Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Αγοράστε ποδοσφαριστές…όχι διαιτητές!

Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν φέτος με τη διαιτησία

Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν φέτος με τη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από την αρχή του παρακολουθούμε “δολοφονικά” σφυρίγματα. Οι “δράστες”μοιάζει να αδιαφορούν τελείως για τις συνέπειες. Θύματα είναι “μικρές” αλλά και μεγάλες ομάδες όπως η ΑΕΚ ή ο Αρης.Τα λάθη -εαν είναι τέτοια-ξεπερνούν το όριο του ανθρώπινου και φτάνουν στο εσκεμμένο αν αναλογιστούμε ότι ο διαιτητης Κουκουλάκης δεν καταλόγησε 4 (!) καταφανέστατα πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ την Κυριακή.

‘Ηταν σα να επεδίωκε την ήττα της γηπεδούχου ή έστω την ισοπαλία. Δηλαδή την έκπληξη και όχι το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Είναι δε τόσο κραυγαλέα τα “φαλτσοσφυρίγματα” ή τόσο …επιβεβλημένα που οι υπαίτιοι την επόμενη του αγώνα υποβάλουν είτε τη συγνώμη είτε την παραίτηση τους.

Σα να ξέρουν δηλαδή από πριν ότι θα τιμωρηθούν αλλά για λόγους που γνωρίζουν οι ίδιοι δε νοιάζονται. Εκτελούν την αποστολή και μετά…αποσύρονται,σα να ήταν πιό σημαντική ή πιό αποδοτική η αποστολή από την καριέρα.

Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που στους αγώνες ποδοσφαίρου υπάρχει ο στοιχηματισμός όλα τα παραπάνω αποκτούν άλλη διάσταση. Και αν θυμιθούμε πληροφορίες που διέρρευσαν απο το πρώην ΣΔΟΕ για μάνατζερ ποδοσφαίρου που διατηρούσε τραπεζικο λογαριασμό πολλών εκατομμυρίων ευρώ και συσχετιζόταν με διαιτητές και ποδοσφαιρικούς παράγοντες έχουμε κάθε λόγο να γινόμαστε καχύποπτοι.

Η κατάσταση δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ευθυνόφοβα.Το ποδόσφαιρο δοκιμάζεται από την κρίση όπως και κάθε δραστηριότητα. Μόνη διέξοδος του είναι τα χρήματα που τζιράρονται να γίνουν νόμιμα ώστε να φτάσουν σε όλο το φάσμα του και όχι να μείνουν μαύρα και να παράγονται παράνομα ώστε να ωφελούνται λίγοι.

Η συγκυρία είναι ευνοική. Σχεδόν όλες οι μεγάλες ΠΑΕ έχουν νέους ιδιοκτήτες. Είναι καθήκον αλλά και συμφέρον τους να εξυγιάνουν την παράγκα που…ζει και βασιλεύει.

Γιατί αν την εξυγιάνουν η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα τους κοστίζει πιό..φθηνά και θα ξαναγεμίσουν τα γήπεδα αφού θα αγοραστούν ποδοσφαριστές που θα παράγουν θέαμα και όχι…διατητές!

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε