Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η ευθύνη είναι μεγάλη κύριοι Τζωρτζάτοι….

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών βρίσκονται πια ενώπιον της ώρας μηδέν.

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών βρίσκονται πια ενώπιον της ώρας μηδέν.

Το νομοσχέδιο που απελευθερώνει το επάγγελμα τους από σήμερα γίνεται νόμος του κράτους. Η θέση τους καθίσταται δεινή και αυτό δεν πρέπει και δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει.
Όπως συμβαίνει με κάθε συντεχνία τα μέλη της ξεκίνησαν ως θύτες και κατέληξαν θύματα. Αγόρασαν τις άδειες τους πληρώνοντας αρκετά αλλά μαύρα και αφορολόγητα χρήματα. Δραστηριοποιήθηκαν σε ένα κλειστό επάγγελμα. Διαμόρφωσαν τις τιμές όπως ήθελαν. Κάποιοι από αυτούς έκαναν εγκλήματα. Κυκλοφόρουσαν νταλίκες φονιάδες εκμεταλευόμενοι το ανύπαρκτο κράτος. ‘Αλλοι έκαναν μεταφορές χωρίς παραστατικά ή με καπέλα στις τιμές αφού δεν υπήρχε ελεύθερος ανταγωνισμός.

Σήμερα όμως φτάνει η στιγμή να γίνουν θύματα.Το κράτος “ανοίγει” το επαγγελμά τους. Αρα οι άδειες που πλήρωσαν ακριβά αλλά αφορολόγητα δεν έχουν πιά καμία αξία.
Πραγματικά χαμένοι είναι όσοι τις αγόρασαν πρόσφατα και δεν πρόλαβαν να κάνουν “απόσβεση”. Γιατι οι παλιοί έχουν βγάλει τα λεφτά τους.

Όπως γίνεται με κάθε τι στρεβλό έρχεται η ώρα που πρέπει να διορθωθεί. Και αυτή η διόρθωση έχει και θύματα. Δεν μπορεί όμως να μείνει στρεβλό. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αν δεν ξαναβάλουμε τη λογική στη θέση της λαμογιάς δε θα έχουμε πατρίδα. Αυτό δυστυχώς διακυβεύεται πιά.
Ηδη ένα μέρος κυριαρχίας μας το έχουμε χάσει. Μια τρόικα αποφασίζει αυτά που εμείς κάναμε χρόνια ότι δε βλέπουμε όπως τα “κλειστά” επαγγέλματα με το παράνομο αλισβερίσι των αδειών. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να τους ξεφορτωθούμε μια ώρα αρχίτερα.

‘Οσο για τους διαμαρτυρόμενους φορτηγατζήδες θα πρέπει σήμερα να προσέξουν πολύ. Τη δύσκολη θέση τους την περιγράψαμε και την αναγνωρίζουμε όλοι.
Χθες έκαναν κάποιες κινήσεις που ήταν τουλάχιστον απαράδεκτες. Βεβήλωση του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη, υβριστικά και προκλητικά συνθήματα.
Σήμερα η φόρτιση τους μαζί με την κούραση και την αγανάκτηση θα δημιουργήσουν ένα …εκρηκτικό μίγμα. ‘Ομως θα πρέπει να κρατήσουν την αγανάκτηση τους εντός ορίων.
Ο τόπος δεν αντέχει καμιά ακρότητα. Γιατί θα την πληρώσουμε όλοι.Και πολύ ακριβά

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε