Δευτέρα, 20 Μαΐ
20oC Αθήνα

Χαιρετάμε τη νέα πολιτική δύναμη της Γαλλίας! Επιστρέφει πιο κοντός και εκνευρισμένος απο ποτέ

Χαιρετάμε τη νέα πολιτική δύναμη της Γαλλίας! Επιστρέφει πιο κοντός και εκνευρισμένος απο ποτέ

Με ποσοστό 64,5% ο Νικολά Σαρκοζί είναι επισήμως ο νέος πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος UMP.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μέλη του κόμματος δεν του έδωσε την εντυπωσαικότερη νίκη όλων, σχολίασε το Reuters αλλά ο Σαρκοζί έχει κάθε λόγο να χαμογελάει σαρδόνια όπως πάντα. Μόλις έχει κάνει το πρώτο βήμα προς τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Η ιστορία είναι μια πόρνη που επαναλαμβάνεται αφού την τελευταία φορά που ο Σαρκοζί εξελέγη στην προεδρία του κόμματός του, το 2004, είχε συγκεντρώσει το 85% και στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της χώρας, αξίωμα που κατείχε από το 2007 ως το 2012. Είμαστε όλοι έτοιμοι για ακόμη ένα φάντασμα από το πολιτικό παρελθόν να πάρεις την εκδίκηση του; ΑΜΕ! Αυτές είναι κάποιες τυχαίες πληροφορίες για τον άντρα που μισεί τον Ολάντ επειδή είναι ΚΑΙ κακοντυμένος. Ισχύει.

Το όνομα του είναι πολύ μεγάλο αφού γεννήθηκε Νικολά Πωλ Στεφάν Σαρκοζί ντε Ναγκί-Μποκσά στο Παρίσι στις 28 Ιανουαρίου 1955. Όχι όσες οι φιλοδοξίες του.

Δευτερότοκος του Πωλ Σαρκοζί ντε Ναγκί-Μποκσά, Ούγγρου αριστοκράτη που εγκατέλειψε την Ουγγαρία το 1944 για να αποφύγει την οργή του Κόκκινου Στρατού, ο Νικολά δεν ήταν απίθανος μαθητής. Η μητέρα του Αντρέ Μαλλά, κόρη ενός Σεφαραδίτη Εβραίου είχε καταγωγή από την Θεσσαλονίκη κάτι που τον κάνει και Έλληνα κάπως. Τρέμε.

Σπουδάζει Νομική και Πολιτικές Επιστήμες και αρχίζει να εξασκεί τη δικηγορία το 1981. Ένα χρόνο μετά παντρεύεται την Μαρί Ντομινίκ Κιουλιολί, με την οποία αποκτά δύο παιδιά, τον Πιέρ και τον Ζαν. Τη χωρίζει

Ο Σαρκοζί συναντήθηκε με τη δεύτερη σύζυγό του, την Σεσιλιά Σιγκανέρ Αλμπενίζ όταν την είχε παντρέψει ως δήμαρχος του προαστίου σε ένα τηλεοπτικό αστέρα. Την παντρεύεται το 1996 και αποκτούν ένα γιο, τον Λουί. Το 2007 τη χωρίζει.

Η για δεύτερη φορά διαζευγμένη, Σεσίλια τον κατηγορεί για γελοία συμπεριφορά καθώς «τραγουδούσε όλη τη νύχτα σε ένα καραόκε club με τέσσερις γυναίκες». Αλλά το 2008 ξεκινούν τα καλύτερα.
Τα Χριστούγεννα της ίδια χρονιάς κυκλοφορούν στην επικαιρότητα εορταστικές φωτογραφίες του με την Ιταλίδα αστή, τραγουδίστρια πολύ κακιά και πρώην μοντέλο πολύ καλό, Κάρλα Μπρούνι η οποία είναι γνωστό ότι βαριέται τη μονογαμία.

Παντρεύονται στο Παρίσι στις 2 Φεβρουαρίου 2008, με την Μπρούνι να αποκτά την Γαλλική υπηκοότητα. Το 2011 γεννήθηκε η κόρη τους.

Την περίοδο που ερωτευόταν είχε πάρει χρήματα από την ηλικιωμένη κληρονόμο της l’Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας και απο την οποία φέρεται να πήρε καφέ φακέλους γεμάτους μετρητά για την προεκλογική του καμπάνια με κρυφή ανταποδοτική ατζέντα.

Επίσης στην Προεδρία φέρεται να τον βοήθησε ουσιαστικά και ουσιαστικότερα ο πρώην δικτάτορας της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος φέρεται να ήταν πίσω από μια τεράστια δωρεά πείπου πενήντα εκατομυρίων ευρώ.

«Ο Σαρκοζί είναι διανοητικά ανεπαρκής και χάρη σε μένα έγινε πρόεδρος. Του δώσαμε τα κεφάλαια που του επέτρεψαν να κερδίσει» φέρεται ότι έλεγε δεξιά και αριστερά ο ηγέτης της Λιβύη προσβάλοντας τον ηγέτη των 172 εκατοστών ή κάπου εκεί περίπου.

Ο Saif Al-Islam, ο γιος του Καντάφι, έχει ζητήσει επανειλημμένα από «αυτό τον κλόουν τον Σαρκοζί να παραδώσει πίσω τα χρήματα που του δόθηκαν από τον πατέρα του». Δεν τον συμπαθούν καθόλου.

Επειδή ο τέντζερης και το καπάκι είναι ένα γνωμικό με αλήθεια, η πρώην πρώτη κυρία τέθηκε επίσης υπό έλεγχο καθώς ενώ ήταν πρέσβειρα σε μια φιλανθρωπική οργάνωση για τη μάχη κατά του AIDS, τα χρήματα που εισπράχθηκαν καταβλήθηκαν σε λογαριασμό στενού φίλου της. Ναι, τα έκανε καμπάνια για τη δισκογραφία της. Έτσι θα πολεμήσει την αγνωμοσύνη απέναντι στο AIDS. Τι Δεν Καταλαβαίνεις;
Άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον άντρα που θα ηγηθεί της δεξιάς στη Γαλλία.

Αγαπάει τη γαλήνια φωνή της Σελίν Ντιόν

Συλλέγει Rolex, κυρίως τα Daytona

Βλέπει reality show και έχει στειλει ιδιοχειρο γραμμα θαυμασμού στον Λένι Κράβιτς μετά από την εμφάνιση του έτσι

Προσέχει την εικόνα του και απαιτεί να του κάνουν θαυματουργό photoshop στα περιτά κιλά του όταν δεν κολακεύουν ένα σύμβολο του σεξ σαν αυτόν.

Αυτή είναι μια πολύ γρήγορη θεώρηση της πολιτικής του καριέρας. Όλα ξεκινάνε το 1976 με τη συμμετοχή του στο γκωλικό κόμμα RPR και μετά γίνεται τα πάντα: δήμαρχος, προστατευόμενος του Σιράκ τον οποίο και προδίδει, το πληρώνει, επανέρχεται στο προσκήνιο σαν έναςε από τους σκληρότερους Υπουργούς Εσωτερικών που έχουν περάσει ποτέ και μετά το 2007 γίνεται ο Πρόεδρος των πολλών σκανδάλων. 16 Μαΐου του 2007 ξεκινάει την πρώτη του θητεία σαν Πρόεδρος της Γαλλίας. Τον Φεβρουάριο του 2012, ο Νικολά Σαρκοζί ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για μία δεύτερη προεδρική θητεία και χάνει από τον με 48,36% έναντι 51,64%. Αρχίζει να έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ!

Για την Daily Mail είναι ένας αστέρας της hip-hop, ένας «Bling Bling πρόεδρος με την αγάπη στα ακριβά ρολόγια και τα πανάκριβα γυαλιά ηλίου”. Αλλά αυτό είναι ένα κομψό σχόλιο συγκριτικά με αυτά που ακολούθησαν.

«Παρά το ανάστημά του είχε τεράστια όρεξη ειδικά όταν επρόκειτο για χρήματα που δεν ήταν δικά του”. Σύμφωνα είχε παραγγείλει ένα Airbus A330 αξίας 300.000.000 ευρώ, με μια ειδικά διαμορφωμένη καρέκλα γι’ αυτόν που ήταν υπερυψωμένη γιατί επιθυμούσε να κοιτάει τους υπαλλήλους του αφ’ υψηλού. Το αεροσκάφος ήταν εφοδιασμένο με πολλά αξεσουάρ και ειδικά χαρακτηριστικά, είχε υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, ηχομόνωση στις πόρτες και ηλεκτρικά ρολά για τα παράθυρα

Ενώ κήρυττε την λιτότητα, ο Σαρκοζί χρησιμοποιούσε μετρητά των φορολογουμένων για να περνάει καλά αυτός και η Κάρλα, η supermodel-ποπ σταρ γυναίκα του (…) Το προεδρικό ζευγάρι μοίραζε το χρόνο της μεταξύ των πολλών σπιτιών τους, το ένα στο Sans Elysee στο Παρίσι, τους τρεις πύργους τους έξω από την πρωτεύουσα, καθώς και το ένα «κάστρο διακοπών» τους στη νότια Γαλλία, και φυσικά απασχολούσε πολύ προσωπικό και διάσημους σεφ.

Επιπλεον πιστεύει ότι ο Νικολά Σαρκοζί, Έλληνας στο ελάχιστο, με μαστρωπό. Όπως και να έχει είμαστε όλοι έτοιμοι να υποδεχθούμε έναν ακόμη πολιτικό της ξενοφοβίας στην Ευρώπη αν και ο ίδιος είναι γιος μεταναστών. Τα σκάνδαλα δεν νοιάζουν να σταματούν άλλωστε, η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών είναι μια ακόμη επιτυχία του που μπορεί να του στοιχίσει το μεγάλο δράμα της ζωής του. Ωστόσο αυτός που θέλει να είναι ένας Ναπολέοντας των καιρών μας δεν ξέρει τι σημαίνει ακόμη Βατερλό.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε