Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η πλατεία Κλαυθμώνος θα ξαναγεμίσει από κλαίοντες δ. υπαλλήλους;

“Πρέπει επιτέλους να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό” είχε δηλώσει πριν από λίγες εβδομάδες ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος.

“Πρέπει επιτέλους να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό” είχε δηλώσει για πολλοστή φορά πριν από λίγες εβδομάδες ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος. Μετά από όλα όσα έχουμε ακούσει και έχουν γίνει , αναρωτιόμασταν όλοι τι μπορεί να μας κρύβουν ακόμα. Γιατί για να το λέει ο κ. Λοβέρδος κάτι έχει στο μυαλό του…

Μήπως λοιπόν το επτασφράγιστο μυστικό είναι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων;

Αυτό που εκστόμισε πρώτος προ εξαμήνου ο Θ. Πάγκαλος για να “μαζέψει” αντιδράσεις παίζοντας το γνώριμο ρόλο του και που όσο περνά ο καιρός φαίνεται αναπόφευκτο; Γιατί όταν το πρωτοείπε ο κ. Πάγκαλος, κάποιοι υπουργοί με πρώτο τον τότε επί των μεταφορών Δ. Ρέππα έσπευσαν να αποκηρύξουν. Σήμερα όμως ακόμα και ο κ. Ρέππας- ως υπουργός εσωτερικών- πια το αφήνει… ορθάνοιχτο. Θυμίζω ότι το αγγλικό κείμενο του μεσοπρόθεσμου κάνει ρητή αναφορά σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Όμως στη μετάφραση του που ψήφισε η Βουλή η φράση αυτή απαλείφθηκε. Ωστόσο η υποχρέωση της χώρας απέναντι στους δανειστές της προκύπτει από το αγγλικό κείμενο. Το ελληνικό αφορά την εσωτερική… κατανάλωση . Μήπως λοιπόν αυτό που ως πριν πολύ λίγο φάνταζε αδιανόητο, δηλαδή να ξαναζήσουμε την πλατεία Κλαυθμώνος ,γίνει πραγματικότητα;

Υ.Γ. Η πλατεία Κλαυθμώνος πήρε το όνομα της στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους- μιας και τότε δεν ίσχυε η μονιμότητα -που έσπευδαν εκεί κλαίγοντας μετά την απόλυση τους που γινόταν όταν άλλαζε η κυβέρνηση ώστε να παρακαλέσουν την καινούργια να τους επαναπροσλάβει.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε