Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Τι σχέση έχει ο Γιώργος Καπουτζίδης με τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη; Αυτή!

Τι σχέση έχει ο Γιώργος Καπουτζίδης με τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη; Αυτή!

«Αναμφιβόλως πρόκειται περί εκπομπής, η οποία βρίσκεται έξω από την ποιοτική στάθμη, την οποία επιβάλλει η προαναφερθείσα διάταξη του Συντάγματος και του ως άνω Κανονισμού του ΕΣΡ.

Πρόκειται περί διαλόγων, εκφράσεων και σκηνών, οι οποίες υποβάθμισαν την όλη εκπομπή. Επομένως ο τηλεοπτικός σταθμός με αυτή την εκπομπή δεν εξεπλήρωσε την εκ των αυτών διατάξεων του Συντάγματος και του Κανονισμού επιβαλλομένη κοινωνική αποστολή της για την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας. Η όλη εκπομπή είναι ικανή να εξοικειώσει την παιδική ηλικία και τη νεότητα με τη χυδαιότητα και εντεύθεν να επιφέρει βλάβη». Με αυτά τα υπέροχα, πολιτισμένα και απόλυτα σύγχρονα στη θέωρηση τους λόγια το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να στολίσει την πιο mainstream πεθαίνεις εκδοχή ζωής όπως αυτή την βιντεοσκόπησε ο Χριστοφορος Παπακαλιάτης στο «Κλείσε τα Μάτια». Είχαμε 2003.

Σήμερα μια σκηνή από την Εθνική Ελλάδος δεν τρώει το πρόστιμο που τότε είχε επιβληθεί για το απαγορευμένο φιλί των Κάππα και Σημακόπουλου (το οποίο και μετά ανακλήθηκε η Ολυμπιάδα μας άνοιξε τους ορίζοντες) αλλά πετιέται κατευθείαν στο καλάθι των αχρήστων καθώς οι συνοπτικές διαδικασίες είναι και πάντα οι πιο αναίμακτες. Το MEGA Κύπρου, παρεμβαίνει στο τηλεοπτικό προιόν και έχουμε 2015. Αν και οι γνώστες των τηλεοπτικών δρώμενων ξέρουν ότι το πρώτο gay φιλί ήταν ανάμεσα στους Ιωσήφ Πολυζωίδη και Γιώργου Πυρπασόπουλου στα «Θύματα Ειρήνης» του 1999, η ομοφοβία στα media δεν νοιάζεται για τον αιώνα, ούτε καν την τηλεοπτική σεζόν την οποία διανύουμε.

Είναι εδώ, κάνει τα κουμάντα της και μοιάζει αποφασισμένη να συνεχίσει την καριέρα της προστατεύοντας τα χρηστά, συναλλακτικά ήθη. Ας θυμηθούμε παρέα τρωγοτας καραμελωμένα ποπ κορν κάποιες άλλες υπέροχες στιγμές λογοκρισίας που μας υπενθυμίζουν ότι το τέλος θα έπρεπε να έχει ήδη συμβεί αλλα δεν μας έχει κάνει ακόμη τη χάρη, όχι, όχι, και χμ, όχι.

2007. Ο Μπομπ ο Σφουγκαράκης μπαίνει στο στόχαστρο του ΕΣΡ καθώς μέλος του Συμβουλίου κρίνει πως «περιέχει σκηνές βίας». Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη καθώς ο Μπομπ, ο Τετραγωνοπαντελονής, ο προλεταριος ήρωας του Bikini Bottom όχι μόνο δεν διακρίνεται από τη βία αλλά είναι και τόσο απίστευτα φλώρος που κάνει τον Αιώνια Κακό σε μέγεθος Πλανγκτόν συμπρωταγωνιστή του να μοιάζει χειρότερος και από τον Πούτιν σε αναβολικά. Για την ιστορία να πούμε ότι πρόφανώς το ΕΣΡ ακολούθησε τη μόδα της Αμερικής η οποία εκείνη την περίοδο είχε αναγνωρίσει πληθώρα ομοφυλοφιλικών χαρακτηριστικών σε αυτόν που έχει τρύπες παντού οπότε κάτι πρέπει να κάνει με αυτές.

2012. Η ΕΡΤ κάνει ένα μεγάλο δώρο στους φίλους των φλεγματικών σειρών παραγωγής BBC, Το «Downton Abbey» προβάλεται και άξαφνα, μια σκηνή από το πρώτο επεισόδιο της τρέχουσας σεζόν κόβεται. Γιατί; Μα φιλιούνται. Ποιοι; Δυο gay. Γίνεται; Ναι, συμβαίνει. Προβλήθηκε σε ώρα κατάλληλη για ανηλίκους; Όχι. Τότε; Ε, η ΕΡΤ αποφάσισε να απολάυσει την αυτολογοκρισία και να μην δείξει στους ενήλικες τηλεθεατές αυτό που υποψιάζονται ότι συμβαίνει γύρω τους. Ναι, οι gay φιλιούνται σαν τους straight. Αυτό ήταν κάτι που η διοίκηση της ΕΡΤ δεν το γνώριζε, μέχρι τότε και το έμαθε με τον πιο βρετανικό τρόπο που γινόταν.

2012. Προφανώς η ίδια διοίκηση δεν γνώριζε ότι ένα σκυλάκι όταν δεν το στειρώσεις, μπορεί να κάνει σεξ ακόμη και με το μαξιλάρι μιας Φερ Φορζέ πολυθρόνας. Οπότε όταν ο «Πηδηχτούλης» βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα αφού αυτό το κινούμενο σχέδιο ήταν και ο κεντρικός χαρακτήρας σε τηλεοπτική καμπάνια της Animal Action που προωθούσε το μήνυμα της στείρωσης σε ζωόφιλους που δεν γνωρίζουν τις ευθύνες τους, κόπηκε. Ήταν ακατάλληλος. Προσβλητικός. Ήταν ένα cartoon με κάψες. Και κάτι τέτοια στον Ελλαδικό χώρο του 21ου αιώνα δεν θα τα ανεχόμαστε, τέλος.

Εθνική Ελλάδος, γεια σου. Κυριολεκτικά

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε