Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Κυβέρνηση με business plan και app…

Κυβέρνηση με business plan και app…

Ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης έχει γράψει ένα στίχο που… στοιχειώνει πολλές φορές τη ζωή μας. «Ό,τι μας δένει στα παλιά είν’ οι κακές συνήθειες…».

Αυτό είναι που πρέπει να αποφύγει  η νέα κυβέρνηση. Από την ομιλία του πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο φάνηκε η απόφαση του για μια τεχνοκρατική και όχι πολιτική λειτουργία της κυβέρνησης. Έθεσε στόχους και θέσπισε σύστημα για την παρακολούθηση της προόδου τους. Δηλαδή έχτισε job description, και time line για τους υπουργούς του. Φρόντισε μάλιστα να τους παραδώσει και manual κλεισμένο σε μπλε φακέλους. Και τους ενημέρωσε ότι μέσω application θα παρακολουθεί την πρόοδο και θα παίρνει… μέτρα.

Έτσι λειτουργούν όλες οι σοβαρές επιχειρήσεις .Έτσι θα ήθελαν να λειτουργούν και οι κυβερνήσεις. Τις περισσότερες φορές όμως ο μεγάλος εχθρός που λέγεται χρόνος δικαιώνει τον αμείλικτο χαρακτήρα του. Οι ισορροπίες, οι αβελτηρίες και η καθημερινότητα καταπίνουν τα business plans ,οι αξιολογήσεις θυσιάζονται στη σκοπιμότητα και τον εφησυχασμό και η πρακτική που τελικά ακολουθείται διολισθαίνει… στα παλιά.

Μακάρι για το καλό του τόπου αυτή η κυβέρνηση να ξεφύγει απ’ αυτές τις παλιές κακές συνήθειες. Για να μη φτάσει η στιγμή κοντά στις επόμενες εκλογές που θα νιώσει τον πόνο της συνέχειας του στίχου του Πασχαλίδη. «Το νιώθω τώρα καθαρά πως είν’ αργά για αλήθειες».

ΥΓ. Σας επισυνάπτω και το τραγούδι γιατί πραγματικά υπέροχο!

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις