Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η Άντζελα Γκερέκου είναι μία συμπαθέστατη πολιτικός. Όμως η πολιτική είναι αδυσώπητη.

Η Άντζελα Γκερέκου είναι μία συμπαθέστατη πολιτικός. Μπορεί να μην έχει καμία εμπειρία, αλλά όπως ομολογούν όλοι οι συνεργάτες της προσπαθεί με πάθος και με περίσσευμα ψυχής να κάνει το καλύτερο στο υπουργείο Τουρισμού. Όμως η πολιτική είναι αδυσώπητη. Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με τις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου πιθανότατα θα τη θέσει εκτός κυβέρνησης. 

Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι μόνο ότι ο κ. Βοσκόπουλος είναι φοροφυγάς. Είναι κυρίως ο τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεσή του εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι η πρακτική που η κυβέρνηση καταδικάζει και προσπαθεί να πατάξει.  Ο γνωστός τραγουδιστής σταμάτησε από το 1993 να φορολογείται. Αν γυρίσουμε σε εκείνα τα χρόνια θα θυμηθούμε ότι πέρασε “μεγάλη προσωπική περιπέτεια”. Και ως το γάμο του με την Α. Γκερέκου που τον “ανέστησε” ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. 

Το μεμπτό ξεκινά τότε ακριβώς. Ο καθένας έχει δικαίωμα σε μία περίοδο της ζωής του να μην τηρήσει τις υποχρεώσεις του εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Όμως όταν αυτοί οι λόγοι εκλείψουν, οφείλει να επανορθώσει. Και εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία ο γνωστός τραγουδιστής επανέκαμψε, έκανε επιτυχημένες εμφανίσεις, αλλά… ξέχασε την εφορία. Ταυτόχρονα και η σύζυγός του δεν φαίνεται να ενδιαφέρθηκε για τη λήξη αυτής της εκκρεμότητας. 

Ήδη πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε διαδικασία κατάσχεσης ακινήτων του κ. Βοσκόπουλου. Εκείνος αντί να ρυθμίσει τα χρέη του προσπάθησε να ανακόψει τις κατασχέσεις και να πετύχει μείωση των προσαύξησεων. 

Μοιάζει αδύνατο για όλα τα παραπάνω να μην έλαβε γνώση η σύζυγός του. Όπως και το ενδεχόμενο να μην γνώριζε την πρακτική του συζύγου της προς την εφορία. Άλλωστε υπέβαλλαν κοινή φορολογική δήλωση. Και εάν χρωστάς δεν μπορείς να λάβεις φορολογική ενημερότητα, η εφορία σου στέλνει τακτικές ειδοποιήσεις και είναι αδύνατον να μην αντιληφθείς το τι έχει κάνει ο σύζυγός σου. Έτσι παρότι η εκκρεμότητα δεν είναι δική της, η ίδια μοιάζει να την αγνόησε ή έστω να μην την αξιολόγησε, όπως την αξιολογεί σήμερα η κυβέρνηση. Έτσι βρίσκεται σε δεινή θέση. 

Γιατί σήμερα είναι μέλος μιας εξουσίας που επαγγέλλεται την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ακόμη και τη διαπόμπευση των οφειλετών. Μιας κυβέρνησης που χαρακτηρίζει εθνικό χρέος των πολιτών να πληρώσουν τις οφειλές τους. Το διακηρύσσει και η ίδια η υπουργός σε κάθε ευκαιρία. Δεν το κάνει όμως πράξη στη δική της ζωή. 

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η διαρροή της πληροφορίας οφείλεται σε στελέχη της Ν.Δ. που θέλησαν να πλήξουν την κυβέρνηση. Είναι πολύ πιθανό, αλλά δεν αλλάζει την ουσία της υπόθεσης. Και φέρνει τον πρωθυπουργό σε πολύ δύσκολη θέση. Εάν κρατήσει την κα Γκερέκου στην κυβέρνηση θα εμφανιστεί ανακόλουθος στα όσα συνεχώς υποστηρίζει περί μηδενικής ανοχής. Στο παράδειγμα που όπως λέει πρέπει να δίνουν οι υπουργοί του. Στη συνήθη αποκοπή του “δεν χρωστάω σε κανέναν”. Αλλά και στην αυστηρότητα που μέχρι τώρα έχει δείξει πχ στην πρόσφατη διαγραφή των τριών βουλευτών που λειτούργησαν υπό συνείδηση στο φορολογικό νομοσχέδιο ή και πριν λίγους μήνες στην αποπομπή Ρόβλια. Και η κίνηση αυτή του κ. Παπανδρέου πρέπει να γίνει γρήγορα γιατί αλλιώς θα “καεί”. 

Η κυβέρνηση θα χάσει ένα ικανό στέλεχός της. Αλλά εάν η κα Γκερέκου παραμείνει στη θέση της ο πρωθυπουργός θα φανεί απολύτως ανακόλουθος στα όσα καθημερινά ζητά από τους πολίτες και τους υπουργούς του. Και θα ακυρώσει στην πράξη τα μηνύματα που στέλνει στην κοινωνία.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε