Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να εξοντώσει τους αδύναμους

Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να εξοντώσει τους αδύναμους

Με ένα άριστα οργανωμένο επικοινωνιακό σχέδιο η κυβέρνηση ανακοίνωσε τελικά τα μέτρα

Με ένα άριστα οργανωμένο επικοινωνιακό σχέδιο η κυβέρνηση ανακοίνωσε τελικά τα μέτρα που αποφάσισε για να μπορέσουμε να ενταχθούμε στο πακέτο βοηθειας Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Πρόκειται για πολύ σκληρά μέτρα που σχεδιάστηκαν με γνώμονα να πλήξουν περισσότερο αυτούς που δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Κατ’ αρχήν οπως απο προχθές είχαμε επισημάνει απο το Νewsit, η κυβέρνηση “έπαιξε” με τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Διέρρεε οτι θα περικοπούν ωστε να εμφανιστεί εκ των υστέρων γενναιόδωρη και νικήτρια αλλά και να μη βάλει τους ιδιωτικούς υπαλλήλους απεναντί της.

Αντίθετα,  στον απαξιωμένο αντιπαραγωγικό και εν πολλοίς διεφθαρμένο δημόσιο τομέα οι περικοπές ειναι μεγάλες και η κυβέρνηση ανοίγει “μέτωπο” με την ΑΔΕΔΥ.

Ακόμα μεγαλύτερες, σκληρότερες και στιγνότερες είναι οι περικοπές στις συντάξεις. Η κυβέρνηση κόβει ενα μεγάλο κομμάτι εισοδήματος ακόμα και απο τους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν βάζει κανένα δίχτυ προστασίας ουτε καν για τους συνταξιούχους των 400 ή των 500 ευρω. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα χασουν ενα μεγαλο μέρος απο τα “δώρα”, θα υποστούν τις συνέπειες των αυξήσεων στους έμμεσους φορους και θα στερηθούν ακόμα και του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, που η κυβερνηση είχε πάρει απο τις επιχειρήσεις για να τους το δώσει αλλα τώρα το  “κοβει”.

Και ας μη λησμονούμε οτι αυτη η κατηγορία ειναι η πιο αδύναμη. Γιατι ο 70χρονος γέροντας η η 75χρονη γερόντισσα δεν μπορούν να δουλέψουν οπως οι νεότεροι και να αναπληρώσουν ενα μέρος απο το χαμένο εισόδημα.

Ο λόγος που η κυβέρνηση επέλεξε τους συνταξιούχους ως στόχο ειναι προφανώς γιατι οι δικές τους αντιδράσεις ειναι οι πιο ανώδυνες. Απεργια δεν μπορουν να κάνουν, αρα η όποια διαμαρτυρία τους δεν θα πλήξει την παραγωγική διαδικασία. Το εαν δεν θα έχουν ουτε τα στοιχειώδη προς το ζην, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει κανέναν απο αυτούς που μας κυβερνούν.

Η τακτικη της σαλαμοποίησης της κοινωνίας και της συνθλιψης των αδυναμων ειναι μια κλασικά τακτικη του Δ.Ν.Τ. Την εχει εφαρμόσει παντού. Η κυβέρνηση την αποδέχθηκε και την υλοποίησε. Τουλάχιστον ας σταματήσει να υποκρίνεται. Ας μη μιλα για κοινωνική ευαισθησία και προστασία.

Υ.Γ. Εξακολουθώ να αναζητώ απάντηση σε ενα ερώτημα. Ως πριν απο μια εβδομάδα τοσο ο πρωθυπουργός οσο και ο υπουργός οικονομικών μας διαβεβαίωναν οτι δε θα χρειαστούν νεα μέτρα για να πάρουμε τα χρήματα της βοήθειας. Μας έλεγαν ψέματα ή ακόμα και τότε δεν είχαν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στη χωρα;

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε