Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Μήπως ο Σαμαράς αυτοπαγιδεύτεται με τις διαγραφές;

Μήπως ο Σαμαράς αυτοπαγιδεύτεται με τις διαγραφές;

Η μάλλον βιαστική διαγραφή από την ΝΔ του βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη χαρίζει έναν ακόμα βουλευτή στην Ντόρα.

Η μάλλον βιαστική διαγραφή από την Κ.Ο. της ΝΔ του βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη με προσωπική απόφαση του Α. Σαμαρά “χαρίζει” έναν ακόμα βουλευτή στο νέο κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη το οποίο αισίως φτάνει τους τέσσερεις.

Πολλοί θα πείτε ότι ίσως ο κ. Αυγενάκης είχε ήδη πάρει τις αποφάσεις του και με τις θετικές δηλώσεις για την “Δημοκρατική Συμμαχία” που έκανε σε ραδιοφωνικές συνεντευξεις του προκάλεσε τη διαγράφη. Και ίσως να έχετε δίκιο. Ομως η σκληρή στάση που έχει επιλέξει ο κ. Σαμαράς και παράγει διαγραφές χωρίς καν απολογία έχει προφανώς στόχο να καταδείξει την αποφασιστηκότητα του. Δεν είναι διατεθειμμένος να ανεχθεί το παραμικρό. Οποιος “κουνήθει” θα φύγει αμέσως. Ετσι θα εξασφαλίσει ένα μικρότερο αλλά “καθαρό” κόμμα. Χωρίς φωνές αμφισβήτισης και εσωκομματικές τριβές.

Η Ντόρα γνωρίζοντας την τακτική του προέδρου της ΝΔ έχει πάει στο άλλο άκρο. Από το όνομα εως το χρώμα και τις εξαγγελίες του κόμματος της θέλει να φωνάξει ότι μπορεί να “χωρέσει” διαφορετικές απόψεις. Μένει βέβαια να αποδειχθεί ότι μπορεί και να το κάνει. Γιατί σε επίπεδο εξαγγελιών φαίνεται ελκυστικό αλλά στην πράξη…δύσκολο ειδικά σε ένα κόμμα αρχηγικό όπως αυτό της κ. Μπακογιάννη έστω κι αν η ίδια δε θέλει να το βλέπει έτσι γιατί δεν τη βολεύει. Ομως αυτή έχει το “μικρό μαγαζί”,αυτή πρέπει να μαζέψει τον κόσμο. Με κάθε τρόπο.

Το ερώτημα είναι αν η στάση του Α. Σαμαρά είναι η ενδεδειγμένη για αυτή την περίοδο. Αν αυτή η εποχή της κρίσης, της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας χρειάζεται ένα αντιπολίτευόμενο κόμμα σκληρό και καθαρό ή ένα κόμμα διαλόγου διαφορετικών απόψεων και σύνθεσης. Αν όλοι έχουμε ανάγκη να ακούσουμε λόγο χωρίς αντίλογο ή λόγο με επιχειρήματα,διαφωνίες και τελικά… ενσωμάτωση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ηγετική του πορεία με την δέσμευση για σύνθεση. Στην πορεία άλλαξε στρατηγική. Οχι χωρίς λόγο,αφου π.χ. η Ντόρα αντιτάχθηκε σε μιά στρατηγική επιλογή αυτή του μνημονίου. Αλλά χωρίς κόπο. Χωρίς προσπάθεια για να συνθέσει. Και στην περίπτωση της πρώην Υπ.Εξ. και σε αυτές των Μαρκογιαννάκη και Αυγενάκη.

Σήμερα βρίσκεται με ένα κόμμα “δεξιότερα” της ΝΔ που είναι ο ΛΑ.ΟΣ., το οποίο προυπήρχε και με ένα ακόμα “αριστερότερα” αυτό της Ντ. Μπακογιάννη. Εχει επιλέξει τη σκληρή γραμμή για να τα αντιμετωπίσει. Ο χρόνος θα δείξει αν έχει δίκιο.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε