Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Joker: Μια ακόμη ενοχική κεντροδεξιά κυβερνητική αντίδραση

Joker
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Ο χειρισμός από την κυβέρνηση ενός θέματος χαμηλής δυναμικής όπως αυτό της ταινίας joker δείχνει για μια ακόμη φορά πως μπορεί να πνιγεί σε μια κουταλιά νερό.

Ειδικά αν πρόκειται για ζήτημα που κινδυνεύει να κατηγορηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και χωρίς λόγο ως αναχρονιστική και παλαιοδεξιά.

Ο πανικός της χθεσινής αντίδρασης είναι ενδεικτικός. Πρωταγωνίστρια η Λ. Μενδώνη. Αρχικά έσπευσε να αποποιηθεί της ευθύνης. Λίγο αργότερα δήλωνε ότι θα ελέγξει πειθαρχικά τις υπαλλήλους του υπουργείου της. Άρα έχει ευθύνη.

Μετά δήλωσε ότι έφταιγε ανταγωνίστρια εταιρία διανομής ταινιών αλλά υπονόησε και προβοκάτσια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή άρχισε να μιλά πριν μάθει τι είχε συμβεί και σε διάστημα 4 ωρών άλλαξε 4 φορές εκδοχή! Γιατί τόσος πανικός;

Αλλά και η αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ήταν υπερβολική. Ο υπουργός δεν παραβιάζει το νόμο. Αν δεν είναι επαρκής τον αλλάζει.

Και γιατί όλα αυτά; Για ένα θέμα που η συντεταγμένη και σαφής κυβερνητική καταδίκη και η εξαγγελία της επανεξέτασης του όλου νομικού πλαισίου θα ήταν υπεραρκετές.

Πολλή ενοχή, πολύ άγχος, πολλά λόγια. Έτσι μεγενθύνεται ένα θέμα και καταλήγει σε αυτογκόλ.

Χρειάζεται ή ψυχολόγος ή συντονιστής. Προτιμήστε τον δεύτερο εγκαίρως. Γιατί αλλιώς θα καταλήξετε στα χάπια. Κι αν δεν τα πάρετε θα δούμε το joker όχι στο πανί αλλά στα υπουργεία…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις