Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο Ακης εξασφάλισε καλά γεράματα. Εμείς;

Η αποπομπή από το ΠΑΣΟΚ του επί 23 χρόνια υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου είναι ένα σοβαρότατο γεγονός.

Το κόμμα που τον ανέδειξε ακόμα και ως υποψήφιο πρωθυπουργό έκρινε ότι υπάρχει ανάγκη να ελεγχθεί το πως απέκτησε την μεγάλη περιουσία του και ποιά σχέση μπορεί να έχει με off shore εταιρίες που είχαν στην ιδιοκτησία τους ακίνητα τα οποία χρησημοποιούσε ως ενοικιαστής και στη συνέχεια αγόραζε. 

Ότι και αν αποκαλύψει η έρευνα φαινεται ότι ο Ακης κατάφερε να εξασφαλισει τα …γεράματα του. Στα 71 του χρόνια πια έχει ουσιαστικά αποσυρθεί από την πολιτική. Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Θεσ/νίκη,σπούδασε, έπαιξε μπάσκετ στον ΠΑΟΚ, δουλεψε ως πολιτικός μηχανικός στο εξωτερικό και από το 1974 ο Α. Παπανδρέου τον “έβαλε” στην πολιτική. Ηταν πάντα ο έμπιστος του. Εγινε υπουργός απο την πρώτη κυβέρνηση της “Αλλαγής” το ’81 και παρέμεινε σε υπουργικούς θώκους εως το 2004! Διετέλεσε υπουργός ακόμα και στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξ. Ζολώτα.

Με άλλα λόγια βρέθηκε στην καρδιά του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης του τόπου τα τελευταία 30 χρόνια. Τα υπουργεία που πέρασε μόνο τυχαία δεν ήταν. Πολλά χρόνια υπουργός Δημοσίων Εργων, Εσωτερικών, Αμύνας, Ανάπτυξης, Μεταφορών κλπ. Διετέλεσε ακόμα και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ “παράγωντας” ένα ακόμα ανέκδοτο από αυτά που συνόδευαν τη σχέση του με τον Α. Παπανδρέου. Σύμφωνα με αυτό, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον ρώτησε αν θέλει να γίνει γραμματέας του κόμματος, ο Ακης απάντησε “Μα πρόεδρε δεν ξέρω…γραφομηχανή.” 

Αυτό και πολλά ανάλογα τα κυκλοφορούσαν κατά καιρούς οι εχθροί του, αλλά η ισχυρή σχέση του με τον Α. Παπανδρέου παρέμενε ακλόνητη. 

Τώρα εμφανίζεται λιγότερο ευθυτενής και δηλώνει ότι τον έχουν στοχοποιήσει διάφορα κέντρα που όπως λέει θέλουν την εξόντωση του. Δεν τα κατονομάζει όμως. Και μας αφήνει με την απορία. Ποιός άραγε να θέλει σήμερα να εξοντώσει τον συνταξιούχο πια Ακη; Για ποιό λόγο; Και γιατί τελοσπάντων δε λέει ποιός είναι αυτός ο άθλιος; Πάντως ως διατελέσας τόσα χρόνια κορυφαίος υπουργός ο Α. Τσοχατζόπουλος είναι σίγουρα συνυπεύθυνος για το σημερινό χάλι της χώρας. 

Όμως, όπως ήδη αναφέρθηκε, αυτός εξασφάλισε τα γεράματα του αν και τώρα θα πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Αντίθετα οι σημερινοί εργαζόμενοι αγωνιούν και οργίζονται για το τι θα γίνει με τις δικές τους συντάξεις που βεβαίως καμία σχέση δε θα έχουν με αυτή του…Ακη. 

Και η σημερινή κυβέρνηση παίζει με την αγωνία μας. Σε τέτοιο βαθμό που οι κοινοτικοί αξιωματούχοι αισθάνονται την ανάγκη να επικοινωνούν με τους Ελληνες πολίτες μέσω του τύπου για να τους ενημερώσουν για τις πραγματικές προθέσεις τους, αφού κάποια μέλη του υπουργικού συμβουλίου προσπαθούν με τη μέθοδο του Χόντζα να ηρωοποιηθούν. Μόνο έτσι εξηγείται η χθεσινή επιστολή που έστειλε στο ΒΗΜΑ ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν για να μας διευκρινήσει ότι η τρόικα δε ζητά να μειωθούν οι συντάξεις στο μισό, όπως λέει ο κ. Λοβέρδος αλλά στα δύο τρίτα! 

Η επιστολή εκθέτει σοβαρά τον υπουργό. Προφανώς εστάλη στην εφημερίδα για να δημοσιοποιηθεί. Και περιέχει την πραγματική πρόθεση των δανειστών μας. Αυτό ζητούν και αυτό θα γίνει. Καμία μάχη δε θα χρειαστεί να δοθεί από ήρωες υπουργούς που θέλουν πρώτα να μας φοβίσουν με την απόλυτη καταστροφή για να φανεί ότι πέτυχαν να τη…μετριάσουν. Αλλωστε το ίδιο είχε γίνει και με το 13ο και 14ο μισθό. Και τότε με δηλώσεις τους στο τύπο οι κοινοτικοί ξεκαθάρισαν ότι δε ζητούσαν επιτακτικά την κατάργηση τους όπως έλεγε η κυβέρνηση.

Εκείνοι ζητούσαν τα λεφτά. Τις αποφάσεις τις πήρε το υπουργικό συμβούλιο. Μόνο που όπως αποδείχθηκε τα μέλη της τρόικας μαθαίνουν γρήγορα τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης. Στο φορολογικό έκαναν τη διευκρίνιση για τις δικές τους θέσεις μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις. Τώρα φρόντισαν εκ των προτέρων να μας ενημερώσουν για τις προθέσεις τους όταν κατάλαβαν ότι…στήνεται το ίδιο σκηνικό.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε