλλά μην γελιόμαστε, αυτή η τιμή αφορά μόνο στην πρώτη και βασική έκδοση του AW, το “Sport”, που θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Η Αpple πρόκειται να δώσει τελική τιμή πώλησης τόσο για το δεύτερο μοντέλο του ρολογιού της που θα είναι κατασκευασμένο από ατσάκι αλλά και του Apple Watch Edition που θα είναι φτιαγμένο από χρυσό 18 καρατίων. Οι πρώτες υποθέσεις κάνουν λόγο για τιμή που θα είναι κάπου ανάμεσα στις πέντε χιλιάδες και τις οκτώ χιλιάδες δολλάρια για το τελευταίο ενώ το ατσάλινο gadget υπολογίζεται περίπου στη διπλή τιμή του βασικού μοντέλου. Τα καβούρια θα βγουν από τις τσέπες, προφανώς.

3. Τα applications του Apple Watch

Πέρα από τις περίπου 1.000 εφαρμογές που λένε ότι θα λανσάρει η ίδια, αναμένεται να δούμε πως προσαρμόζουν στις δικές τους ανάγκες το AW μια σειρά από άλλους μεγάλους παίκτες στην αγορά των apps. Εδώ και μήνες προγραμματιστές τρίτων εφαρμογών της Apple έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν και να δημιουργούν εφαρμογές για το Apple Watch οπότε ήρθε η ώρα να δούμε τι κατάφεραν και εκείνοι με το gadget που δεν έχει συγκινήσει ιδιαίτερα τους κατόχους των iPhone.



4. H ημερομηνία πώλησης του Apple Watch

Ο CEO Tιμ Κουκ έχει ήδη πει ότι το Apple Watch θα είναι διαθέσιμο για τον καρπό μας τον Απρίλιο. Ωστόσο δεν έχει πει πότε και εαν υπάρχει λίστα αναμονής και δυνατότητα παραγγελίας του ψηφιακού αξεσουάρ ή όχι. Υπομονή.

5. Έρχεται ή όχι το εξελιγμένο και με με οθόνη 12″ Retina MacBook Air;

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται ότι η Apple ετοιμάζει 12ιντσο MacBook Air Retina αλλά εν όψει του launch event που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Σύμφωνα με την Wall Street Journal η παραγωγή του 12ιντσου MacBook Air έχει ξεκινήσει και αναμένεται να βγει στην αγορά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας κάνει λόγο για μια high-end συσκευή που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό ενώ κάποιες φήμες που ήδη έχουν κάνει τη γύρα τους έκαναν λόγο για πλήρη ανασχεδιασμό του προιόντος με πιο λεπτό και ελαφρύ σασί, χωρίς USB θύρα, SD slot και MagSafe connector. Αντιθέτως, θα έχει reversible USB θύρα (Type C), standard βύσμα ακουστικών και ίσως διαφορετικό τρόπο φόρτισης.

Μείνετε συντονισμένοι στο NewsIt για όλες τις εξελίξεις από το San Francisco.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε