Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Μέρκελ.Ο Ιαβέρης της Ελλάδας

Οι μάσκες έχουν πια πέσει! Και έχουν αποκαλύψει το

Οι μάσκες έχουν πια πέσει! Και έχουν αποκαλύψει το πολιτικό πρόσωπο που απειλεί να γίνει ο Ιαβέρης της Ελλάδας.

‘Οσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε στη στιγμή που θα πρέπει να ξαναβγούμε στις αγορές για να δανειστούμε 25 δισ. ευρώ, περίπου στις αρχές Μαϊου, σχεδόν όλοι στην Ε.Ε. συνειδητοποιούν οτι πρέπει να στηρίξουν τη  χώρα μας. Αντιδρά μόνο ένα πρόσωπο. Η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μερκελ. ‘Εχει αποφασίσει οτι θα χρησημοποιήσει την Ελλάδα για να κερδίσει τις προσεχείς τοπικές και βουλευτικές εκλογές. Χωρίς να νοιάζεται αν αυτό μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας ακόμα και στη χρεοκοπία ή έστω στο ΔΝΤ. Η κα Μέρκελ έχει επιβάλει στους πολίτες της πάγωμα μισθών και συντάξεων. Το πολιτικό επιχείρημα που θέλει να προβάλει για να δικαιολογήσει αυτή την απόφασή της, είναι οτι θα είναι το ίδιο σκληρή και με τους πολίτες των άλλων χωρών.

Αυτό κατ’ αρχήν φαντάζει λογικό, αλλά στην ουσία του είναι βαθιά λαϊκίστικο. Γιατί η Ελλάδα, αφού επέβαλε σκληρότατα μέτρα στους δικούς της πολίτες, αναζητά τώρα σανίδα σωτηρίας απο τους εταίρους της. Και αυτή είναι ο δανεισμός με ενα επιτόκιο ανάλογο των επιδόσεών της και όχι τόσο υψηλό όσο εκείνο που εξασφαλίζουν… αφρικανικές χώρες. Ανάλογο με αυτο που δανείζεται η Πορτογαλία και η Ισπανία. ‘Εχοντας όμως βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς κερδοσκοπικού παίγνιου, ζητά τη βοήθεια της Ε.Ε.που δεν είναι άλλη απο το δανεισμό με λογικό επιτόκιο μέσω των μεγάλων τραπεζών των μελών της. Δεν ζητά δηλαδή να της χαρίσουν χρήματα.

Αυτό η κ. Μέρκελ το προσπερνά. Ακόμα και στελέχη του κόμματός της έχουν αντίθετη άποψη -όπως ο υπουργός οικονομικών Σόιμπλε- και ζητούν τη στήριξη της Ελλάδας. Ως και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών αντιλαμβάνονται το μέγεθος του πολιτικού σφάλματος στο οποίο οδηγεί την ‘Ενωση η γερμανίδα καγκελάριος, για να εξασφαλίσει την ηγεμονία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας της και προσπαθούν να επινοήσουν κάθε μέρα και ενα καινούργιο σχέδιο που θα πείσει τη Μέρκελ. Και όμως εκείνη “κλείνει τα αυτιά της” και επιμένει.

Βρισκόμαστε έτσι, ενώπιον μιας κρίσιμης αναμέτρησης για την Ε.Ε. Απο την έκβαση της υπόθεσης “Ελλάδα” θα αποδειχθεί εαν η Ευρώπη δημιούργησε μια πραγματικά πολιτική και νομισματική ένωση που εχει στόχο την ανάπτυξη και τη στήριξη όλων των μελών της ή παρασύρθηκε σε μια ένωση που εχει στόχο να θέσει τα μέλη της υπο την κηδεμονία του εκάστοτε γερμανού καγκελάριου.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε