Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Επικίνδυνη ακυβερνησία στην καθημερινότητα μας

Δύο απανωτά τραγικά περιστατικά απειλούν με ανάφλεξη την εύθραυστη

Δύο απανωτά τραγικά περιστατικά απειλούν με ανάφλεξη την εύθραυστη κοινωνική συνοχή.

Τόσο η δολοφονία του 44χρονου πατέρα στην Ηπείρου, όσο και ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου διαδηλωτή στη χθεσινή πορεία προκαλούν οργή, αντιδράσεις και αν η κυβέρνηση κρατήσει τον προσφιλή της ρόλο του…παρατηρητή μπορεί να πάρουν απρόβλεπτες διαστάσεις.

Η δολοφονία του 44χρονου κυρίως μέσα από τις τραγικές της λεπτομέρειες -επίτοκος σύζυγος, ευτελής λεία κλπ.-επαναφέρει το σοβαρότατο ζήτημα της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι κάτοικοι είναι όμηροι στα σπίτια τους. Η οικονομική και κάθε άλλη δραστηριότητα πλην της εγκληματικής έχει καταρρεύσει. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η ΝΔ και ο Ν. Κακλαμάνης έχασε το δήμο και τον κέρδισε ο συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ Γ. Καμίνης. Γιαυτό κατεγράφη στην περιοχή και μεγάλη στροφή προς την ακροδεξιά ακόμη και από πολίτες που έχουν τελείως αντίθετη ιδεολογία αλλά θεώρησαν ότι δεν είχαν άλλο τρόπο αντίδρασης.

Σήμερα 18 μήνες μετά της ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί κι άλλο. Και μέσα στη σύγχυση και την οργή κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία. Ακραία στοιχεία με τα οποία ο 44χρονος νεκρός δεν είχε καμία σχέση προσπαθούν να “καπελώσουν” τις διαμαρτυρίες.

Χθες το βράδυ ένας νεαρός από το Μπαγκλαντές μαχαιρώθηκε από δύο άγνωστους στα Κάτω Πατήσια και άφησε εκεί την τελευταία του ανάσα. Παρ’ ότι τέτοια περιστατικά μεταξύ των λαθρομεταναστών είναι δυστυχώς καθημερινά, το συγκεκριμένο εξετάζεται ενδελεχώς για πιθανά ρατσιστικά κίνητρα από ακροδεξιούς δράστες.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πλήρη απώλεια ελέγχου. Ο χειρισμός είναι ίδιος όπως στην Κερατέα. Η κυβέρνηση αφήνει… τη ζωή να δώσει τη λύση. Κι αν αυτή η λύση περιλαμβάνει ακόμα και ανθρώπινες απώλειες απλώς λυπάται.

Και αναλαμβάνει πρωτοβουλία μόνο υπό πίεση οπότε και κάνει το μεγαλύτερο λάθος αφού περνά στην κοινωνία την εικόνα της αγόμενης και φερόμενης είτε αυτό είναι να μεταφέρει τελικώς το σκουπιδότοπο από την Κερατέα είτε να τιμωρήσει αστυνομικούς που εκείνη εξώθησε σε έκρηξη.

Και αυτό κατεγράφη με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στην περίπτωση του 31χρονου τραυματία διαδηλωτή όπου παρήγαγε και αναπαρήγαγε αδιέξοδο της απραξίας της.

Μετά την πορεία των εργαζόμενων, όπως συμβαίνει συνήθως άρχισαν στο κέντρο επεισόδια. Δεν τα έκαναν οι συντεταγμένοι απεργοί εργαζόμενοι που πάντα διαδηλώνουν ειρηνικά, αλλά οι “κλασικοί μπαχαλάκηδες”.

Αυτοί που χρόνια τώρα κάνουν τα ίδια και τα ίδια. Οι άνδρες των ΜΑΤ έξαλλοι που επί μήνες στην Κερατέα είχαν εντολή να τρώνε ξύλο και μολότοφ χωρίς να αντιδρούν, θεώρησαν τη χθεσινή μέρα ως εκτονωτική. Χρησιμοποίησαν την κακώς εννοούμενη ισχύ τους όχι κατά αυτών που δημιουργούσαν τα έκτροπα, αλλά κατά όποιου έβρισκαν στην… επέλαση τους.

Έτσι τραυματίστηκε ο 31χρονος που κατά γενική ομολογία δεν συμμετείχε σε τίποτα έκνομο αλλά αντιθέτως διαδήλωνε ειρηνικά.

Και η συνέχεια ήθελε την τιμωρία κάποιων αστυνομικών προς παραδειγματισμό που έκανε και την αστυνομία να “βράζει”, παρ’ ότι είναι προφανές ότι κάποιος έπρεπε να τιμωρηθεί για τη χθεσινή βιαιότητα.

Όμως το αποτέλεσμα αυτής της κυβερνητικής διαχείρισης το είδαμε σήμερα.

Ένας άνθρωπος χαροπαλεύει και αναρχικοί και ακροδεξιοί συγκρούονται στο κέντρο της πολύπαθης Αθήνας. Οι αστυνομικοί καλούνται ξανά να δείρουν, οι κάτοικοι κλειδαμπαρώνται στα σπίτια τους, τα μαγαζιά κλείνουν και οχυρώνονται.

Αισθάνεται λοιπόν η κυβέρνηση ότι εκλπηρώνει την αποστολή της;

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε