Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Οι τρομοκράτες έφτασαν στη Βουλή

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βουλή αποτελεί μαζί με την επίθεση με ρουκέτα…

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βουλή αποτελεί μαζί με την επίθεση με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία πριν από περίπου 5 χρόνια, τα κορυφαία από πλευράς συμβολισμού χτυπήματα στην ιστορία της χώρας.
Εδώ και 2 μήνες ακούμε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκεται επί τα ίχνη των τρομοκρατων. Βλέπουμε συλλήψεις νεαρών που αφήνονται ελεύθεροι μετά από λίγα 24ωρα, αφού δεν προκύπτουν σοβαρά στοιχεία σε βάρος τους και προεκλογικές “γιάφκες” που αποδεικνύονται …παιδικές χαρές.
Ποια είναι η πραγματικότητα; Οι τρομοκράτες όχι μόνο παραμένουν ασύλληπτοι, αλλά αναβαθμίζονται και πραγματοποιούν χτυπήματα που δεν εχουν προηγούμενο (αστυνομικό τμήμα Αγ. Παρασκευής, Βουλή κλπ).
Το χτύπημα στο κοινοβούλιο εξαντλεί κάθε διάσταση συμβολισμού. Έγινε εντός του “ναού της δημοκρατίας” και σε απόσταση 10 μέτρων από φυλάκιο αστυνομικού. Τη στιγμή της έκρηξης γινόταν συνεδρίαση, άρχιζαν τα δελτία ειδήσεων και στην πλατεία υπήρχαν εκατοντάδες πολίτες που ευτυχώς απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αφού προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα (είναι σαφές ότι οι δράστες δεν ήθελαν ανθρώπινα θύματα).
Όπως ήταν επόμενο έγινε αμέσως κεντρικό θέμα ακόμα και από ξένα μέσα ενημέρωσης και κυλίδωσε ακόμα περισσότερο την κάκιστη εικόνα της χώρας.
Οι πρώτες εκτιμήσεις “χρεώνουν” την επίθεση στην οργάνωση “πυρίνες της φωτιάς”. Είναι η οργάνωση που υποτίθεται ότι σχεδόν εξαρθρώθηκε το προηγούμενο διάστημα. Βέβαια η “εξαρθρωμένη” οργάνωση πέρασε από τις βόμβες της κατσαρόλας …στο προαύλιο της Βουλής.
Μήπως λοιπόν κάποιοι είναι …”μακριά νυχτωμένοι” και δεν τους ξυπνούν ούτε οι εκωφαντικοί ήχοι των εκρήξεων;

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε