Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Γιατί οι επιστήμονες φοβούνται ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν κι άλλο

Γιατί οι επιστήμονες φοβούνται ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν κι άλλο

Στα αυξημένα κρούσματα και την «παγωμάρα» που αυτά δημιούργησαν σε μια στιγμή που η χώρα προσπαθούσε να κάνει κάποια βήματα προς την… «ελευθερία» αναφέρθηκαν Νίκος Ευαγγελάτος, Ελένη Καλογεροπούλου, Θανάσης Παπαδής και Ευαγγελία Τσικρίκα στη σημερινή (07.07.2021) σύσκεψη του newsit.gr.

Τη μετάλλαξη Δέλτα που είναι πολύ μεταδοτική και «χτυπά» κυρίως νέους ανθρώπους είναι εκείνη που έχει αλλάξει τα δεδομένα και φέρνει ξανά στο τραπέζι το ενδεχόμενο μέτρων.

Όλοι οι επιστήμονες αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες τα κρούσματα θα φτάσουν σχεδόν τις 3.000. Και αυτό γιατί τα περισσότερα από 1.700 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, είναι μολύνσεις πριν από 15 μέρες, όταν ακόμη δεν είχε σταματήσει η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και δεν είχε γίνει η άρση των μέτρων. Και αυτό φοβίζει τους ειδικούς πως τα κρούσματα θα αυξηθούν κι άλλο.

Από εκεί και πέρα, μεγάλη είναι και η αγωνία για την οικονομία και το χειμώνα που έρχεται, αφού ο τουρισμός δέχεται μεγάλο πλήγμα. Και μπορεί οι ακυρώσεις να είναι λιγότερες σε σχέση με χώρες ανταγωνιστικές προς την Ελλάδα, αλλά η μείωση είναι δεδομένη.

«Κλειδί» και για τον τουρισμό είναι το αν θα αντέξει το σύστημα υγείας.

Δείτε όλα όσα συζητήθηκαν

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις