Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

“Κόμμα” Γιώργου – Ντόρας – Κουβέλη;

Μιά νέα τάση κάθετη σε υπάρχουσες κομματικές δόμες εμφανίστηκε σε αυτές τις εκλογές.

Μιά νέα τάση κάθετη σε υπάρχουσες κομματικές δόμες εμφανίστηκε σε αυτές τις εκλογές.
Υποψήφιοι όπως ο Γ. Καμίνης, ο Γ. Μπουτάρης,ο Γ. Δημαράς στην Πάτρα, ο Π. Τατούλης στην Πελ/νησο φάνηκε να διαμορφώνουν ένα καινούριο ρεύμα.

Προέρχονται όλοι από διαφορετικούς κομματικούς χώρους. Στηρίχθηκαν διακριτικά ή δεν στηρίχθηκαν καθόλου από το ΠΑΣΟΚ και παρ’ ότι κανείς δεν τους θεωρούσε φαβορί, πέτυχαν όλοι τους μεγάλες ανατροπές.

Στηρίχθηκαν όμως και από μικρότερες ή υπό διαμόρφωση κομματικές δυνάμεις όπως το κόμμα του Φ. Κουβέλη, ή τη Ντ. Μπακογιάννη και αρκετές ανεξάρτητες τοπικές κινήσεις.
Δημιούργησαν δηλαδή ένα μεγάλο πολιτικό κύκλο που περιέχει από δεξιά μέχρι αριστερά τμήματα ψύχραιμων ψηφοφόρων. Επίσης κατάφεραν να ξεπεράσουν το…παλαιό ΠΑΣΟΚ και να βρουν στήριξη στο πιό υγιές κομματι του ή όπως στην περίπτωση Δημαρά στην Πάτρα να δείξουν στο παλαιό ΠΑΣΟΚ πόσο λάθος σκέφτεται.

Το αν θα είναι καλοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες κανείς δεν μπορεί να το προεξοφλήσει. Εξαρτάται από τους ίδιους και γι’ αυτό θα κριθούν. ‘Ομως αυτό που φάνηκε στην κάλπη είναι η τάση των ψηφοφόρων να στηρίξουν νέα άφθαρτα πρόσωπα που συγκεντρώνουν ευρύτερη συναίνεση. Πρόσωπα που δεν πολιτεύθηκαν με τον παραδοσιακό φανατισμό των τοπικών αναμετρήσεων ούτε τα τσιτάτα του παρελθόντος.

Είναι η ενσάρκωση του καινούριου που έχει ανάγκη το εκλογικό σώμα.Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα είναι και αποτελεσματικό στη βελτίωση της καθημερινότητα μας. Δείχνει όμως ότι οι κλασικές κάθετες κομματικές γραμμές σβήνουν. Κι όποιος προσπαθεί να τις κάνει πιό έντονες όπως ο Α. Σαμαράς είναι εκτός εποχής.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε