Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Γιατί ευχαριστήσαμε τον κ. Γλύξμπουργκ

Γιατί ευχαριστήσαμε τον κ. Γλύξμπουργκ

Χθες ευχαριστήσαμε τον κ. Γλύξμπουργκ που πάντρεψε τον γιο του στην Ελλάδα.

Χθες ευχαριστήσαμε τον κ. Γλύξμπουργκ που πάντρεψε το γιο του στην Ελλάδα.

Κάποιοι -λίγοι- από τους καθημερινούς αναγνώστες του newsit δεν κατάλαβαν το νόημα των όσων γράφαμε, αλλά με μια δεύτερη ανάγνωση ή τη βοήθεια των σχολιών που ανάρτησαν οι υπόλοιποι, μπήκαν κι αυτοί στο νόημα.

Κάποιοι άλλοι πάλι μας επέπληξαν για σκληρότητα. Μας επέκριναν γιατί αρνούμαστε στην οικογένεια του τέως βασιλιά την ελληνικότητα.

Η χώρα βρίσκεται σε μιά δύσκολη, σχεδόν πρωτόγνωρη κατάσταση. Το επίπεδο ζωής όλων μας πέφτει κατά πολύ από τα λάθη που έκαναν οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και από τη δική μας απαίτηση να μην ακούμε και να μη δεχόμαστε την αλήθεια όταν δεν είναι ευχάριστη.

Βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις της ύφεσης, αλλά τα χειρότερα έρχονται. Η χθεσινή έρευνα που μιλά για 300.000 νέους ανέργους ως το τέλος του χρόνου και για 170.000 νέα λουκέτα είναι ενδεικτική. Τους επόμενους μήνες, όταν οι επιπτώσεις από την κρίση θα κορυφωθούν, θα δοκιμαστεί η κοινωνική συνοχή.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η οργή και η αγανάκτηση που θα κυριαρχήσει μπορεί να έχει απρόβλεπτες εξελίξεις.

Και θα δοκιμαστεί επίσης και το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα. Γιατί ευθύνη για όσα περνάμε έχουν όλοι όσοι πολιτεύθηκαν τις τελευταίες δεκαέτιες. Και αυτοί που κυβέρνησαν και αυτοί που δεν κυβέρνησαν, αλλά έκαναν στείρα και λαικίστικη αντιπολίτευση, που αντί να ζητά λογική διακυβέρνηση, απαιτούσε μόνο περισσότερες παροχές για να ηχεί καλά στα αυτιά των ψηφοφόρων.

Σε τέτοιες στιγμές κρίσης και έντασης πρέπει να μπορεί ο καθένας να βλέπει τα πράγματα καθαρά. Να έχει ξεκαθαρίσει το παρελθόν, να έχει από πριν και σε ψυχρό χρόνο αποδώσει τις ευθύνες και να έχει σκεφτεί και τις διεξόδους, ώστε να αποφύγει τους επίδοξους σωτήρες που θα φυτρώσουν και θα θέλουν να μας σώσουν, αλλά στην πραγματικότητα θα αποτελούν κίνδυνο για τα ακόμα χειρότερα.

Μέσα σε αυτό το ξεκαθάρισμα με το παρελθόν εντάσσονται και αυτά που γράψαμε για τον τέως βασιλιά. Ο ίδιος επέλεξε κάποτε να ορκίσει την κυβέρνηση των συνταγματαρχών, να ζήσει μακριά από την Ελλάδα, να διεκδικήσει και να πάρει τελικά ένα μέρος της περιουσίας του ελληνικού λαού και να έρχεται στη χώρα τα καλοκαίρια, σαν χαμογελαστός τουρίστας.

Με το ίδιο σκεπτικό έκανε και το γάμο του γιου του στις Σπέτσες. Σαν τουρίστας που επέλεξε ένα γραφικό μέρος κάπου στον πλανήτη για μιά τελετή. Πλήρωσε, έφερε τους φίλους του -ξεπεσμένοι οι περισσότεροι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- έκανε το γάμο και ξανάφυγε.

Το δικό μας όφελος ήταν η προβολή της χώρας από τα ρεπορτάζ των ξένων δικτύων. Και δεν είναι λίγο. Ειδικά τέτοιες εποχές είναι πολύ σημαντικό.

Γι’ αυτό και ευχαριστούμε τον επισκέπτη της χώρας μας, κ. Γλύξμπουργκ και τους υπόλοιπους ξένους φίλους και συγγενείς του που ήρθαν στον τόπο μας και ήδη γύρισαν στις χώρες και στα σπίτια τους.

Μόνο που αυτή δεν είναι συμπεριφορά Έλληνα, αλλά κοσμικού… φιλέλληνα!

Έτσι ξεκαθαρίσαμε, εμείς τουλάχιστον, το κομμάτι του παρελθόντος που αφορά στον τέως βασιλιά.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε