Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Γιατί Ιντερνετ

Πολλοί με ρωτάτε συχνά είτε στο δρόμο είτε μέσω μηνυμάτων πότε θα ξανακάνω τηλεόραση.

Πολλοί με ρωτάτε συχνά είτε στο δρόμο είτε μέσω μηνυμάτων πότε θα ξανακάνω τηλεόραση. Είχα πει ένα χρόνο πριν ότι προτεραιότητα μου είναι πια το διαδίκτυο.

Πίστευα ότι η  δουλειά μου, δηλαδή η ενημέρωση, περνά πιά σε μεγάλο βαθμό στο Ιντερνετ. Οι λόγοι είναι πολύ απλοί άρα και ακαταμάχητοι. Εδώ ο κάθε πολίτης μπορεί να βρει την είδηση που τον ενδιαφέρει, στο βάθος περιεχομένου που επιθυμεί, την ώρα που τον βολεύει και στο σημείο που διευκολύνεται ακόμα και μέσω κινητού.

Η αξία της πληροφορίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα μετάδοσής της. Και το διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα το ταχύτερο μέσο. Είναι όμως και αυτό που έχει το μικρότερο κόστος στην παραγωγή ενημέρωσης άρα μπορεί να “σηκώσει” ανεξάρτητες προσπάθειες μακρυά από τα κλασικά εκδοτικά κατεστημένα όπως ετούτη εδώ.

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα που για μένα είναι τεράστιας σημασίας.Το ίντερνετ είναι ένα διαδραστικό μέσο. Ο πολίτης δεν “καταναλώνει” παθητικά την είδηση. Μπορεί κάτω από κάθε κείμενο, εάν το site του το επιτρέπει, να παραθέτει τη δική του άποψη, το δικό του σχόλιο. Για όλους και για όλα.

Και όπως ξέρετε το Νewsit από την πρώτη μέρα λειτουργίας του σας έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Σε όλα μας τα άρθρα ύπαρχουν τα σχόλια σας, ακόμα και αν είναι κάποιες φορές πολύ σκληρά,αρκεί βέβαια να μην είναι υβριστικά.

‘Ολοι αυτοί οι λόγοι μαζί με μιά ματιά στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο αποδεικνύουν την κυριαρχία του νέου μέσου στην ενημέρωση.
Είναι προφανές βέβαια ότι η τηλεόραση όχι μόνο θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά ειδικά στον ψυχαγωγικό τομέα θα…βασιλεύει έστω κι αν θα χάνει ένα κομμάτι και από αυτό της το μερίδιο λόγω κυρίως των social media.

Καίριος θα είναι ο ρόλος της και στην ενημέρωση εαν καταφέρει να πετύχει αυτό που δεν πετύχαν οι εφημερίδες απέναντί της. Να βρει δηλαδή ένα νέο τρόπο προσέγγισης της επικαιρότητας λαμβάνωντας υπ’ όψην τα νέα δεδομένα. Και για να το πετύχει αυτό έχει ακόμα δρόμο!
Για όλα τα παραπάνω έχω αποφασίσει να αφιερώσω όλο μου το χρόνο στο διαδίκτυο.

‘Αλλωστε η μέχρι τώρα αποδοχή της δουλειάς μας από εσάς μας επιβάλει τη συνέχεια.Το Σεπτεμβριο Νewsit και tlife ξεπέρασαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεια της Google τους 1.150.000 διαφορετικούς μοναδικούς χρήστες. Οι επισκέψεις ξεπέρασαν για το μήνα αυτό τα 5.000.000 και διαβάσατε πάνω από 28.000.000 σελίδες μας.
Ειλικρινά δεν έχω λόγια για να σας ευχαριστήσω. Μόνο διάθεση για περισσότερη δουλειά.

Τους επόμενους  μήνες προγραμματίζουμε μαζί με τους συνεργάτες μου τη δημιουργία  νέων θεματικών site. ‘Ολα θα είναι βασισμένα στις ίδιες αρχές και αξίες με το Newsit και το tlife.

Θα γράφουν σε αυτά επαγγελματίες δημοσιογράφοι, θα ανανεώνουν συνεχώς το περιεχόμενο τους με γνώμονα την αλήθεια και αυτά που σας ενδιαφέρουν και κυριώς θα σας δίνουν τη δυνατότητα που να παρεμβαίνετε, να σχολιάζετε και να εκφράζετε τη δική σας άποψη και τις επιθυμίες σας.

Το πρώτο από αυτά θα μπορέσετε να το γνωρίσετε σε λίγες ώρες από τώρα. Αφορά το χώρο των ένστολων πολιτών. Στρατιωτικών και στρατεύσιμων.

Ενός μεγάλου και σημαντικού μέρους της κοινωνίας μας που έχει τα δικά του προβλήματα, αρκετά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και μεγάλες απαιτήσεις. Δημιούργησαμε αυτό το site που θα ονομάζεται onalert.gr με το συνάδελφο μου Πάρι Καρβουνόπουλο. Και η επιλογή μόνο τυχαία δεν είναι. Η άριστη πληροφόρησή του, η εντιμότητά του αλλά και η ψύχραιμη προσέγγισή του στα λεπτά εθνικά θέματα είναι εγγύηση για το  αποτέλεσμα.

Ούτως ή άλλως εσείς θα μας κρίνετε και τα δικά σας σχόλια θα περιμένουμε για να ανταποκριθούμε.

Σε λίγες ώρες όμως θα κάνουμε ένα ακόμα βήμα. Θα σας δώσουμε εκτός από κείμενα και φωτογραφίες περισσότερη δική μας εικόνα. Μέχρι σήμερα οι ρεπόρτερ μας σε καθημερινή βάση καταγράφουν την επικαιρότητα και με βίντεο. Δημιουργήσαμε ένα δικό μας μικρό αλλά πολύ λειτουργικό πλατώ.Θα το χρησημοποιήσουμε για συνεντεύξεις, παρουσιάσεις,συζητήσεις και ότι άλλο χρειάζεται εικόνα.
Δε δημιουργούμε ιντερνετική τηλεόραση. Κάτι τέτοιο θα ήταν άκαιρο,άσκοπο και σίγουρα ζημιογόνο.
Συμπληρώνουμε την ενημέρωσή σας με ένα ακόμη στοιχείο εκεί που χρειάζεται.

Η αρχή θα γίνει με μιά σειρά συνεντεύξεων από πρόσωπα που θα ζητήσουν τη ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές. Το κριτήριο για την επιλογή τους θα είναι οι νέες ή οι σημαντικές πολιτικά ανένταχτες υποψηφιότητες. ‘Ετσι θα δείτε μεταξύ άλλων το Β. Κικίλια, το Γ. Δημαρά,το Γ. Καμίνη. Στην πορεία θα δείτε και θα ρωτήσετε και εσείς και άλλα πρόσωπα όπως ο Ν.Κακλαμάνης,ο Γ. Μίχας κλπ.

Επίσης σας ετοιμάζουμε μιά έκπληξη για τη βραδιά των εκλογών. Λεπτομέρειες σύντομα.

Υ.Γ.Η κρίση που περνάμε όλοι έχει τεράστια επίπτωση στο χώρο του Τύπου. Το ξέρετε,το ακούτε και το βλέπετε καθημερινά. ‘Οσοι είμαστε εδώ που χτυπά η καρδιά αυτής της προσπάθειας αγωνιζόμαστε να κάνουμε αυτή την κρίση ευκαιρία. Και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε εαν προσφέρουμε σε εσάς πραγματική, ανεξάρτητη χρήσιμη και χωρίς τα γνωστά κλισέ ενημέρωση. Αλλά και φωνή. Τη δυνατότητα για παρέμβαση, άποψη και διεκδίκηση.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε