Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η κυβέρνηση θέλει να αιφνιδιάσει για τον κατώτατο μισθό – Ο παράγοντας Πάσχα και η εκλογική ετοιμότητα

Η κυβέρνηση θέλει να αιφνιδιάσει για τον κατώτατο μισθό – Ο παράγοντας Πάσχα και η εκλογική ετοιμότητα

Τα σενάρια για το που θα φτάσει το κατώτατος μισθός, το πότε θα ληφθούν νέα μέτρα για το ρεύμα αλλά και το λάθος της κυβέρνησης να χαλαρώσει τα μέτρα πριν από το Πάσχα απασχόλησαν τη σημερινή σύσκεψη του newsit.gr.

Νίκος Ευαγγελάτος, Ελένη Καλογεροπούλου, Θανάσης Παπαδής και Ευαγγελία Τσικρίκα ξεκίνησαν τη συζήτησή τους από τον κατώτατο μισθό, ο οποίος θα αυξηθεί από την 1η Μαΐου. Τα σενάρια που ακούγονται είναι πως μπορεί να φτάσει από τα 710, με κάποιους να μιλούν ακόμη και για 800 ευρώ!

Η εκτίμηση είναι πως η κυβέρνηση βάζει τον πήχη στα 710 ευρώ για να δώσει κάτι περισσότερο και να αιφνιδιάσει θετικά. Ακόμη όμως και αν ο κατώτατος μισθός φτάσει στα 750 ευρώ ίσως υπάρξουν αντιστάσεις από ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Η δε αύξηση του κατώτατου μισθού δεν αφορά στους πάντες.

Άλλο ένα σημαντικό ζήτημα είναι το πότε θα έρθει η πολυαναμενόμενη επιδότηση του ρεύματος, με τις αποφάσεις να μην είναι γνωστό πότε θα ληθφούν. Δεν αποκλείεται ακόμη και τις επόμενες μέρες.

Εκτιμάται ότι πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο παράγοντας Πάσχα και η φυγή των κατοίκων προς τα χωριά. Συζητήθηκε επίθεσης η χαλάρωση των μέτρων, κυρίως το γεγονός πως έρχεται πριν από το Πάσχα και αυτό θα προκαλέσει προβλήματα, αφού κανείς δεν θα τα τηρήσει όταν ξέρει πως σε λίγες μέρες δεν θα ισχύουν.

Δείτε όσα συζητήθηκαν 

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις