Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Μια μεγάλη νίκη

Αυτό ήταν η χθεσινή ημέρα.

Αυτό ήταν η χθεσινή ημέρα.
Μια μεγάλη και καθαρή νίκη για τον Αντώνη Σαμαρά.
Μια μεγάλη νίκη για τη ΝΔ, και μια μεγάλη νίκη για τους πολίτες.

Για τον Αντώνη Σαμαρά είναι ξεκάθαρο γιατί. Ξεκίνησε ως βέβαιος ηττημένος για να βρεθεί αδιαφιλονίκητος θριαμβευτής.
Το NewsIt.gr σας είχε παρουσιάσει την πρώτη δημοσκόπηση που έδειχνε τη μεταστροφή και όσα ακολούθησαν.Αλλά και όσοι μας παρακολουθείτε καθημερινά απο τα άρθρα και τα ρεπορτάζ μας ξέρατε τι θα γινει.

Τώρα το βάρος που πέφτει στις πλάτες του Α.Σαμαρά είναι μεγάλο.Οι νεοδημοκράτες πληγωμένοι απο την αποτυχία Καραμανλή, επένδυσαν πάνω του πολύ γρήγορα μεγάλες προσδοκίες. Κι αυτός πρέπει να ανταποκριθεί.Να πείσει.
Και για να το πετύχει θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να μας δώσει μια πειστική εξήγηση γιατί η ΝΔ μετά απο 5,5 χρόνια διακυβέρνησης έφτασε τη χώρα στο χείλος της χρεοκωπίας.
Να ακούσουμε τι έκανε λάθος ώστε να σιγουρευτούμε οτι δεν θα το ξανακάνει.
Το χθεσινό αποτέλεσμα όμως ήταν και μια μεγάλη νίκη για τη ΝΔ. Απέδειξε στον εαυτό της και σε όλους μας οτι είναι ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας. Οτι όταν κάνει το σωστό ο κόσμος της είναι εκεί για να τη στηρίξει.
Ακόμα και τα μεγαλοστελέχη της εξέφραζαν τρόμο για τον αριθμό όσων θα πήγαιναν να ψηφίσουν. Μιλούσαν για 50-100.000 χιλιάδες το πολύ.
Σας θυμίζω οτι πριν 20 μέρες σας έγραψα οτι ο αριθμός θα ξεπεράσει τις 300.000. Και τελικά μιλούμε ίσως και για 700.000.
Και αυτή ήταν η νίκη των πολιτών.Που έδειξαν οτι δεν είναι πολίτες του καναπέ.Οτι όταν νιώθουν οτι υπάρχει λόγος, σπεύδουν,ταλαιπωρούνται σε ουρές αλλά θέλουν να καθορίζουν τις εξελίξεις.
Αυτός άλλωστε είναι ίσως ο βασικότερος λόγος που έχασε η Ντόρα.Δεν μπόρεσε από την αρχή να καταλαβει οτι έπρεπε να απευθυνθεί στην κοινωνία και όχι στο στενό κομματικό μηχανισμό που ήλεγχε.Δεν το έκανε και ο κόσμος της γύρισε την πλάτη.
Πλήρωσε το όνομά της.Αλλά το πλήρωσε γιατί δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει και θύμισε τις μέρες εξουσίας του πατέρα της.Κι αυτό το μοντέλο είναι αποκρουστικό.
Η χθεσινή μέρα όμως ήταν σημαντική και για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Φάνηκε οτι οι Ελληνες δεν του έχουν δώσει λευκή επιταγή.Θέλουν εναλλακτική λύση, αυτή που θεωρούν πιο αξιόπιστη και δε θα διστάσουν να την επιβάλουν αν διαψευστούν οι προσδοκίες των εκλογων του Οκτωβρίου.

Νίκος

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε