Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Κίνηση αντιπερισπασμού οι συλλήψεις για τα στημένα;

Όλα αυτά δεν συγκαλύπτονται με τίποτα.

Η χρονική σύμπτωση της ταυτόχρονης αποκάλυψης του βρώμικου κυκλώματος που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο με την ανακοίνωση των σκληρότατων μέτρων του μνημονίου 2 είναι πολύ ύποπτη και για κάποιους μοιάζει… στημένη.

Τα μέτρα Βενιζέλου είναι πολύ χειρότερα από αυτά που είχε προαναγγείλει ο Γ. Παπακων/νου, άδικα, μονοσήμαντα και αβάσταχτα. Και μπορεί ο κ. Βενιζέλος να τα ανακοίνωσε όσο πιο φλύαρα μπορούσε εξαντλώντας τη ρητορική του δεινότητα ,όμως δεν κατάφερε να καλύψει την πραγματικότητα τους.

Ανέτρεψε όλα όσα ο ίδιος υποστήριζε πριν αναλάβει την αντιπροεδρία και το υπουργείο οικονομικών περί μη επιβολής νέων φόρων, περί ταχύτατης ανάπτυξης κλπ. Και κατέφυγε στη γνωστή τακτική της άδικής και εξαντλητικής φορολόγησης όσων ήδη πληρώνουν φόρους.

Όλα αυτά δεν συγκαλύπτονται με τίποτα.

Αλλά φευ, τη μέρα της ανακοίνωσης τους ξεκινούσε η σαρωτική επιχείρηση των συλλήψεων για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Κανείς δεν έχει τα στοιχεία για να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση σχεδίασε τη χρονική σύμπτωση των δύο γεγονότων ώστε να αποπροσανατολίσει έστω και λίγο την κοινή γνώμη. Αλλά μετατόπιση του ενδιαφέροντος υπήρξε αφού και τα ονόματα είναι ηχηρότατα και οι κατηγορίες βαρύτατες.
Επίσης όλοι γνωρίζουμε πως τα ελληνικά πρωταθλήματα «βρωμάνε». Παράγοντες-λαμόγια αφήνονται από μια άθλια αθλητική δικαιοσύνη να ασχημονούν, να αναπαράγουν βία και να πλουτίζουν παρανομώντας. Άρα όλα τα παραπάνω γίνονται επί υπαρκτής βάσης.

Οπότε το καίριο ερώτημα είναι αν οι ένοχοι για όλα αυτά είναι όσοι συνελήφθησαν ή αναζητούνται και κυρίως αν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί είναι επαρκή για να καταδικαστούν.  Αν η απάντηση είναι θετική τότε θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα εξυγίανσης και θα αξίζουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση.

Αν όμως δούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τους σημερινούς σιδηροδέσμιους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, μέσα και έξω από γήπεδα λόγω ελλιπών στοιχείων και αν όλο αυτό που ζούμε σήμερα καταλήξει σε δίκες-φιάσκο τότε θα δικαιούμαστε να έχουμε μεγάλες απορίες για αυτή τη σύμπτωση.

Ο χρόνος θα δείξει. Και σύντομα. Γιατί αν τα στοιχεία είναι επαρκή θα πρέπει να πάμε σε προφυλακίσεις και υποβιβασμούς.

Αλλιώς θα «παίζει» πάλι το κλασικό σλόγκαν: «Τυχαίο; Δε νομίζω!»

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε