Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Είναι η πιο δύσκολη μέρα για το ΠΑΣΟΚ

Λύθηκε λοιπόν το μυστήριο. Αυτό που έκανε τον Γ. Παπανδρέου να αναβάλει το ταξίδι του στις ΗΠΑ ήταν όντως…

Λύθηκε λοιπόν το μυστήριο. Αυτό που έκανε τον Γ. Παπανδρέου να αναβάλει το ταξίδι του στις ΗΠΑ ήταν όντως πολύ σοβαρό αν και δεν ήταν καινούργιο.

Ήταν αυτό που προσπαθούσε τόσο αυτός όσο και οι περισσότεροι υπουργοί του να αποφύγουν. Γιατί παρ’ ότι υπέγραψε δύο φορές ως τώρα -στο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο- ότι θα μειώσει το δημόσιο τομέα που αυτός και οι σύντροφοι του δημιούργησαν (δεν ξεχνώ βέβαια και τους γαλάζιους σεμνούς και ταπεινούς κυβερνήτες των stage και των συμβασιούχων) δε θέλει με τίποτα να το κάνει πράξη.

Γιατί άραγε; Τι μπορεί να είναι αυτό που κάνει ένα πρωθυπουργό και ένα μεγάλο κόμμα να προτιμά να βυθίζει ένα ολόκληρο λαό στην ύφεση και τα χαράτσια των έκτακτων εισφορών από το να βάλει μια τάξη στο σπάταλο, διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα;

Μα προφανώς το ότι αυτό είναι δικό του δημιούργημα. Ότι “ταΐζει” τα ολόδικα του παιδιά. Αυτά που στήριξαν τον Παπανδρέου για να κρατήσει την ηγεσία του κόμματος μετά την ήττα του 2007. Αυτά που του έδωσαν την πρωθυπουργία το 2009 επειδή τους υποσχέθηκε ότι “λεφτά υπάρχουν”. Γιατί ήξεραν ότι αυτά τα λεφτά θα τα “έτρωγαν” ξανά εκείνοι, και από τα ψίχουλα που θα περίσσευαν θα τσιμπούσαν και κάποιοι …ξώφαλτσοι.

Η χώρα βρίσκεται πια στη χρεοκοπία. Κι όμως ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του προσπαθούν ακόμα να περισώσουν ότι μπορούν πρώτα από αυτό το κακό κράτος και μετά από τη χώρα. Φτάνουν να επινοούν ακόμα και επικοινωνιακά τεχνάσματα τύπου αναβολή ταξιδιού ή ανακοίνωση των μέτρων μετά την τηλεδιάσκεψη για να δραματοποιήσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση όταν θα ανακοινώνουν συντετριμμένοι αυτά που έχουν υπογράψει εδώ και μήνες.
Γιατί;
Μα γιατί φοβούνται. Δημιούργησαν ένα τέρας. Κι αυτό απειλεί πια να τελειώσει τις πολιτικές τους καριέρες. Δεν τρέμουν την οργή των πολλών από την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα. Τρέμουν την αντίδραση των πράσινων συνδικαλιστών. Εκείνων που οι ίδιοι εξέθρεψαν .Γιατί αυτοί τους κάνουν βουλευτές υπουργούς και αρχηγούς. Κι αυτοί τους γκρεμίζουν.
Όντως λοιπόν οι αποφάσεις για την πραγματική συρρίκνωση στο δημόσιο θα είναι οι πιο δύσκολες για την κυβέρνηση. Όχι γιατί αναμετριέται με το παρελθόν της. Αλλά γιατί ξέρει ότι δε θα έχει μέλλον αφού ο “στρατός” της θα μείνει χωρίς προνόμια και θα σταματήσει να τη στηρίζει.
Και δυστυχώς “τη νύφη” θα πληρώσουν πιο πολύ οι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτοί που θα “σφαχτούν στο γόνατο” για να μη βγουν στην εφεδρεία οι καρεκλοκένταυροι μεγαλοσυνδικαλιστές που δε δούλεψαν ποτέ αλλά έκαναν περιουσίες και πολιτικές καριέρες.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε