Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Αναπόφευκτες οι εκλογές;

Παρ’ ότι οι πολίτες δεν τις επιθυμούν, παρ’ ότι τα δύο μεγάλα κόμματα

Παρ’ ότι οι πολίτες δεν τις επιθυμούν, παρ’ ότι τα δύο μεγάλα κόμματα τις αποφεύγουν αλλά και οι δανειστές μας δεν τις θέλουν, οι πρόωρες εκλογές μοιάζουν ως η μόνη διέξοδος.

Η αποτυχία του μνημονίου και η ανάγκη για νέα σκληρότατα μέτρα αλλά και για ευρύτατο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είναι βάρη που η σημερινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να μπορεί να “σηκώσει”.

Ακόμα και αν το υπουργικό συμβούλιο τα αποδεχθεί, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ θα τα στηρίξει.

Αυτό το αντιλαμβάνονται και οι δανειστές μας γι’ αυτό ζητούν έγγραφη συναίνεση τουλάχιστον της ΝΔ που όμως ο Α. Σαμαράς δεν χορηγεί.

Το αδιέξοδο είναι προφανές και οι εκλογές ίσως καταστούν και αναπόφευκτες. Οι πιο ψύχραιμοι θυμίζουν ότι οι κάλπες καλό θα ήταν να αποφευχθούν αλλά αν αυτό καταστεί αδύνατο δε θα σημάνει και καταστροφή. Και θυμίζουν την Ιρλανδία αλλά και την Πορτογαλία που εν μέσω κρίσης έστησαν κάλπες.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποιά μπορεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση και πόσο ισχυρή θα είναι αφού με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα η αυτοδυναμία φαντάζει πολύ δύσκολη για κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα .
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι πολίτες θα έχουν κλιθή να αποφασίσουν γνωρίζοντας την αλήθεια και όχι ακούγοντας τα γνωστά προεκλογικά τσιτάτα.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε