Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η τελευταία και πιο δύσκολη “αποστολή” για τον Γ. Παπανδρέου

Όλα μαρτυρούν ότι οι επόμενες εβδομάδες προοιωνίζονται δομικές πολιτικές εξελίξεις.

Όλα μαρτυρούν ότι οι επόμενες εβδομάδες προοιωνίζονται δομικές πολιτικές εξελίξεις.
Η χθεσινή μέρα που ήταν δραματική από κάθε οπτική για τη χώρα ήταν ο πυροκροτητής.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι εμφανές ότι εξάντλησε τα όρια της. Στηρίζεται πια σε πλειοψηφία 153 απεγνωσμένων βουλευτών. Σε ανύποπτο χρόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι “με 153 δεν μπορώ να κυβερνήσω”.
Αλλά ακόμη και αν ξεχάσει αυτή του τη δήλωση όπως ξέχασε και πολλές άλλες του τύπου “λεφτά υπάρχουν” μοιάζει δύσκολο να μπορέσει να κυβερνήσει όχι από δική του επιλογή αλλά γιατί οι 153 δεν τον στηρίζουν πια. Χθες κάμποσοι του το είπαν ανοιχτά με τον πιο επίσημο τρόπο από το βήμα της Βουλής.
Άρα ο κ. Παπανδρέου δεν είναι πια και αξιόπιστος συνομιλητής των δανειστών μας που παρακολουθώντας στενά τα εσωτερικά μας γνωρίζουν καλά ότι δεν μπορεί να “περάσει” τίποτα άλλο από τη Βουλή.
Το ίδιο και οι υπουργοί του. Δεν μπορούν πια να είναι συνομιλητές της κοινωνίας. Συγκεντρώνουν μόνο την οργή. Και το ξέρουν.
Όσο θα παραμένουν στους θώκους τους τόσο η κοινωνία θα εξοργίζεται. Πότε στην πολιτική ιστορία μια κυβέρνηση που πήρε τέτοια μέτρα δεν μπόρεσε να τα διαχειριστεί.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου εξάντλησε τον πολιτικό της χρόνο. Μένει στην εξουσία μέχρι να βρεθεί το διάδοχο σχήμα αφού ο Αντώνης Σαμαράς δεν πείθει παρά ελάχιστους ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος.
Πως θα γίνει η όποια μετάβαση και ποιά πρόσωπα θα αναλάβουν είναι ακόμα άγνωστο άρα και επικίνδυνο.
Και η ευθύνη του Γ. Παπανδρέου τεράστια. Πρέπει να δρομολογήσει τις εξελίξεις πριν εκτραχυνθούν.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε