Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ετοιμάζεται “κύμα” παραιτήσεων βουλευτών;

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κατάφερε για πρώτη φορά μετά το μνημόνιο και σε κρίσιμη ψηφοφορία να μη χάσει άλλον έναν βουλευτή του

βγήκε όμως πιο πληγωμένο από ποτέ.
 
Οι βουλευτές του πειθάρχησαν στην κομματική γραμμή αλλά είναι πια φανερό ότι η ανοχή τους εξαντλήται. Ηταν πολλοί αυτοί που κατήγειλαν τον προυπολογισμό που ψήφισαν ως ανεφάρμοστο.Η στάση αυτή είναι προφανές ότι δεν τους δίνει άλλοθι.Αντίθετα προκαλεί οργή στην κοινωνία που τους ακούει να ομολογούν ότι ψηφίζουν σκληρούς και άδικους νόμους. Τηρούν αυτή τη στάση γιατί δεν τολμούν να ρίξουν την κυβέρνηση καταψηφίζοντας τον προυπολογισμό.
 
Ομως για πόσο ακόμα θα μπορούν να μένουν στις καρέκλες τους?Αρκετοί έχουν ήδη αρχίσει να λένε πως είναι αποφασισμένοι στο προσεχές διαστημα ακόμα και να παραιτηθούν από τις έδρες τους. Ετσι και την κυβέρνηση δε θα ρίξουν και την περαιτερω φθορά θα αποφύγουν.
 
Με δεδομένο ότι το επόμενο δίμηνο θα πρέπει να ψηφιστούν από τη βουλή πολλά και “σκληρά” νομοσχέδια είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα κύμα τέτοιων παραιτήσεων.
Και παρ’ ότι αυτό δε θα δημιουργήσει θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, θα φέρει αποσταθερόποιηση αφού θα προκαλέσει μεγάλη πίεση και στους υπόλοιπους βουλευτές που θα πρέπει να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα.
 
Αυτό θα είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Γ. Παπανδρέου. Και πιθανώς το πιο δύσκολο. Γιατί απειλή από τη ΝΔ δεν μπορεί να υπάρξει. Ομως η εσωτερική αντίδραση μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις και να τον φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε