Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η αρχή

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως η συμφωνία συγχώνευσης Ολυμπιακής και AEGEAN.

Οι δυο πλευρές φαίνεται ότι έχουν καταλήξει στο νέο σχήμα και απομένει να ρυθμιστούν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να “πέσουν οι υπογραφές”.

Το όνομα όπως ήδη σας έχω γράψει θα είναι OLYMPIC – AEGEΑΝ.

Η συμφωνία προβλέπει όμως ότι σταδιακά το AEGEAN θα αποσυρθεί και θα μείνει μόνο το OLYMPIC αφοί θεωρείται πιο ισχυρό και αναγνωρίσιμο brand name.

Η νέα εταιρεία θα διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο Αθηνών αφού θα πάρει τη θέση της ήδη εισηγμένης AEGEAN.

Η πλευρά Βασιλάκη και η MIG θα ελέγχουν την πλειοψηφία των μετοχών, ενώ θα διατηρήσουν, μειωμένα βεβαίως, τα ποσοστά τους στη νέα εταιρία και οι υπόλοιποι μέτοχοι της AEGEAN.

Για να ισχύσουν όλα τα παραπάνω χρειάζεται η έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού. Εκεί οι νομικοί και των δυο πλευρών εργάζονται μεθοδικά για να ξεπεράσουν το σκόπελο.

Και οι δυο εταίροι της συμφωνίας τονίζουν ότι η κίνησή τους δεν αποσκοπεί σε απολύσεις και μείωση έργου, αλλά σε ένα νέο μεγαλύτερο σχήμα που θα έχει στόχο να κυριαρχήσει με χαμηλότερο κόστος λειτουργίας όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στη νοτιοανατολική ευρώπη.

‘Ολα αυτά μένει να τα δούμε στην πράξη. Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή η κίνηση είναι η αρχή σε μια σειρά συγχωνεύσεων μεγάλων επιχειρήσεων που μοιάζουν μονόδρομος στη νέα οικονομική πραγματικότητα που θα ζήσουμε από δω και πέρα.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε